Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Çoğaltmak Istiyorum?

baranaydin99

İspinoz Üye
merhaba arkadaşlar muhabbet kuşu erkek dişi alacam daha yeni başlayacam bu işe çoğaltmak istiyorum nasıl oluyor kaç günde eşe geliyor bide kaç günde yavruluyor bu işi anlayan abilerimiz sırasıyla anlatır yardımcı olursa sevinirim.

Soru Muhabbet Kuşu Çoğaltmak Istiyorum?

Hoş geldiniz aramıza, cevaplar makalede var ama anlatayım biraz. Muhabbet üretmek sevgi ve sabır ister. Sabrın ve sevgin yoksa bu iş zulüm olur insana, yaklaşık sezonda 3 kere yavru alınabilir biz 2 kez öneriyoruz. Yaklaşık 4-6 arası yumurta yaparlar. Yılda 2 kere yavru almak istersen 6 ile 12 aradı bir çiften yavru alınabilir. Bakım çok önemlidir. Yem kaliteli olmalı, hijyen koşulları iyi olmalı. Kaliteli ürünlerde pahalı bunu da unutma. Sen sor cevaplarız biz. 🙂

Ronay

Site Kurucusu
Hoş geldiniz aramıza, cevaplar makalede var ama anlatayım biraz. Muhabbet üretmek sevgi ve sabır ister. Sabrın ve sevgin yoksa bu iş zulüm olur insana, yaklaşık sezonda 3 kere yavru alınabilir biz 2 kez öneriyoruz. Yaklaşık 4-6 arası yumurta yaparlar. Yılda 2 kere yavru almak istersen 6 ile 12 aradı bir çiften yavru alınabilir. Bakım çok önemlidir. Yem kaliteli olmalı, hijyen koşulları iyi olmalı. Kaliteli ürünlerde pahalı bunu da unutma. Sen sor cevaplarız biz. 🙂

Çözüm

Süleyman E.

Admin
B baranaydin99, Öncelikle hoş geldiniz. Ronay hocamın da söylediği gibi sabır bu işin altın kuralı. Bir de eşleri oluştururken en güzel yol kuşları yavrudan alıp 8 veya 9 aylık oldukları zaman eşlemektir çünkü yavrular sizin ortamınız da büyüyecek oraya alışacak ve üremesi bu şekilde daha da kolay bir hal alacaktır bu şekilde bir tavsiye verebilirim bende, yada erişkin kuşlardan sağlıklı 2 Erkek 2 Dişi alıp salma kafese alıp kuşları hangisi hangisi ile anlaşıyorsa onları üretim kafeslerine alabilirsiniz tabi başlamadan önce bol bol okuyup araştırma yapın bu işte ustanız tek olsun 👍🏻🙂