Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Dışkı Sorunu

gulabdullah

İspinoz Üye
Kuşumun dışkısı siyah oluyor ve sinek yapıyor bu neden olabilir ?

Ekli dosyalar

• 8efe7a8c-0c40-49a1-be3f-f1c93f330c1d.jpg
    8efe7a8c-0c40-49a1-be3f-f1c93f330c1d.jpg
    264.4 KB · Görüntüleme: 30
  • b650d5c0-2950-4653-81a2-92cd02faed85.jpg
    b650d5c0-2950-4653-81a2-92cd02faed85.jpg
    336.8 KB · Görüntüleme: 10
  • c0bdedb7-b41d-4c6a-b24d-f201acd8caf7.jpg
    c0bdedb7-b41d-4c6a-b24d-f201acd8caf7.jpg
    228.8 KB · Görüntüleme: 10

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Ben hayatımda ilk defa böyle bir şeye rastlıyorum. Dışkıya da benzemiyor. Toz toz dökülmüş siyahlık görüyorum...

Kuşun dışkısı olduğuna emin misiniz?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Kuş normal şekilde dışkı yapıyor ama sonra bu garip şey ortaya çıkıyor
Siz muhabbet kuşu besliyorsunuz değil mi? Siyahlıklardan görmeye çalıştığım kadarıyla yaptığı yeşil dışkılar normal gözükmüyor. Entrobac probiyotik kullanın, 3 gün mercimek tanesi kadar suluğa atılacak.
Bunun olmaması için ne yapabilirim?
Bilmiyorum ama kuştan böyle siyah tozlar dökülmez benim bildiğim. İlk defa rastladım bu duruma.

Evinizden kaynaklı bir sorun mu artık onu tespit etme imkânı size ait. Yine de kuşun resmini atın bir bakalım. Fikir sahibi oluruz.

gulabdullah

İspinoz Üye
Siz muhabbet kuşu besliyorsunuz değil mi? Siyahlıklardan görmeye çalıştığım kadarıyla yaptığı yeşil dışkılar normal gözükmüyor. Entrobac probiyotik kullanın, 3 gün mercimek tanesi kadar suluğa atılacak.

Bilmiyorum ama kuştan böyle siyah tozlar dökülmez benim bildiğim. İlk defa rastladım bu duruma.

Evinizden kaynaklı bir sorun mu artık onu tespit etme imkânı size ait. Yine de kuşun resmini atın bir bakalım. Fikir sahibi oluruz.
kafesin tellerini kemirmiş ordan dökülme ihtimali var mı ?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
_Bu arada probiyotiği koyduktan 8 saat sonra temiz içme suyu ile değiştirin, ertesi gün tekrar probiyotik koyun... Bu şekilde 3 gün devam edin._

htchaticeonem9

Mubiş Üye
kafesin tellerini kemirmiş ordan dökülme ihtimali var mı ?
Olabilir ama zaten siz sağlıklı kafes kullanmıyorsunuz. Kuşum boyayı kemiriyor diyorsunuz. Boyalı kafesleri kemirmek kuşlarda zamanla zehirlenmeye yol açıyor. Boyasız kafes kullanan biri olarak renkli plastik kafesler artık bana çok dandik geliyor. Kafesi değiştirmeyi deneyin. Belki bu siyahlık sorunu da ortadan kalkmış olur.

gulabdullah

İspinoz Üye
Olabilir ama zaten siz sağlıklı kafes kullanmıyorsunuz. Kuşum boyayı kemiriyor diyorsunuz. Boyalı kafesleri kemirmek kuşlarda zamanla zehirlenmeye yol açıyor. Boyasız kafes kullanan biri olarak renkli plastik kafesler artık bana çok dandik geliyor. Kafesi değiştirmeyi deneyin. Belki bu siyahlık sorunu da ortadan kalkmış
kafesi değiştireceğim teşekkürler yeniden.

Ronay

Site Kurucusu
Altını temizleyin bize 2-3 saat sonra dışkıların net foto atar mısınız? Bir de kafesi komple çekip atınız.

İpek..s

Moderator
Sulu dışkı sonrasında küflenme olarak görüyorum ben sinekler ise sıcağa ve kokuya geliyor bulunduğu odayı havalandırın mutlaka
Hocamında dediği gibi altını temizleyiniz ve ilk iki üç dışkısı bizimle paylaşın net görsel olacak şekilde