Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Dizayn Muhabbet Kuşu Doğal Tünek Yapımı Ve Ağaç İsimleri

Kendin yap kendin tasarla.

Ronay

Site Kurucusu

Muhabbet Kuşu Doğal Tünek Yapımı ve Ağaç İsimleri​

Muhabbet kuşlarımızın kafeslerinde olmazsa olmazı tüneklerdir. Tünekleri alırız ve önemsiz olduğunu düşünürüz. Tünekler kuşlarımızın tırnaklarından ,duruşlarına , anatomisinden ,çiftleşmeyi olumlu yönde etkilemesine kadar çok büyük önem taşımaktadır. Tünekleri kesinlikle plastik seçmemeliyiz. Sağlıklı bir üretim için , tırnakların doğal olarak törpülenmesi ve anatomik olarak daha kaliteli kuş yetiştirmek için tünek seçimi önemlidir. En sağlıklı tüneklerinin doğal ve ahşap olmasıdır.
1679579461439.png

Ahşap Ağaç Türleri :

-Ihlamur Ağacı
-Kavak Ağacı
-Çınar Ağacı
-Kiraz Ağacı
-Bambu
-Akçaağaç
-ASPEN
-KızılAğaç
-Meşe

İpek..s

Moderator
Zeytin ve dut ağacı da duymuştum hatta zeytin ağacından yaptığım tunegi 4 ay kadar kullandım dişi kuşum da kemirdi yanlış bilgi mi ?

Ronay

Site Kurucusu
Sorun olmaz biz bir kısmını yazdık. Eklediğiniz için teşekkürler 🙂

ykk.174

Mubiş Üye

Muhabbet Kuşu Doğal Tünek Yapımı ve Ağaç İsimleri​

Muhabbet kuşlarımızın kafeslerinde olmazsa olmazı tüneklerdir. Tünekleri alırız ve önemsiz olduğunu düşünürüz. Tünekler kuşlarımızın tırnaklarından ,duruşlarına , anatomisinden ,çiftleşmeyi olumlu yönde etkilemesine kadar çok büyük önem taşımaktadır. Tünekleri kesinlikle plastik seçmemeliyiz. Sağlıklı bir üretim için , tırnakların doğal olarak törpülenmesi ve anatomik olarak daha kaliteli kuş yetiştirmek için tünek seçimi önemlidir. En sağlıklı tüneklerinin doğal ve ahşap olmasıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 318
Ahşap Ağaç Türleri :

-Ihlamur Ağacı
-Kavak Ağacı
-Çınar Ağacı
-Kiraz Ağacı
-Bambu
-Akçaağaç
-ASPEN
-KızılAğaç
-Meşe
Hocam yaş kuru olması önemli mi