Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Halsiz

pasacicikus

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumu geçen hafta veterinere götürdüm antibiyotik ve ilaç tedavisine başladık.Uzun süredir ötmüyor dışarı çıkardığımda yürüyor nadiren kısa süreli uçuyor. Geçen haftaya göre daha iyi ama gün içinde uyuklamaları devam ediyor eski neşesi ve gücünün gelmesi için neler yapabilirim ek olarak veteriner zayıf olduğunu ve soğuk algınlığı geçirdiğini söyledi.

Ekli dosyalar

• IMG_20240905_134408.jpg
    IMG_20240905_134408.jpg
    754.7 KB · Görüntüleme: 35

Taha

Yönetici
Muhabbet kuşumu geçen hafta veterinere götürdüm antibiyotik ve ilaç tedavisine başladık.Uzun süredir ötmüyor dışarı çıkardığımda yürüyor nadiren kısa süreli uçuyor. Geçen haftaya göre daha iyi ama gün içinde uyuklamaları devam ediyor eski neşesi ve gücünün gelmesi için neler yapabilirim ek olarak veteriner zayıf olduğunu ve soğuk algınlığı geçirdiğini söyledi.
Merhabalar antibiyotik kaç gündür kullanıyorsunuz vitamin ve probiyotik te verdimi acaba sonrası için

Taha

Yönetici
Merhaba antibiyotiği 7 gün kullandım ilaçları var onlara devam ediyorum vitamin olarak aminosol var probiyotik yok
7 gün ilaç kullanımı fazla ve devam ediyormuşsunuz hala. Aslında ilacı kesip 3-4 gün aminosol kullanmanız iyi olur. şuan devam ettiğiniz ilacın adını biliyor musunuz belki vitamin olabilir

pasacicikus

İspinoz Üye
7 gün ilaç kullanımı fazla ve devam ediyormuşsunuz hala. Aslında ilacı kesip 3-4 gün aminosol kullanmanız iyi olur. şuan devam ettiğiniz ilacın adını biliyor musunuz belki vitamin olabilir

Antibiyotik vermeyi bıraktım bunlar ilaçları

Avicare Astragalus membranaceus

Avicare Tanacetum parthenium

Avicare Echinacea purpurea

Avicare Digestive

pasacicikus

İspinoz Üye
Antibiyotik vermeyi bıraktım bunlar ilaçları

Avicare Astragalus membranaceus

Avicare Tanacetum parthenium

Avicare Echinacea purpurea

Avicare Digestive
Ayrıca maalesef 2 aydır nöbet geçiriyor kafasıyla yukarı bakıyor ve sonra tünekten kafesinin altına düşüp kaskatı kesiliyor bu 2 - 3 dakika sürüyor ve sonra hiçbir şey olmamış gibi tüneğine geri çıkıyor. Kuşlarda yaygın görünen bir hastalıkmış epilepsi ama tedavisi yok nöbetlerini en aza indirmek için neler yapabilirim hangi takviyeleri verebilirim

Taha

Yönetici
Ayrıca maalesef 2 aydır nöbet geçiriyor kafasıyla yukarı bakıyor ve sonra tünekten kafesinin altına düşüp kaskatı kesiliyor bu 2 - 3 dakika sürüyor ve sonra hiçbir şey olmamış gibi tüneğine geri çıkıyor. Kuşlarda yaygın görünen bir hastalıkmış epilepsi ama tedavisi yok nöbetlerini en aza indirmek için neler yapabilirim hangi takviyeleri verebilirim
Astragalus bende kullandım bağışıklık sistemini güçlendirir digestive bağırsak florasını düzenler. Ürünler tamamen bitkisel kuşa herhangi bir zararı olmaz diğer iki tanesini bilmiyorum açıkçası. Bu markanın iki ürününü kullanmıştım mantar sorununda faydasını gördüm. Şuan bu ürünleri kullanın faydası olur. Ağızdan birer damla olarak kullanıyorsunuz sanırım. Bu durumu geçsin önce. Sonrasında probiyotik ve b vitamini ile destekleyebilirsiniz. En aza indirmek için

pasacicikus

İspinoz Üye
Astragalus bende kullandım bağışıklık sistemini güçlendirir digestive bağırsak florasını düzenler. Ürünler tamamen bitkisel kuşa herhangi bir zararı olmaz diğer iki tanesini bilmiyorum açıkçası. Bu markanın iki ürününü kullanmıştım mantar sorununda faydasını gördüm. Şuan bu ürünleri kullanın faydası olur. Ağızdan birer damla olarak kullanıyorsunuz sanırım. Bu durumu geçsin önce. Sonrasında probiyotik ve b vitamini ile destekleyebilirsiniz. En aza indirmek için
Çok teşekkür ederim

pasacicikus

İspinoz Üye
Ağızdan 3 er damla olarak veriyorum her birini ayrıca dışkı durumu normal mi acaba

Taha

Yönetici
Antibiyotik salı günü bitti vitaminlere geçen hafta çarşamba günü başladım 1 ay kullanmam söylendi
Daha yeni sayılır hemen etkisini göstermez. Zamanla gösterecektir. 4 tane damla 3 er damla olarak muhtemelen kuş kötü durumda olduğu için yükleme yapıyor. 1 ay boyunca mi bu şekilde kullanın dedi

Taha

Yönetici
Müsait zamanınızda diğer iki ürünün icindekiler bölümünü resim atabilir misiniz