Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Için Yem Seçimi

kadersiz144

Forpus Üye
Merhaba arkadaşlar evdeki muhabbet kuşları için karışık yem yerine ayrı ayrı yem ve tohum alıp her gün her hafta veya her ay birini vermek mantikli mi mesela örnek olarak

1. Hafta sade ak Darı
2. Hafta sade kızıl darı
3. Hafta sade sarı darı gibi
Bunlar gün ve ya ay da olabilir

Tabi üreme ve tuy zamanlarında Nijer yulaf vs desteği verilebilir

Sebebi ise gittiğim ureticilerde petshoplarda hep tek renk ve şekil yem var ve tek yem karışık yeme göre daha pahalı. Gibi

Not: bir utetici ben her defasında farklı yem (darı) alıyorum dedi

Sizce karışık yem mi yoksa tek tek farklı yem alıp hergun veya hafta farklı tatlar mi tattirmaliyiz

Ronay

Yönetici
Karışık yem daha verimli bir durum sonuçta doğasında da gün içinde tek çeşit beslenmiyor. Ayrıca kuşun ihtiyacını birebir anlayamazsınız. Şöyle anlatayım kuşa bir çeşite tohum verdiniz o tohumda yağ oranı ve bazı vitamin besinler düşük. Peki o düşük oran ne olacak daha da düşecek yani onu kafanıza göre o üreticide petshopta belirleyemez.

Kısacası tohum karışımları daha doğru bir diyettir. Tabi yazın yağ oranını azaltıp kışın artırma vb gibi mevsimsel tohum oranını azaltıp artırmak mantıklı olabilir.

kadersiz144

Forpus Üye
Anladım profesyonel olmadıkça karışık yem en doğalı. Tek kus olunca sıkıntı yoktuda ciftleyip Eylül ayindan sonra yawru almak için çalışınca insanın aklına çok soru geliyor

Taha

Yönetici
Anladım profesyonel olmadıkça karışık yem en doğalı. Tek kus olunca sıkıntı yoktuda ciftleyip Eylül ayindan sonra yawru almak için çalışınca insanın aklına çok soru geliyor
Yemini çok değiştirmeni tavsiye etmem şahsen. Mesela üretim zamanı yemi, yaz yemi vs değişik etiketler yapıyorlar. Gerek yok. Standart muhabbet yeminde ak-sarı-kızıl-siyah-japon darı olur, aspur olur, birde minimum nijer. bunlar yeterlidir. keten kenevir aspir kolza genelde kuşların yemediği seçtiği tohumlar. yulafta ayrı olarak belli miktarda verilmesi gereken bir tohumdur bana göre. yemin içinde olunca daha çabuk bozulmasına sebep oluyor. ek olarak anladığım kadarıyla üretim düşünüyorsun. üretim zamanı nijer ekleyeyim kenevir ekleyeyim kızışsın diye çok tohumsal şeylere gitme tüye sokma ve yağlandırma gibi yerlere gidiyor. her zaman kaliteli yem, yeterli miktarda vitamin, meyve sebze kaliteli bir bakım yap. karşılığını alırsın. birde evde tek üretim yapacaksın o iş biraz kader kısmet sürü ortamındaki gibi olmuyor.

kadersiz144

Forpus Üye
Yemini çok değiştirmeni tavsiye etmem şahsen. Mesela üretim zamanı yemi, yaz yemi vs değişik etiketler yapıyorlar. Gerek yok. Standart muhabbet yeminde ak-sarı-kızıl-siyah-japon darı olur, aspur olur, birde minimum nijer. bunlar yeterlidir. keten kenevir aspir kolza genelde kuşların yemediği seçtiği tohumlar. yulafta ayrı olarak belli miktarda verilmesi gereken bir tohumdur bana göre. yemin içinde olunca daha çabuk bozulmasına sebep oluyor. ek olarak anladığım kadarıyla üretim düşünüyorsun. üretim zamanı nijer ekleyeyim kenevir ekleyeyim kızışsın diye çok tohumsal şeylere gitme tüye sokma ve yağlandırma gibi yerlere gidiyor. her zaman kaliteli yem, yeterli miktarda vitamin, meyve sebze kaliteli bir bakım yap. karşılığını alırsın. birde evde tek üretim yapacaksın o iş biraz kader kısmet sürü ortamındaki gibi olmuyor.
Aynen hocam dediklerinizi deneme yanilmayla çok yaptım ev içinde üretim değil de kuş yanlız kalmasın diye es bulmaya çalışiyorum benim erkek üçüncü eşten kaçtı eşler istekli ama erkek çok korkak oyun filan hissedio yem konusunda da tek cins yem görünce kuscularda takılınca sormak istedim yine kaliteli olan karışık yem artık en son kuşu verecem üretici eş ayarliyacak sanırım 😀😀 kaderim kısmetim ismimden kapali