Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşu İz Bırakan Dışkı

Ramiz

Tecrübeli Üye
S.A. Arkadaşlar.

Görseldeki erkek kuş 14 aylık 2 aylıktan beri bende 15-20 kelime konuşuyor ve ele alışık 3 ay önce eş aldım yanına ve konuşmayı ve bize gelmeyi kesmedi eşi ile çok iyi anlaşıyor kaşıma kusma vs var. Kuş 2 aylıkken yani geldiğinden beri (gece dışkıları) ıslak ve iz bırakıyor.
Bunu sebebi kuş akşam hava karardığında 1-2 saat bizimle gündüz kaldığı TV odasında duruyor sonra diğer odaya asıl uyuma yerine alıyorum bu duruma alışık.
Akşamları kuşta gözlemlediğim aşırı bir yem yemesi var özellikle akşamları resmen patlayacak şekilde 5-6 kere yemliğe inip yem yiyor ve mukabilinde 3-4 sefer fazlaca su içiyor ve 20-30 Dk. öğürme hareketi yapıyor, gece dışkıları ıslak ve iz bırakıyor. Dişi kuşun dışkılarında sorun yok.

Kuşun rutin bakımı
Ayda 1 veya 2 kez yumurta maması
Günlük yem kabuğu temizleniyor, Suluk yıkanıp suyu tazeleniyor
2 günde bir kafesi temizleniyor
Girit kum, Kalamar kemiği takılı
Haftada 1 entrobac, 1 kezde Gervit-W
Versele Laga yem (yulafı ve aspiri ayıtlanmış) birazda aspur ilave edilmiş

Kuşun akşamları hunharca yem yemesi ve su içmesi mütakibinde öğürme hareketi yapması (kur kusması değil) bu hareketi yaparken gagasının yanında 1-2 darı tanesi gözüküyor onları geveliyor ancak yem kusması yok bu esnada ağızda koku vs yok bunların sebebi ne olabilir tam olarak. Akşam suyu önünden alırsam dışkıları sorunsuz yani tamamen suyu ve yemi fazla yemesi ile alakalı bir durum sanırım.

Kuşa 2 ay önce tolisan kombi mix ve tolyamin forte verildi 5 gün 2 günü dışkılar normale döndü ancak sonra yine dışkılar bozuldu.

Konu hakkında yardıma ihtiyacım var sebebi ne olabilir mantar trico tarzı bir durummu bilemedim.
Konum itibariyle veteriner tahlil test yaptıramıyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.16.42 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.16.42 (1).jpeg
    122.3 KB · Görüntüleme: 57
  • WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.16.42.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.16.42.jpeg
    99.9 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.16.42 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.16.42 (3).jpeg
    127.7 KB · Görüntüleme: 12

Taha

Yönetici
S.A. Arkadaşlar.

Görseldeki erkek kuş 14 aylık 2 aylıktan beri bende 15-20 kelime konuşuyor ve ele alışık 3 ay önce eş aldım yanına ve konuşmayı ve bize gelmeyi kesmedi eşi ile çok iyi anlaşıyor kaşıma kusma vs var. Kuş 2 aylıkken yani geldiğinden beri (gece dışkıları) ıslak ve iz bırakıyor.
Bunu sebebi kuş akşam hava karardığında 1-2 saat bizimle gündüz kaldığı TV odasında duruyor sonra diğer odaya asıl uyuma yerine alıyorum bu duruma alışık.
Akşamları kuşta gözlemlediğim aşırı bir yem yemesi var özellikle akşamları resmen patlayacak şekilde 5-6 kere yemliğe inip yem yiyor ve mukabilinde 3-4 sefer fazlaca su içiyor ve 20-30 Dk. öğürme hareketi yapıyor, gece dışkıları ıslak ve iz bırakıyor. Dişi kuşun dışkılarında sorun yok.

Kuşun rutin bakımı
Ayda 1 veya 2 kez yumurta maması
Günlük yem kabuğu temizleniyor, Suluk yıkanıp suyu tazeleniyor
2 günde bir kafesi temizleniyor
Girit kum, Kalamar kemiği takılı
Haftada 1 entrobac, 1 kezde Gervit-W
Versele Laga yem (yulafı ve aspiri ayıtlanmış) birazda aspur ilave edilmiş

Kuşun akşamları hunharca yem yemesi ve su içmesi mütakibinde öğürme hareketi yapması (kur kusması değil) bu hareketi yaparken gagasının yanında 1-2 darı tanesi gözüküyor onları geveliyor ancak yem kusması yok bu esnada ağızda koku vs yok bunların sebebi ne olabilir tam olarak. Akşam suyu önünden alırsam dışkıları sorunsuz yani tamamen suyu ve yemi fazla yemesi ile alakalı bir durum sanırım.

Kuşa 2 ay önce tolisan kombi mix ve tolyamin forte verildi 5 gün 2 günü dışkılar normale döndü ancak sonra yine dışkılar bozuldu.

Konu hakkında yardıma ihtiyacım var sebebi ne olabilir mantar trico tarzı bir durummu bilemedim.
Konum itibariyle veteriner tahlil test yaptıramıyorum.
En garanti sonuç tabiki tahlil röntgen vs. Böbrektemi sorun var mantar mi var başka bir rahatsızlık mi anlasilmasi için. Buna imkan yoksa bana en yakın sonuç mantar geliyor. 3-4 gün ağıza 1 er damla mikostatin damlatılabilir. Yinede diğer üstadlar ne diyecek onada bir bakalım

Ramiz

Tecrübeli Üye
En garanti sonuç tabiki tahlil röntgen vs. Böbrektemi sorun var mantar mi var başka bir rahatsızlık mi anlasilmasi için. Buna imkan yoksa bana en yakın sonuç mantar geliyor. 3-4 gün ağıza 1 er damla mikostatin damlatılabilir. Yinede diğer üstadlar ne diyecek onada bir bakalım
Hocam kanatlı veterineri tahlil test durumu malesef yok bahsettiğim gibi, kuşunda dışkısı bi garip eşinin dışkıları normal aynı yerde biri böyle diğeri böyle olunca insan kuşta bişey var diye düşünmeden edemiyor normal değil dışkısı
cevabınızdan önce
Tyson Dr. Fungi-Tricho diye bir damla ve tolisan probiyotik sipariş ettim
Damlanın etken maddeleri
%45 ronidazole
%15 Carnidazole
%25 nystatin

200 ml suluktan 4 damla kullanılıyormuş 50 cc suluktan 1 damla kullansak ne kadar etki eder bilmiyorum mikostatin yerine bunu kullansak sonuçta nystatin var bundada artı diğer etken maddelerde tricho durumunda da etki eder

Taha

Yönetici
Hocam kanatlı veterineri tahlil test durumu malesef yok bahsettiğim gibi, kuşunda dışkısı bi garip eşinin dışkıları normal aynı yerde biri böyle diğeri böyle olunca insan kuşta bişey var diye düşünmeden edemiyor normal değil dışkısı
cevabınızdan önce
Tyson Dr. Fungi-Tricho diye bir damla ve tolisan probiyotik sipariş ettim
Damlanın etken maddeleri
%45 ronidazole
%15 Carnidazole
%25 nystatin

200 ml suluktan 4 damla kullanılıyormuş 50 cc suluktan 1 damla kullansak ne kadar etki eder bilmiyorum mikostatin yerine bunu kullansak sonuçta nystatin var bundada artı diğer etken maddelerde tricho durumunda da etki eder
Hocam daha önce bende tysonun ilaç ürünlerini kullandım ama pek etkili değiller. Sebebini araştırdım ürünlerin çoğu sahte imiş. Diğer üstadlar farklı ilaç önerebilir. Yeme içme enerjide bir sorun yok değil mi

Ramiz

Tecrübeli Üye
Hocam daha önce bende tysonun ilaç ürünlerini kullandım ama pek etkili değiller. Sebebini araştırdım ürünlerin çoğu sahte imiş. Diğer üstadlar farklı ilaç önerebilir. Yeme içme enerjide bir sorun yok değil mi
Yeme içmede sıkıntı yok hocam dışkı dışında sorunu yok kuşun ürünün sahte olma durumu satıcı ile bir iletişime geçeyim bakalım ne diyecek sordum orjinal bandrollü ürün dedi satıcı güvenilir

Taha

Yönetici
Yeme içmede sıkıntı yok hocam dışkı dışında sorunu yok kuşun ürünün sahte olma durumu satıcı ile bir iletişime geçeyim bakalım ne diyecek sordum orjinal bandrollü ürün dedi satıcı güvenilir
Anladım hocam. Malum iş günü olduğu için herkes yoğun müsait olunca diğer ustadlarda görüş bildirecektir

Ramiz

Tecrübeli Üye
Ronay Ronay hocam kuşun akşam uyumadan tıka basa yem ve su tüketmesi gece dışkılarının da bu şekilde olması hakkında görüşünüz nedir teşekkürler.

Ronay

Yönetici
Merhabalar, öğürme devam ediyor mu? Kusma vb hareketler yapıyor mu? Dışkı da enfeksiyon var.

Ramiz

Tecrübeli Üye
Hocam normalde öğürme gün icinde yok
Aksam hava kararinca aşırı yem ve su tüketiyor 30-40 dk ögürüyor gece dışkıları bozuk sadece gecen aksam suyu aldim kafesten fazla icemedi diski normaldi sabah görseldeki diski sadece aksamdan sabaha yaptigi diski

Ramiz

Tecrübeli Üye
Merhabalar, öğürme devam ediyor mu? Kusma vb hareketler yapıyor mu? Dışkı da enfeksiyon var.
Kusma yok hocam ögürme hareketi var bu esnada gagasinin yaninda bir iki kirik dari oluyo agizda koku falanda yok ama aksamlari var bu durum cok yeme icme sonrasi oluyor

Ronay

Yönetici
Anladım en son dışkı fotosu ekler misiniz?

Ramiz

Tecrübeli Üye
Yarın ekleyim hocam akşam ve sabah dışkısı şeklinde

Ramiz

Tecrübeli Üye
Hocam mantar veya tricho bu sekilde diskilamaya sebeb olurmu aslinda sebebe aksam cok asiri yem ve su icmesi

Ronay

Yönetici
Öğürme ve bu dışkı mantar enfeksiyonu göstergesi tabi %100 demek için tahlil şart dışkıya tavsiyem ağızdan her gün bir damla 3 gün mikostatin verin. 4. gün dışkıyı paylaşın bizimle, damlayı fazla kaçırmayın.

Ramiz

Tecrübeli Üye
Öğürme ve bu dışkı mantar enfeksiyonu göstergesi tabi %100 demek için tahlil şart dışkıya tavsiyem ağızdan her gün bir damla 3 gün mikostatin verin. 4. gün dışkıyı paylaşın bizimle, damlayı fazla kaçırmayın.
Şu ürün var hocam elimde yeni alındı bunun içeriği uygunmu

Ekli dosyalar

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    706.4 KB · Görüntüleme: 8

Ramiz

Tecrübeli Üye
Kullanmadığım bir ürün ama mantar sorunu için deneyebilirsiniz.
Hocam mikostatindeki nystatin etken maddesi bu üründe %25 var ayreten trichomonas icinde ronidazol var ön hazirlik yapip bi deniyecem 50 cc suluktan 1 damla ne kadar etki eder bilmiyorum