Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna 👆tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl.🔥

Muhabbet Kuşu Kanat Bantlama

Ronay

Site Kurucusu
Muhabbet Kuşu Kanat Bantlama Doğru mu?

Muhabbet kuşu hareketli, yerinde durmayan ve taklit yeteneği ile bilinen kuşlardır. İnsanlara alışmaları , güzel iletişim kurmaları olsun ilgi çekerler ve severek beslenirler. Bu durumda eğitim ve alıştırmalarda bazen farklı ve ilkel yöntemler düşünülür. Bunlardan biri de muhabbet kuşu kanat bantlama olayıdır. Peki muhabbet kuşu kanat bantlama doğru mu? Kanat Nasıl Bantlanır? Kanat bantlama ile alıştırma ve eğitim olabilir mi? konusu çok sorulur. Muhabbet kuşları
muhabbet kuşu-kanat-bantlama.jpg
ve papağanlarda bu sorularla karşılaşırız ama şunu bilmek gerekir. Bu yöntemler eskide kalmış ve ilkel yöntemlerdir. Kanat bantlamak ve kanat kesmek kuşların eğitiminde önermediğimiz ve asla asla yapılmamalı dediğimiz yöntemdir. Kanat bantlamak kuşun kanat yapısını bozacak, strese sokacak ve bantları kemirmesi sonucu kuşta kabızlık ve sindirim sorunları görülecektir. Bizim tavsiyemiz genç yaşta kuşlar alıp sabırla ve sevgi ile eğitim vermektir.

Muhabbet kuşu, diğer papağan vb kuş eğitimlerinde sabır ve aşamalı eğitim çok önemlidir. Eğitime başlamamış olsanız dahi her zaman yavaş hareket edin ve yumuşak ses tonuyla konuşun. Kuşunuza zarar verecek ya da ürkütecek hiç bir şey yapmayın. Ürkütecek ve strese sokacak bir olay ise kanat bantlama ve kesmelerdir. Özellikle kafesin yanında gürültü yapmayın ve kuşunuzun başının üstüne ani hareketlerden kaçınmakta çok önemlidir. Şunu unutmayın her şey sabır ve sevgi ile olur. Kanat bantlama ile ve kesme ile eğitimi doğru değil ve önermemekteyiz.