Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Ronay

Site Kurucusu
Muhabbet Kuşu Ağzından Salya (Köpük) Gelme Nedenleri

Muhabbet kuşları evlerimizin üyeleridir. Onların sağlıklı olması bizler için elzemdir. Muhabbet kuşlarında bir çok sağlık sorunu görülebilir. Bunlardan biri ise muhabbet kuşunun ağzından salya veya beyaz köpük gelme sorunudur. Bu sağlık sorunu ciddiye alınması gereken problemlerin başında gelmektedir. Muhabbet kuşu ağzından salya gelmesi veya köpüklü kusması; kursak ve sindirim enfeksiyonları nedeni olur. Genelde bu salyalı, köpüklü kusmalara halsizlik ve uyku hali eşlik eder. Bu durumda kuşun acil tedavi görmesi şarttır. Kusan bir muhabbet kuşu, berrak sıvı veya beyaz köpüğe ek olarak ağzından tohumlar fışkırırken başını bir yandan diğer yana sallar. Tohumlar ağzından tek tek veya küçük ıslak kümeler halinde çıkacaktır. Bunları kafes çubuklarına veya kafesin yanındaki duvarlara yapıştırılmış olarak bulabilirsiniz. Muhabbet kuşunuz kusarken evdeyseniz tohumların kafes çubuklarına çarptığını duyabilirsiniz. Kusma nöbetleri arasında muhabbet kuşunuz sanki kusma dürtüsünü aşmaya çalışıyormuşçasına hızla tünekten levreğe atlayabilir. Teselli edilemeyecekler ve muhtemelen ilgilenmeyecekler veya adım atamayacaklar. Ayrıca çekirdekle birlikte çıkan sıvı nedeniyle yüzleri de kirlenip ıslanacaktır. Bu salyalı ve beyaz köpüklü kusmalarda etken hastalığı anlamak şarttır. Veterinerin yapacağı dışkı ve swap testleri ile enfeksiyon belirlenmeli ve tedaviye başlanması şarttır.

Salyalı ve beyaz köpüklü kusan muhabbet kuşu videosu;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

dytcheery

İspinoz Üye
benim kuşumda bahsettiğiniz durumun birebir aynısı var.
3 farklı veteriner hem antifungal ilaçlarla hem de antibiyotik ilaçlarla farklı farklı tedaviler uyguladı yani şöyle diyeyim 3 aydır farklı farklı ilaçlar kullanıyor çocuğum.
Kusması ilk başta salyalı değildi son zamanlarda hem çok arttı hem de salyalı olmaya başladı. İshali de var. Önereceğiniz ilaç var mıdır? Bilen biri yardımcı olsun lütfen :(

Kanaryaci

Forpus Üye
benim kuşumda bahsettiğiniz durumun birebir aynısı var.
3 farklı veteriner hem antifungal ilaçlarla hem de antibiyotik ilaçlarla farklı farklı tedaviler uyguladı yani şöyle diyeyim 3 aydır farklı farklı ilaçlar kullanıyor çocuğum.
Kusması ilk başta salyalı değildi son zamanlarda hem çok arttı hem de salyalı olmaya başladı. İshali de var. Önereceğiniz ilaç var mıdır? Bilen biri yardımcı olsun lütfen :(
Sorunuz devam ediyor ise mikastatin sabah öğlr akşam 1 damla ve ayrıca suluğa 10 damla başlayıp 4 ve 5 günde 7 düşürün. 1 gün temiz su 4 yada 7 gün proyobotik verin. 15 gün sonra +3 daha uyguma yapınız.

Kanaryaci

Forpus Üye
Ve ayrıca karaviğer destekleyici ürünler almalısınız 3 aybuzun süre süre karaciğer ciddi zararlar görmüştür.

Kanaryaci

Forpus Üye
Muhabbet Kuşu Ağzından Salya (Köpük) Gelme Nedenleri

Muhabbet kuşları evlerimizin üyeleridir. Onların sağlıklı olması bizler için elzemdir. Muhabbet kuşlarında bir çok sağlık sorunu görülebilir. Bunlardan biri ise muhabbet kuşunun ağzından salya veya beyaz köpük gelme sorunudur. Bu sağlık sorunu ciddiye alınması gereken problemlerin başında gelmektedir. Muhabbet kuşu ağzından salya gelmesi veya köpüklü kusması; kursak ve sindirim enfeksiyonları nedeni olur. Genelde bu salyalı, köpüklü kusmalara halsizlik ve uyku hali eşlik eder. Bu durumda kuşun acil tedavi görmesi şarttır. Kusan bir muhabbet kuşu, berrak sıvı veya beyaz köpüğe ek olarak ağzından tohumlar fışkırırken başını bir yandan diğer yana sallar. Tohumlar ağzından tek tek veya küçük ıslak kümeler halinde çıkacaktır. Bunları kafes çubuklarına veya kafesin yanındaki duvarlara yapıştırılmış olarak bulabilirsiniz. Muhabbet kuşunuz kusarken evdeyseniz tohumların kafes çubuklarına çarptığını duyabilirsiniz. Kusma nöbetleri arasında muhabbet kuşunuz sanki kusma dürtüsünü aşmaya çalışıyormuşçasına hızla tünekten levreğe atlayabilir. Teselli edilemeyecekler ve muhtemelen ilgilenmeyecekler veya adım atamayacaklar. Ayrıca çekirdekle birlikte çıkan sıvı nedeniyle yüzleri de kirlenip ıslanacaktır. Bu salyalı ve beyaz köpüklü kusmalarda etken hastalığı anlamak şarttır. Veterinerin yapacağı dışkı ve swap testleri ile enfeksiyon belirlenmeli ve tedaviye başlanması şarttır.

Salyalı ve beyaz köpüklü kusan muhabbet kuşu videosu;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
O vidyodaki kuş tek bir antifungal ilaç ile çözemez. Kusma gider ancak hıçkırık kalır yada salya 🙂

dytcheery

İspinoz Üye
O vidyodaki kuş tek bir antifungal ilaç ile çözemez. Kusma gider ancak hıçkırık kalır yada salya 🙂
Merhaba, yeni gördüm yazdıklarınızı. Karaciğer destekleyici derken, ne kullanabilirim yani?
Mikostatin kullanmıştım önceden, hiçbir fayda göremedik maalesef. Swap için randevu aldım, baktıracağım hala bir düzelme olmadı..
Kusma ve salya neden geçmiyor, yani neden geçmez dediniz acaba?

limonfıstık

Mubiş Üye
Merhaba, yeni gördüm yazdıklarınızı. Karaciğer destekleyici derken, ne kullanabilirim yani?
Mikostatin kullanmıştım önceden, hiçbir fayda göremedik maalesef. Swap için randevu aldım, baktıracağım hala bir düzelme olmadı..
Avi chol karaciger koruyucu tavsiye ederim, o da olmazsa sedochol kullanabilirsiniz 👍 Kusma ve salyanın bir sürü nedeni olabilir. Megabakteriyse mikostatin hafif kalabilir. Bakteri kaynaklı kursak iltihabı da olabilir. Paraziter enfeksiyon da olabilir. Yani en iyisini yapmışsınız. En iyi yöntem dışkı tahlili 👍

Kanaryaci

Forpus Üye
Truffucan + mukastatin 5 + 5 yani 5 gün truffacan 2 temiz su 2 proyobotik ve karaciğer 5 gün mukastatin olarak çözüme ulaştım. Ben karaciğer ve proyobotik tek ürün olarak kullanıyorum. 4 bakteri var ve proyobotik preyebotik yada 3 - 4 protobotik atın her 6 saat 1 damla ağzına damla yapın ben böylr yaptım. Ayrıca salya ve sümük varsa iyileşme eğilimindedir. Kusma varsa hastalıj devam ediyor. Kuşa aspir ve daldari hariç bişey vermeyin. Şuan kuş ne yiyor.?

Kanaryaci

Forpus Üye
Avi chol karaciger koruyucu tavsiye ederim, o da olmazsa sedochol kullanabilirsiniz 👍 Kusma ve salyanın bir sürü nedeni olabilir. Megabakteriyse mikostatin hafif kalabilir. Bakteri kaynaklı kursak iltihabı da olabilir. Paraziter enfeksiyon da olabilir. Yani en iyisini yapmışsınız. En iyi yöntem dışkı tahlili 👍
Trufucan ve mikostatin farklı etkiye sahip 5 + 5 6 saat 1 damla atınca düzeliyor. Desteklemesi tedavi sonrası şart karaciğer yiyor antifungal ilaçlar.

limonfıstık

Mubiş Üye
Trufucan ve mikostatin farklı etkiye sahip 5 + 5 6 saat 1 damla atınca düzeliyor. Desteklemesi tedavi sonrası şart karaciğer yiyor antifungal ilaçlar.
İlaç kullanırken de karaciğer destek verilir. Megabakteride mikostatin veya triflucan hafif kalır. Başka bir ilacı var. Amphotericin B. Kandidiasisi geçirir evet bu ilaçlar ancak megabakteride hafif kalır.

limonfıstık

Mubiş Üye
Triflucan ve mikostatin ikisi de aynı. Antifungal. Ve ağır. Beşeri ilaçlar kafaya göre kullanilmaz. Her kuş kaldiramaz. Karaciğer hasarı olan kuş hiç kaldıramaz. Birinden birini kullandığında ara vermek zorundasin. Probiyotikle ve multivitamin takviyesi verilmeli.

limonfıstık

Mubiş Üye
Megabakteride mikostatin hafif kalır. Kuşunuza en iyi swap testi sonuç verir. Muhtemelen amphotericin b kullanacak kuşunuz. Probiyotik takviyesi verin şimdiden. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar katın. Şimdiden hazırlık olur 🙂

limonfıstık

Mubiş Üye
Ve burayı okuyacak olan kuşunda kursak mantarı olduğunu düşünen kişiler olacaktır. Lütfen her okuduğunuzu, her kusmayı kursak mantarına yormayın. Kafanıza göre ilaç kullanmayın. Beşeri ilaçlar kuşlarda veteriner hekim kontrolünde kullanılmadığı müddetçe zarar verir. Ancak kanatlı uzmanı veteriner dozunu, gününü ayarlar. Mutlaka iyi bir kanatlı veterineri bulup dışkı tahlili yaptırın. Kursaktan örnek de alabilir. Kuşlar hassas canlılar 🙂

Kanaryaci

Forpus Üye
Ve burayı okuyacak olan kuşunda kursak mantarı olduğunu düşünen kişiler olacaktır. Lütfen her okuduğunuzu, her kusmayı kursak mantarına yormayın. Kafanıza göre ilaç kullanmayın. Beşeri ilaçlar kuşlarda veteriner hekim kontrolünde kullanılmadığı müddetçe zarar verir. Ancak kanatlı uzmanı veteriner dozunu, gününü ayarlar. Mutlaka iyi bir kanatlı veterineri bulup dışkı tahlili yaptırın. Kursaktan örnek de alabilir. Kuşlar hassas canlılar 🙂
Ben günlük 250 yakın kuş bakıyorum. Kuşun gözüne baksam ne olduğunu bilirim. Kursak mantarı kronik seyir eder. Biranda pat diye akut çıkmaz. Kuş kusuyorsa kursak mantarıdır yads kusmaz hıçkırır gegirme yapar. Üat solunum ile karıştırılıp crd ilaç verende çoktur. Tabiki en temizi veteriner ancak bizde öyle seçenek yok para olsa dahil 250 yakın kuş götüeecek bi sansımızda yok beşeri ilaçlar ciddi karaciğer hasarı doğurur. Karaciğer böbrek iflasına neden olur.

Kanaryaci

Forpus Üye
Triflucan ve mikostatin ikisi de aynı. Antifungal. Ve ağır. Beşeri ilaçlar kafaya göre kullanilmaz. Her kuş kaldiramaz. Karaciğer hasarı olan kuş hiç kaldıramaz. Birinden birini kullandığında ara vermek zorundasin. Probiyotikle ve multivitamin takviyesi verilmeli.
İkisi aynı değil. ! Prospektüslerini okudunuz mu. ? Bu ilaçlar bilinçsiz kullanılmaz zaten tedavi başlarken kuş kaç gr olduğu ölçülür. Kuş ilaç öncesi ve sonrası yiyor mu takip edilir.
HEr proyobotik kursak mantarı sonra kullanılmaz.
Her multi vitamin kullanılmaz.
Her vitamin tedavi sonrası kullanılmaz.
Birçok vitamin ve proyobotik tatlandırıcı katkılıdır. 😉

limonfıstık

Mubiş Üye
Ben günlük 250 yakın kuş bakıyorum. Kuşun gözüne baksam ne olduğunu bilirim. Kursak mantarı kronik seyir eder. Biranda pat diye akut çıkmaz. Kuş kusuyorsa kursak mantarıdır yads kusmaz hıçkırır gegirme yapar. Üat solunum ile karıştırılıp crd ilaç verende çoktur. Tabiki en temizi veteriner ancak bizde öyle seçenek yok para olsa dahil 250 yakın kuş götüeecek bi sansımızda yok beşeri ilaçlar ciddi karaciğer hasarı doğurur. Karaciğer böbrek iflasına neden olur.
Bak güzel kardeşim ben de bu işin okulunu okuyorum + benim üç kuşum kursak mantarı tedavisi gördü. Ama senin verdiğin kadar mikostatin bir kuşa verilmez ya ağıza damlatırsın ya da suluğa koyarsın. Bak kendin diyorsun ne güzel böbrek ve karaciğer iflası oluyor. Kursak mantarının akut formu da var, baktariyel olanı da var. Ama megabakteri ve candidiasis aynı şey değildir 👍

limonfıstık

Mubiş Üye
İkisi aynı değil. ! Prospektüslerini okudunuz mu. ? Bu ilaçlar bilinçsiz kullanılmaz zaten tedavi başlarken kuş kaç gr olduğu ölçülür. Kuş ilaç öncesi ve sonrası yiyor mu takip edilir.
HEr proyobotik kursak mantarı sonra kullanılmaz.
Her multi vitamin kullanılmaz.
Her vitamin tedavi sonrası kullanılmaz.
Birçok vitamin ve proyobotik tatlandırıcı katkılıdır. 😉
Her probiyotik değildir diyorsun evet bu da güzel ancak verdiğin ilaçlar bağırsaktaki yararlı veya faydalı bakterileri öldürüyor. Ben entrobac kullandım kuşum gayet iyi durumda maşallah. Bir tanesine diyazm 256 kullandım onda da problem yok. Kuş yemiyorsa zaten kursaktan besleme yapılır orası çok ayrı bir konu. Gervit w de kullanılır bu arada. Kuşa meyve sebze vermiyorsun tedavi boyunca napcan başka?

Ronay

Site Kurucusu
Konu açısından şunu ifade etmek isterim. Mikostatin ve trifucan aynı anda kullanmak sağlıklı değil. Bu aynı anda iki çeşit antibiyotik kullanmak gibi böyle bir tedavi doğru değil. Megabakteri mikostatin geçirmez de maalesef ki tam olarak doğru değil. Bazı fungal enfeksiyonlarda çokta güzel geçiriyor bazılarında geçirmeyebilir. Kesin sonuç için swap ve dışkı testi en sağlıklısı olur. Sonucunda da hangi tür candida olduğu belirlenip o türe özgü net ilaç uygulanması daha net sonuç getirecektir. Saygılarımla…