Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Sende yorum yap!

Ronay

Site Kurucusu
Muhabbet Kuşu Üretim Tecrübeleri

Merhaba arkadaşlar muhabbet yavru aldığımızda bir çok tecrübe ediniriz. Herkesin muhabbet kuşu üretim tecrübeleri vardır. Hadi gelin muhabbet kuşu üretimi gözlemlerimizi, tecrübelerimiz birbirimizle ve hobicilerle paylaşalım.

Öncelikle kendi tecrübemi eklemek isterim; muhabbet kuşları diğer bir çok kuş gibi yuvadayken gördüklerini uygulayan kuşlardır. İyi bir üretim için iyi bakıcı kuş şarttır. Örneklemek gerekirse; 2 sene önce bakıcı çiftim vardı. Bu çiftin dişisi çok korumacı bir dişi ve hırçın bir kuştu yavru bakımı da bir o kadar iyiydi. Ona baktırdığım yavrular hepsi iyi bakıcı ve onun gibi yuvada koruyucu, yuvaya dokundurmaz bile.

Kısacası kuşlar gördüklerini uygulamaktalar, bunlar genlere aktarılıyor. Ünlü , şampiyon üretici Daniel lutolfla yaptığımız sohbetlerde suni döllenmeye arşıydı, bu durumun ilerde çiftleşmeyen erkekler oluşturduğunu ve bu şekilde devam edilirse ilerde verimsiz bir kümes oluşacağını aktarmıştı.