Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Yavru Hk.

PauL

Mubiş Üye
Merhaba, bugün kafesine içine bakktığımda yavruların birtanesi yuvalıktan çıkmış.Kafesin alt kısmında geziyor.Tekrar yuvanın içine koymam gerekirmi ?

İpek..s

Yönetici
Merhaba kaç günlük oldu kafes tabanına daldarı yulaf ve aspur koyun
Yavaş yavaş yeme düşmek istiyorlar bu süreçte yumurta maması yapmayı unutmayın yavrular bu sayede mamaya alışacaktir anaçlar sayesinde
Haftada 3 gün yumurta maması yapın bir haftalık süreçte
Faydası olacaktır

PauL

Mubiş Üye
Merhaba kaç günlük oldu kafes tabanına daldarı yulaf ve aspur koyun
Yavaş yavaş yeme düşmek istiyorlar bu süreçte yumurta maması yapmayı unutmayın yavrular bu sayede mamaya alışacaktir anaçlar sayesinde
Haftada 3 gün yumurta maması yapın bir haftalık süreçte
Faydası olacaktır
3 hafta 2 gün oldu daldarı hemen koyduk.

PauL

Mubiş Üye
Merhaba, geçenlerde ilettiğim gibi yavru kuş yuvalıktan çıkmıştı ve erken diye tekrar yuvalığa koymuştuk.Şuanda o yavru 1 aylık oldu yuvalıktan çıkartalım mı ?

Süleyman E.

Yönetici
Ben şu şekilde yapıyorum yavrunun kanat altı tüyleri tamamlandıktan sonra yavruyu alıyorum ayrı bir kafese dal darı aspur ve normal sade ak darı koyuyorum kafese varsa daha önceden yeni yem kırmaya başlamış bir yavru onuda yanına koyuyorum kreş tarzı bir kafes oluşturmuş oluyorum gayette iyi oluyor

PauL

Mubiş Üye
Şuan için yem kırma olayına girmedi yani daha önce kendi yem yeme sürecine girmedi bir kere kendimi annemi attı yuvadan bilmiyorum ama erken olduğu için geri koymuştuk şuan 1 ayı 1 gün geçti sanki anne arada rahatsız ediyor o kuşu.Tek başına ayrı kafese alırsam yanlız kalıcak bu sefer diğer yavrularda onun gibi olsa hemen alim diyorum ama ya aynı kafeste çıkartım yemlikleri çıkartıp tabana yem koyup babadan görüp izleyip mi öğrense yem yemeyi diye düşünüyorum ama yada bir süre daha mı beklesem diye kararsız kaldım ?