Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Yavrular Hk.

PauL

Mubiş Üye
Selam,

Geçen bir konu üzerinden bizimde yavrulaırmız olduğunu belirtmiştim fakat.Geçen hafta bir kuş bu sabahta bir yavru kuş ölmüş.Neden olabilir ? Yuvalık içi temizleniyor kuşlar devamlı takipte anne devamlı besliyor yemede sorun yok kakalarını yapıyorlar.

PauL

Mubiş Üye
Diğer kuşlarda sorun yok ilk çıkan kuşlar büyümek üzereler bir kuşun karnı şiş normalmi acaba

PauL

Mubiş Üye
IMG-20240118-WA0003.jpg

Ekli dosyalar

• IMG-20240118-WA0004.jpg
    IMG-20240118-WA0004.jpg
    124.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20240118-WA0005.jpg
    IMG-20240118-WA0005.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20240118-WA0001.jpg
    IMG-20240118-WA0001.jpg
    159.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG-20240118-WA0002.jpg
    IMG-20240118-WA0002.jpg
    152.8 KB · Görüntüleme: 12

PauL

Mubiş Üye
En küçük olan bu kuşun karnı bu şekilde neden olabilir ? normalmi ? diğerlerinde böyle birşey yok.

İpek..s

Yönetici
Bu kulukcada yaşanan olumsuz durum için üzüldüm 😔
Size tavsiyem bu kulukca sonrasında anaçlara iç dış parazit uygulamanız olacak
İkinci kulukcaya izin vermeyiniz önce kür sonrasında bir şans daha verebilirsiniz
Umarım diğer yavrular sağlıkla yeme düşer

PauL

Mubiş Üye
Malesef tüm çabalarımıza rağmen yavruların hepsi öldü.Çocuklarda onları öyle görünce baya üzüldüler onların üzülmesine dayanamadığım içinde kuşları tanıdığımız petshopçuya vermek zorunda kaldık onlar baksın yavru olursa büyürse alacağız.Kısmet elimizden geleni yaptık ama olmadı.

Ronay

Yönetici
Hocam geçmiş olsun. Üretimde bunlar normal çabuk pes etmişsiniz. Ama çocuklae vae diyorsunuz. Yine ölümler olabilir. Bu tür vakalar genelde çiftlerde bulunan çeşitli patojenler yüzünden oluyor bu tür durumlarda antibiyotikler artı mantar tedavileri öneriyoruz ama en sağlıklısı dışkı ve swap testleri. Çok geçmiş olsun üzüldüm açıkçası, keşke petshop bir yavru isteseydiniz eğitim için.

Taha

Yönetici
Geçmiş olsun hocam. Çocuklarınız için bir karar vermişsiniz. Hocamın dediği gibi hobiden soğumamak adına bir yavru sahiplenseydiniz iyi olurdu

PauL

Mubiş Üye
Hocam geçmiş olsun. Üretimde bunlar normal çabuk pes etmişsiniz. Ama çocuklae vae diyorsunuz. Yine ölümler olabilir. Bu tür vakalar genelde çiftlerde bulunan çeşitli patojenler yüzünden oluyor bu tür durumlarda antibiyotikler artı mantar tedavileri öneriyoruz ama en sağlıklısı dışkı ve swap testleri. Çok geçmiş olsun üzüldüm açıkçası, keşke petshop bir yavru isteseydiniz eğitim için.
Elimde zaten bir kuşum var onunla devam ediyorum sorun yok.İstediğim zaman zaten yavru kuş alabilirim sadece şu durum bir durulsun istedim.6 Tane yavru aralıklarla ölünce kötü oldu biraz kafalarının dağılması gerekiyor.Zaten elimde olan erkek konuşan bir kuşumuz var.

PauL

Mubiş Üye
Geçmiş olsun hocam. Çocuklarınız için bir karar vermişsiniz. Hocamın dediği gibi hobiden soğumamak adına bir yavru sahiplenseydiniz iyi olurdu

Çok sağol soğumak değil biz kolay kolay soğumayız sadece 6 tane yavru aralıkla ölünce üzüldüler açıkçası biraz durulması gerektiğini düşündük.Elimizde muhabbet kuşumuz var zaten.İlerleyen zamanda tekrar olabilir neden olmasın.

Taha

Yönetici
Çok sağol soğumak değil biz kolay kolay soğumayız sadece 6 tane yavru aralıkla ölünce üzüldüler açıkçası biraz durulması gerektiğini düşündük.Elimizde muhabbet kuşumuz var zaten.İlerleyen zamanda tekrar olabilir neden olmasın.
Sevindim hocam elinizde hiç kalmadı sandım. Kuluçka yaşayacak kuşlara önce iç dış parazit yaptırıp bir kür uygulamak böyle sorunları azaltabiliyor. Biraz şanssız bir tecrübe olmuş. Tekrar geçmiş olsun.

Adalente

İspinoz Üye
Kür falan hepsi hikaye arkadaşlar bu söylediklerinizden önce yapılması gereken en önemli etkenler. Nem veya Rutubet dengesi, Hava Sıcaklık değişimleri, Bayat yem, Bayat su, ve temiz olmayan ortam bu şartların birisi varsa kuşlara ne kür girersen gir hepsi tekrar tekrar döngüye girecektir. Bir çok üretici gidip yem alıyor en ucuz dandik yemi oda hastalıklara davetiye çıkarıyor sulukları 3 5 günde bir temizliyor sonra gidip ilaca tonla para veriyor

İpek..s

Yönetici
Bir çok üretici gidip yem alıyor en ucuz dandik yemi oda hastalıklara davetiye çıkarıyor sulukları 3 5 günde bir temizliyor sonra gidip ilaca tonla para veriyor
Öncelikle merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Birçok üretici tanıyorum takip ediyorum ben şimdiye kadar kuşlara ilgisiz ilaca dünya para vereni görmedim hastalık diyip kuşu ayırıyor ve ölüme terk ediyor