Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Yemi Tohumu Olarak Ne Verilmeli ?

PauL

Mubiş Üye
Merhaba, muhabbet kuşların vitamin ve daha sağlıklı olarak verilmesi uygun olan şeyler nedir.Neleri vermemiz gerekiyor?Birde yem tohum olarak hangi tohumlu yemleri vermek daha uygun ve iyidir ?

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Ben karışık yem kullanıyorum içinde sarı darı ak darı siyah darı kızıl darı felan hepsi var tam içeriğini bilmesemde siz üretim sürecindesiniz galiba sizin yeminizin çoğu aspurdan olmalı %60 %70 oranında aspur olmalı yemin içinde

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Birde vitamin sormuşsunuz herkesin önerdiği röhnfried gerwit-w alabilirsiniz sadece internet üzerinde mevcut biraz pahalı gelebilir 10 20 ml bölünmüş alabilirsiniz hem kuşların üretim sürecine çok faydalı

Taha

Yönetici
Yüzde 60 aspur fazla. Aspur oranı 20-40 idealdir. Japon darısı olabilir 5 oranında yavrular için kolay kırılır. Yulaf ekstra eklenebilir 5 idealdir. Geri kalan ak darı sarı darı kızıl darı yeterlidir bence. 1-2 oranında Nijer bide

PauL

Mubiş Üye
Bunların hepsinin bir arada olan bir karışım yokmu satışta olan varsa adı nedir ?

Taha

Yönetici
PauL PauL, petmarkette king üretici yemi var japon darılı onu alabilirsin hocam ya da grpette japon darılı yem (biraz kenevir fazla çıktı içerisinde onun dışında iyiydi)