Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kusum Anlik Felc Geciriyo Gibi Lütfen Acil Yardimci Olur Musunuz??

ciel

İspinoz Üye
Muhabbet kusumun dısardan gözüken bi sorunu yok gibi ve hasta olmasına dair bi belirtiside yok gibi ama buna ne denir bilmiyorum ama anlık krizler gibi bi seyler yasamaya basladi. Yani 20 25 dk aralıklarla önce sağ ayağı yana kayıyo ve kendince ucmaya calışıyo kanatlarını açıp kapatıyo ama sadece etrafına çarpıyo azıcık sakinleşince sağ ayağı kapanıyo ve çok hızlı nefes almaya başlıyo kanatları titriyo. Ve sürekli kanatlari açık. Çok sıcaktan ya da sinirsel bi sey mi bilmiyorum ama nası gecer bu. Korkmaya basladım çünkü anlık felç geçiriyo gibi sonra duzeliyo. Nedej olduğunu ve ne yapabileceğimi soylerseniz cok sevinirim. Tesekkurler

ciel

İspinoz Üye
Muhabbet kusumun dısardan gözüken bi sorunu yok gibi ve hasta olmasına dair bi belirtiside yok gibi ama buna ne denir bilmiyorum ama anlık krizler gibi bi seyler yasamaya basladi. Yani 20 25 dk aralıklarla önce sağ ayağı yana kayıyo ve kendince ucmaya calışıyo kanatlarını açıp kapatıyo ama sadece etrafına çarpıyo azıcık sakinleşince sağ ayağı kapanıyo ve çok hızlı nefes almaya başlıyo kanatları titriyo. Ve sürekli kanatlari açık. Çok sıcaktan ya da sinirsel bi sey mi bilmiyorum ama nası gecer bu. Korkmaya basladım çünkü anlık felç geçiriyo gibi sonra duzeliyo. Nedej olduğunu ve ne yapabileceğimi soylerseniz cok sevinirim. Tesekkurler
Bu arada kusum japanes cinsinden. Bilginiz varsa acil yardimci olur musunuz?

Can123

İspinoz Üye
Bir kanatlı uzamana görürsen daha iyi olur dostum, benim bildiğim kadarıyla bir zehirlenme olabilir. Kuşunuz herhangi bir bitkiyle temas ettimi yedimi ?

ciel

İspinoz Üye
Bir kanatlı uzamana görürsen daha iyi olur dostum, benim bildiğim kadarıyla bir zehirlenme olabilir. Kuşunuz herhangi bir bitkiyle temas ettimi yedimi ?
Veterinere götürme sansım bugün hic yoktu. Bi suredir düzeldi gibi. Tekrarlamasından cok korkuyorum danısıcam bi bilene en kısa zamanda. Herhangi bi bitki temas ettiğini zannetmiyorum evdeki ciceklerden genelde uzak tutarım. Ama gecen haftalarda soğukluk yemisti biraz genelde yediklerinden farklı olarak.

ciel

İspinoz Üye
Merhaba kuşun güncel videosunu görebilir miyiz
Bahsettiğim davranısını cekme sansım olursa çekerim ama bir süredir olmuyo. Su an kafesin köşesinde uyukluyo sadece ve arada kendisini temizliyo.
Bahsettiğim davranısını cekme sansım olursa çekerim ama bir süredir olmuyo. Su an kafesin köşesinde uyukluyo sadece ve arada kendisini temizliyo
Bide cok fazla esniyo onun dısında her zamanki hali

Ronay

Yönetici
Fotoğraf ekle kısmından png, jpeg formatlarını devasa boyutlar değilse ekleyebilirsiniz.

Ramiz

Tecrübeli Üye
Kafes dışındamı oluyor bu durum kafestemi yada siz elinize alınca veya onu heyecanlandıracak bir şey oluncamı oluyor.

Ramiz

Tecrübeli Üye
Eskiden bende bi kuş vardı cremio çok güzel bi dişi kafeste hiç bir şeyi olamayan kuş dışarı çıkınca panik atak geçirip uçarken düşüp kilitlenip kalıyordu dakikalar sonra düzeliyordu ve o anda gözleri görmüyor bilinci kapanıyordu.
Kafeste en ufak sorunu yoktu aylarca dışarı çıkmasa gayet iyiydi başka bir arkadaşa sahiplendirdim eşiyle birlikte
oyüzden sordum yukardakı mesajdakıleri

ciel

İspinoz Üye
Güncel dışkı resmini görelim
B vitamini verebilirsiniz bu süreçte
Buraya fotoğraf ekleyemiyorum ya da geç ulasıcak gibi telefonumla alakalı bi sıkıntı olabilir ama dışkısı çok cıvık hatta sıvı bile ve sarımsı
Kafes dışındamı oluyor bu durum kafestemi yada siz elinize alınca yada onu heyecanlandıracak bir şey oluncamı oluyor.
İlk iki seferi kafes içindeyken oldu bende kafesin içinde bi yerlere çarpmasından korktuğum için dışarı çıkardım bi kaç seferde dışarda oldu hep yanındaydım bi yerlere çarpmaması icinde tutmaya çalistım. Zaten bana alışık bi kuş korkutacak bi sey olmadı hic. Zaten ayağı tutmamaya falan başlayınca elimde sakinlesti geri toparladı. Şu an salatalık falanda yemiyo hiç. Durumu kötüleşir mi diye cok korkuyorum ya. Gecede karanlıkta falan aynı durumu yaşar diye uyuyamıyorum bilr

ciel

İspinoz Üye
Eskiden bende bi kuş vardı cremio çok güzel bi dişi kafeste hiç bir şeyi olamayan kuş dışarı çıkınca panik atak geçirip uçarken düşüp kilitlenip kalıyordu dakikalar sonra düzeliyordu ve o anda gözleri görmüyor bilinci kapanıyordu.
Kafeste en ufak sorunu yoktu aylarca dışarı çıkmasa gayet iyiydi başka bir arkadaşa sahiplendirdim eşiyle birlikte
oyüzden sordum yukardakı mesajdakıleri
Yani bilmiyorumda zaten hep dışarı çıkartırım oda dolaşır dışarda korktuğundan falan olmamıştır diye düsünüyorum

Ramiz

Tecrübeli Üye
Fikir vermesi açısından iç parazit durumunu bir gözden geçirin ama belirtilerden emin olun boşuna veya yanlış ilaç kullanmak bazen daha kötü olmasına sebeb olur kuşun. Ayhan Otçuoğlunun bir videosu var ani kanat tutulması ve ani topallama tedavisi diye buna bir göz atın ancak tavsiye olunan ilaç sanırım piyasada yok bir müddet daha gözlemleyin şuaralar iyi dediğiniz için tekrarlayacakmı bakalım

ciel

İspinoz Üye
Az önce yine bahsettiğim gibi oldu. Önce ayağı tutmuyo sonra kendisini kanadıyla falan geri atmaya çalışıyo gibi. Şimdi geçti ama tekrarlaması cok muhtemel. Uyusam ayrı uyumasam ayrı dert. Azıcık toparlayınca çok korktu. Benim göz kırpmama bile tepki gösterip sıçradı hayvan. Küçücükler ama kalp sızlatmayı biliyolar cidden. Kendimi suclu hissetmeye basladim. Ne olduğunuda anlayamıyorum zaten. Sadece b eksikliği gibi bi seyin nedeni olabilir mi? 3 yıldır benimle ve hiç vitamin takviyesi yapmadim. Alışınca bu halleri cok üzüyo

ciel

İspinoz Üye
Fikir vermesi açısından iç parazit durumunu bir gözden geçirin ama belirtilerden emin olun boşuna veya yanlış ilaç kullanmak bazen daha kötü olmasına sebeb olur kuşun. Ayhan Otçuoğlunun bir videosu var ani kanat tutulması ve ani topallama tedavisi diye buna bir göz atın ancak tavsiye olunan ilaç sanırım piyasada yok bir müddet daha gözlemleyin şuaralar iyi dediğiniz için tekrarlayacakmı bakalım
Maalesef ki gecenin 2sinde yine tekrarladı. Su anlık ne yapacagımı da bilemiyorum. Bahsettiğiniz videoya birazdan bakıyım. Tesekkürler fikir icin

ciel

İspinoz Üye
Açıkçası videoyu biraz izledim ama videodaki bi durum değil gibi geldi. Kuşumda kanat tutulmasından çok anlık ayak tutulması oluyo ve o ara hep uçmak istiyo sanırım tepki olarak. 2 3 dk ayağı felç geçirmiş gibi olduktan sonra düzeliyo. Herhangi bi yerde bununla alakalı bi şey görmedim.