Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Bir Anda Ötmemeye, Uçmamaya Ve Yem Yememeye Başladı

Husnadilek

İspinoz Üye
Merhabalar,

Muhabbet kuşum bir anda ötmemeye, yem yememeye ve uçamamaya başladı. Uçarken yere düşüyor. Az önce veterinere götürdüm film vs çekildi. Hava keseleri dolduğu söylendi. Kortizon yapıldı antibiyotik ve bir takım vitaminler verildi. Sizce doğru bir tedavi mi uygulanıyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz kuşunuzu götürdüğünüz veteriner kanatlı uzman ise uyguladığı tedavi doğru olmalı
Güncel dışkı resmini ve kuşunuzun genel durumu anlatan video görebilir 8

Husnadilek

İspinoz Üye
WhatsApp Görsel 2024-07-12 saat 11.50.17_9a46da63.jpgWhatsApp Görsel 2024-07-12 saat 11.46.38_78757aab.jpghttps://files.fm/u/mxbhsp9qxx

Bağlantı olarak sabah veterinere giderken çekmiş olduğum videoyu ekledim.
Dışkısında sanki bugün kortizon sonrası renk değişimi olmuş gibi ama emin olamadım.

Ronay

Yönetici
Evet teşhis bence de doğru ama bu kadar gagası uzamış kuşun gagası törpüleseymişler iyi olurmuş. Gaga taşları eksik etmeyin. Tedaviye harfiyen uyun.

Husnadilek

İspinoz Üye
Ben evde yanlış bir şey yaparım diye törpülemedim veterinerimize de söyledim tedavisi bittikten sonra yapalım daha fazla strese sokmayalım dedi.
Teşekkür ediyorum ilginiz ve bilgilendirmeniz için.

Husnadilek

İspinoz Üye
İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Şu an hareketlenmiş yem ve daldarı yemeye, ötmeye başlamış. Kafesinden çıkartmıyoruz uçarken yorulur yine yere düşer diye sanırım doğru yapıyoruz.

Ronay

Yönetici
Şu an için veteriner dediklerini ve iyi bakım yapmaktan başka bir şey yapamazsınız havaların sıcaklığından da yapabilir bunları.