Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Bu Aralar Halsiz

bulutum

İspinoz Üye
Merhabalar, iyi günler benim dişi bir muhabbet kuşum var yaklaşık bir buçuk yıldır bizimle beraber. Bu aralar eskisi gibi değil. Tüy döküm dönemine girdiğini düşünüyordum çünkü bir ara kafesinin bir bölümünde çok fazla tüyü vardı fakat şimdi tüyü de yok. Eskiden sabahları bizi uyandırana kadar bağırırdı öterdi ama şimdi ötmüyor. Sürekli uyukluyor, eskiden evin içinde uçardı hareket ederdi ama şimdi öyle bir şey yok. Sürekli ya kaşınıyor ya da uyuyor arada bir ötüyor. Kanatları bazen titrer gibi oluyor internette o kadar fazla bilgi var ki hangisi benim kuşumda olabilir anlamıyorum. Vitaminlerini düzenli şekilde vermeye çalışıyorum ama bitlendi mi, kızgınlık dönemine mi girdi, sıcaklardan mı bunalıyor ya da başka bir şeyi mi var anlayamıyorum. Banyo yapmayı severdi ama birkaç aydır banyo yapmak istemiyor bizde nazikçe elimize alıp ılık suda yıkıyoruz acaba bir travma mı oluşturduk diye düşünüyorum çünkü bu aralar biraz korkması arttı gibi geldi bana ilk muhabbet kuşumuz olduğu için hiçbir şey anlayamıyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.