Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kusum Bu Sekilde Duruyor

oguzn

İspinoz Üye
Yem yemesinde sikinti yok. Yem yiyor. Ama dinlenme asamasinda resimdeki gibi tunek uzerine çöküyor. Cok fazla uyumaya basladi. Kusum bu arada 9 yasina yaklasti.

Ekli dosyalar

• 20240403_074721.jpg
    20240403_074721.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 89
  • 20240403_074755.jpg
    20240403_074755.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 31
  • 20240330_194209-min.jpg
    20240330_194209-min.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 29
  • 20240401_195254-min.jpg
    20240401_195254-min.jpg
    878.3 KB · Görüntüleme: 29

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Yem yemesinde sikinti yok. Yem yiyor. Ama dinlenme asamasinda resimdeki gibi tunek uzerine çöküyor. Cok fazla uyumaya basladi. Kusum bu arada 9 yasina yaklasti.
Kuşunuzun yaşından kaynaklı hastalandığını düşünüyorum. Halsiz düştüğü için böyle yapıyor. Mümkünse kuşları ayırın. Kuş yaşlı olduğu için bitkin düşmüş yani kaybetme ihtimaliniz yüksek. Veteriner imkanınız var mı? İkamet ettiğiniz şehir neyse veteriner önerelim.

oguzn

İspinoz Üye
Ayağında yara var. Şişmiş onun için öyle duruyor olabilir. Rif ampül alıp ayağına sürüyorum şuan. Ama geceleri hırıltısı arttı. veteriner abtibiyotik b vitamini ve c vitamini verdi onları kullanıyorum.

oguzn

İspinoz Üye
Ayagi bu sekilde

Ekli dosyalar

• 20240403_181845.jpg
    20240403_181845.jpg
    472 KB · Görüntüleme: 11

Ronay

Site Kurucusu
Geçmiş olsun. İlaçları kullanın 4-5 gün sora bir atın bakalım olmadı bizlerde bir şey öneririz.

oguzn

İspinoz Üye
Veteriner antibiyotik, b vitamini ve c vitamini vermişti. Suyuna 24 saatte bir yenileyip koy dedi. Ama internette de antibiyotik halsizlik yapar yazıyor. Suan dıskıdaki beyaz oranı arttı. GERVİT, ENTROBAC ve BT AMİN FORTE aldım internetten veterinerin verdiklerini bırakıp bunları mı kullanayım. Geceleri hırıltısı da var. Sesli nefes alıyor.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Veteriner antibiyotik, b vitamini ve c vitamini vermişti. Suyuna 24 saatte bir yenileyip koy dedi. Ama internette de antibiyotik halsizlik yapar yazıyor. Suan dıskıdaki beyaz oranı arttı. GERVİT, ENTROBAC ve BT AMİN FORTE aldım internetten veterinerin verdiklerini bırakıp bunları mı kullanayım. Geceleri hırıltısı da var. Sesli nefes alıyor.
Sadece vitaminle çözülecek iş değil, mutlaka veterinerin verdiği ilaçları kullanmalısınız. Solunum problemi de var anladığım kadarıyla. Tedavi için antibiyotik şart.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bir de benim naçizane bir tavsiyem olacak; kuşunuz ayakta durmakta zorlandığı için tünek onu daha da yorar. İnternette satılan dinlenme tüneği isimli düz kütüklerden ya da basabileceği daha geniş bir tünek alıp kafesine takmanızı öneririm. Hayvancağız yeterince halsiz zaten güç toplaması lazım.

oguzn

İspinoz Üye
Antibiyotik kullanimi sonrasi dışkısı resimdeki gibi oldu. Kusun boyle durmasinin nedeni ayagindaki yara imis. Ayağındaki rahatsizlik krem sonrasi geçme eğiliminde. Yani antibiyotiki gereksiz kullandik gibi. Suan entrobac probiyotik kullaniyorum. 3 gun arka arkaya kullanacam. Baska ne yapabilirim.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Antibiyotik kullanimi sonrasi dışkısı resimdeki gibi oldu. Kusun boyle durmasinin nedeni ayagindaki yara imis. Ayağındaki rahatsizlik krem sonrasi geçme eğiliminde. Yani antibiyotiki gereksiz kullandik gibi. Suan entrobac probiyotik kullaniyorum. 3 gun arka arkaya kullanacam. Baska ne yapabilirim.
Probiyotiği üç gün boyunca kullanın. Fazlasıyla ilaç yüklemesi yapıldığı için şimdilik probiyotik ve ayak kremi dışında ilaç benzeri bir şey vermeyin. Yem yedirmeye çalışın, dal darı ve en önemlisi ishali kesmede birebir yulaf yedirmenizi tavsiye ederim. Üç gün sonra da ishali kesilmezse Neo Terramycin önereceğim. Fazla ağır olmamakla birlikte bağırsak ve solunum enfeksiyonlarında etkili bir antibiyotiktir. Hatta forumda bununla ilgili makale de var. Göz atabilirsiniz:

muhabbetkuslari.org/konu/kuslarda-neo-terramycin-kullanimi.288/

oguzn

İspinoz Üye
3 gun oldu antibiyotik sonrasi entrobac kullaniyorum. Dışkı bu şekilde forma kavuşmadi. Ayak yarasi icin kartazol teramisin suruyordum. Onla alakali olabilir mi acaba. Ne yapmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

• 20240411_094118.jpg
    20240411_094118.jpg
    485.9 KB · Görüntüleme: 8

İpek..s

Moderator
Merhaba kremi akşam ışıkları kapatmadan hemen önce kulak çubuğu yardımı ile sürünüz genelde sürülen kremi yiyorlar bu yüzden Krem ishal yapar ama bu kadar etki edeceğini sanmıyorum katkısı vardır mutlaka antibiyotik kullanımı bitti mi hangi antibiyotigi kullandınız

Anlattığınız durum endişe verici olabilir. Kuşunuzun normalden fazla uyuması ve tünekte çökmesi, hastalık veya yaralanma belirtisi olabilir.

Aşağıdakilerden bazılarını yapabilirsiniz:

Kuşunuzu dikkatlice gözlemleyin. Nefes alıp almadığına, tüylerinin kabarık olup olmadığına ve herhangi bir anormal davranış gösterip göstermediğine bakın.
Kuşunuzun yediği ve içtiği miktarı takip edin. Yem yeme ve su içme miktarındaki değişiklikler, sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.
Kuşunuzun dışkısını inceleyin. Dışkıda kan, ishal veya renk değişikliği gibi anormallikler olup olmadığına bakın.
Kuşunuzu bir veterinere götürün. Veteriner hekim, kuşunuzu muayene edebilir ve herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığını belirleyebilir.
Kuşunuz 9 yaşında olduğunu belirtmişsiniz. Kuşlar yaşlandıkça daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilirler. Ancak, bu durum normalden fazlaysa, veteriner hekime danışmanız önemlidir.

Kuşunuzun hastalık veya yaralanma belirtileri göstermesi durumunda veterinere gitmeniz en önemli adımdır. Veteriner hekim, kuşunuza doğru teşhisi koyabilir ve gerekli tedaviyi uygulayabilir.

Ayrıca, kuşunuzun sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için şunları da yapabilirsiniz:

Kuşunuza taze ve temiz su ve yem sağlayın.
Kuşunuza geniş ve temiz bir kafes sağlayın.
Kuşunuzu her gün güneş ışığı alabileceği bir yere koyun.
Kuşunuzla oynayın ve onunla etkileşime girin.
Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Kuşunuzun en kısa zamanda iyileşmesini dilerim.

Ronay

Site Kurucusu
Veteriner şart diyabet veya ciddi bağırsak sorunu olabilir. Pirinç suyu ile suyu karıştırıp verin. Bir antibiyotik vermeniz gerek eğer geçmez ise acil veteriner şart.

oguzn

İspinoz Üye
Arkadaslar kuşta
Mantar
Ic dış parazit
Karaciger yaglanma varmış. 52 gram ağırlığında geldi ve bu fazla agirlik olarak geçiyormuş

Ronay

Site Kurucusu
En iyisini yapmışsınız. Geçmiş olsun.

oguzn

İspinoz Üye
Vet hekim. Mantar icin Krem verdi ayagina ve ceresine surecem her gun.
Parazit icin ve sulu diski yaptigi icin antibiyotik verdi. Suluga koyup 3 gun boyunca kalsin dedi. 4. Gun temiz su koy dedi. Devam ederse sulu diski tekrar 3 gun boyunca verdigim antibiyotigi koy dedi.
Ense damla verdi simdi 2 damla enseye suruldu. 10 gun sonra tekrar 2 damla dedi. Sonra 3 ay sonra tekrar 2 damla enseye dedi. Yaglanma icin lifli gidalar ver. Dal dari hic verme dedi. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.

oguzn

İspinoz Üye
Arkadaşlar antibiyotik 3 gun kullanildi. Arkasindan entrobac verdim. Pirinc suyu verdim. Ama kus kabarik duruyor ishal kesilmedi. Ve kuyruk yukari asagi sallaniyor. Sesli nefes aliyor