Yem yemesinde sikinti yok. Yem yiyor. Ama dinlenme asamasinda resimdeki gibi tunek uzerine çöküyor. Cok fazla uyumaya basladi. Kusum bu arada 9 yasina yaklasti.
🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Kuşunuzun yaşından kaynaklı hastalandığını düşünüyorum. Halsiz düştüğü için böyle yapıyor. Mümkünse kuşları ayırın. Kuş yaşlı olduğu için bitkin düşmüş yani kaybetme ihtimaliniz yüksek. Veteriner imkanınız var mı? İkamet ettiğiniz şehir neyse veteriner önerelim.Yem yemesinde sikinti yok. Yem yiyor. Ama dinlenme asamasinda resimdeki gibi tunek uzerine çöküyor. Cok fazla uyumaya basladi. Kusum bu arada 9 yasina yaklasti.
Sadece vitaminle çözülecek iş değil, mutlaka veterinerin verdiği ilaçları kullanmalısınız. Solunum problemi de var anladığım kadarıyla. Tedavi için antibiyotik şart.Veteriner antibiyotik, b vitamini ve c vitamini vermişti. Suyuna 24 saatte bir yenileyip koy dedi. Ama internette de antibiyotik halsizlik yapar yazıyor. Suan dıskıdaki beyaz oranı arttı. GERVİT, ENTROBAC ve BT AMİN FORTE aldım internetten veterinerin verdiklerini bırakıp bunları mı kullanayım. Geceleri hırıltısı da var. Sesli nefes alıyor.
Probiyotiği üç gün boyunca kullanın. Fazlasıyla ilaç yüklemesi yapıldığı için şimdilik probiyotik ve ayak kremi dışında ilaç benzeri bir şey vermeyin. Yem yedirmeye çalışın, dal darı ve en önemlisi ishali kesmede birebir yulaf yedirmenizi tavsiye ederim. Üç gün sonra da ishali kesilmezse Neo Terramycin önereceğim. Fazla ağır olmamakla birlikte bağırsak ve solunum enfeksiyonlarında etkili bir antibiyotiktir. Hatta forumda bununla ilgili makale de var. Göz atabilirsiniz:
Hangi antibiyotiği kullandınız?Arkadaşlar antibiyotik 3 gun kullanildi. Arkasindan entrobac verdim. Pirinc suyu verdim. Ama kus kabarik duruyor ishal kesilmedi. Ve kuyruk yukari asagi sallaniyor. Sesli nefes aliyor
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.