Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Çiftleşmiş Midir

Emirr

İspinoz Üye
Merhabalar 2 muhabbet kuşum var 2-3 aydır da yuvalık takılı. Erkek kuşum zaten kızışmıştı dişi kuşumda 2-3 hafta önce kızışmaya başladı ceresi kahverengi oldu. Dişi kuş yuvalığa daha yeni girmeye başladı 2 3 gündür içine giriyor kemiriyor sanırım. Bende yuvalığa talaş koydum bazı talaşları dışarı atmış. Kuşlarımın sadece yem kusmalarını gördüm. Dişi kuş genelde erkek kuşuma gaga atarak uzaklaştırıyor. Çiftleşmiş olabilirler mi neden acaba dişi kuşum yuvaya giriyor olabilir veya ileride çiftleşebilirler mi? Bu arada kafeste kalamar kemiği var ancak dişi kuşum da erkek kuşum da hiç yemiyor. Ama erkek kuşum çok fazla gaga taşı kemiriyor. Önceden de kafeste mineral blok vardı dişi kuş onu çok fazla yiyordu ama şuan mineral blok yok. Biraz karışık yazdım umarım anlayıp cevaplarsınız :)

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Merhaba yuvalıkta fazla vakit geçirme kemirme yumurta yapacağının bir belirtisidir evet ciflesmis olabilirler ama kızgınlık yumurtasıda olabilir zamana bırakarak süreci takip etmenizi öneririm şuan için yem mama ve Takviyeleri vererek beklemekten başka çare görünmüyor süreci bizimle paylaşın lütfen 🙂

Emirr

İspinoz Üye
Merhaba yuvalıkta fazla vakit geçirme kemirme yumurta yapacağının bir belirtisidir evet ciflesmis olabilirler ama kızgınlık yumurtasıda olabilir zamana bırakarak süreci takip etmenizi öneririm şuan için yem mama ve Takviyeleri vererek beklemekten başka çare görünmüyor süreci bizimle paylaşın lütfen 🙂
Bilgi verdiğiniz için teşekkürler
ipek hocama katılıyorum. ek olarak kalamar tüketilmeme sebebi ters takma ihtimaliniz olabilir resmini atar mısınız
WhatsApp Görsel 2023-12-10 saat 11.26.22_690679e8.jpg

Kalamar kemiği şuan böyle ne yapmalıyım

Emirr

İspinoz Üye
Artık bazen erkek kuş ile beraber yuvaya giriyorlar bu ne anlama gelir ve kuşlar için röhnfried taubenfit e50 aldım orijinali köpürür diye duydum ama benim aldığım köpürmedi kullanan varsa bilgi verebilir mi?

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Artık bazen erkek kuş ile beraber yuvaya giriyorlar bu ne anlama gelir ve kuşlar için röhnfried taubenfit e50 aldım orijinali köpürür diye duydum ama benim aldığım köpürmedi kullanan varsa bilgi verebilir mi?
Kulukcada beraberler anlamına gelir 🥰 güzel bir gelişme e50 kullanmadım bu yüzden fikrim yok kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır

Emirr

İspinoz Üye
Anladım o zaman orijinal ürün teşekkürler.
Çok soru soruyorum ama erkek kuş arada kalamar kemiğini gagalıyor ama dişi hiç yemiyor eğer yumurta yaparsa sorun olur diye korkuyorum ne yapmalıyım elimde başka kalamar kemiği de var değiştirsem yer mi acaba?

Taha

Yönetici
Anladım o zaman orijinal ürün teşekkürler.
Çok soru soruyorum ama erkek kuş arada kalamar kemiğini gagalıyor ama dişi hiç yemiyor eğer yumurta yaparsa sorun olur diye korkuyorum ne yapmalıyım elimde başka kalamar kemiği de var değiştirsem yer mi acaba?
Şuan ihtiyaç hissetmiyordur. Merak etmeyin. Yeri geliyor 1 haftada 2 kalamar taktığımı biliyorum yeri geliyor 6 ay aynı kalamar duruyor.

Süleyman E.

Yönetici
Dişi kuşun bugün cere rengi değişmeye başladı ne demek oluyor acaba? İnternetten aradım pek bişi göremedim bilginiz var mıdır.
Bugün kuyruk kaldırdığını gördüm çiftleşmek istiyor ama cere rengi değişti.
Ekli dosyayı görüntüle 1716Ekli dosyayı görüntüle 1717
Cere rengine takılmayın onlar gerekeni yapacaktır. 🙂👍🏻 kahverengi cere Dişi kuşun çiftleşmek için hazir olduğunu gösterir. Ama beyaz cereli kuşlar da yavru verebilir.