Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşum Çok Hasta

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Muhabbet kuşum Bıdık üç gündür hasta. İlk iki gün kabarık duruyordu. Dünden beri ise koyu yeşil sulu ishal. Üç gün önce de yumurta maması katkılı pahalı bir yeme başlamıştık, sanırım ondan oldu.

Hatta dışkıları da bakınca Salmonella veya E coli olduğunu bile düşünmeye başladım. Üşütme diye düşünüyordum fakat üşütecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Geçen kış kuşumu benzer bir durumdan dolayı kaybettiğim için kaloriferleri elimden geldiğince uzun süre yakmaya çalıştım.

Bu dışkılardan sonra yeni dışkı yaptığını görmedim. İştahı da az. Elimle iki üç parça darı, az da yem yedirdim ama yetmez ki. Yeme inmiyor anladığım kadarıyla. Hiç görmedim.

Dışkı görseli aşağıda. Şimdi yeni yem alıyorum ve bir daha da yok yumurta mamalıymış yok meyveliymiş yok ballıymış almam. Aldığım yemin de tamamen ticari olduğunu düşünüyorum.

Şu hayvanın hastalığı nedir? Bir de bu tür durumlarda Enrocure diye bir ilaç varmış. Onu kullanmam önerildi. Bu ilacı kullanmam gerekiyor mu, nasıl kullanılıyor ve nerede satılıyor?

not: ne kadar hızlı cevap alırsam o kadar hızlı hareket edebilirim.

Taha

Admin
Muhabbet kuşum Bıdık üç gündür hasta. İlk iki gün kabarık duruyordu. Dünden beri ise koyu yeşil sulu ishal. Üç gün önce de yumurta maması katkılı pahalı bir yeme başlamıştık, sanırım ondan oldu.

Hatta dışkıları da bakınca Salmonella veya E coli olduğunu bile düşünmeye başladım. Üşütme diye düşünüyordum fakat üşütecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Geçen kış kuşumu benzer bir durumdan dolayı kaybettiğim için kaloriferleri elimden geldiğince uzun süre yakmaya çalıştım.

Bu dışkılardan sonra yeni dışkı yaptığını görmedim. İştahı da az. Elimle iki üç parça darı, az da yem yedirdim ama yetmez ki. Yeme inmiyor anladığım kadarıyla. Hiç görmedim.

Dışkı görseli aşağıda. Şimdi yeni yem alıyorum ve bir daha da yok yumurta mamalıymış yok meyveliymiş yok ballıymış almam. Aldığım yemin de tamamen ticari olduğunu düşünüyorum.

Şu hayvanın hastalığı nedir? Bir de bu tür durumlarda Enrocure diye bir ilaç varmış. Onu kullanmam önerildi. Bu ilacı kullanmam gerekiyor mu, nasıl kullanılıyor ve nerede satılıyor?

not: ne kadar hızlı cevap alırsam o kadar hızlı hareket edebilirim.

Merhaba kullandığınız yemin resmini görebilir miyiz. Enfeksiyon görünüyor dışkıda muhtemelen antibiyotik gerekecek. Eğer imkanınız varsa kuşlardan anlayan veterinere gitmeniz iyi olur. İmkan yoksa ilaç konusunda üstadlar yardımcı olmaya çalışacaktır. İştah enerji nasıl

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba kullandığınız yemin resmini görebilir miyiz. Enfeksiyon görünüyor dışkıda muhtemelen antibiyotik gerekecek. Eğer imkanınız varsa kuşlardan anlayan veterinere gitmeniz iyi olur. İmkan yoksa ilaç konusunda üstadlar yardımcı olmaya çalışacaktır. İştah enerji nasıl
Enerji hiç yok sürekli uyuyor. Yem uzatıyorum bari daha önce yiyordu şimdi hiç yemek istemiyor. Öğürüyor bir de şimdi. Kusacak galiba :(

Yem olarak Gold Wings 1,25 kg yumurta mamalı dal sarılı yem kullanıyorum internette resimleri var. Bakabilirsiniz. Çöpe attığım için resim gönderemiyorum.

Videosu şöyle:

Ronay

Site Kurucusu
Ne zaman kusma başladı? Mamadan hemen sonra mı? Öncesi işaretler var mıydı? Yaklaşık kaç gün oldu.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Ne zaman kusma başladı? Mamadan hemen sonra mı? Öncesi işaretler var mıydı? Yaklaşık kaç gün oldu.
Şimdi kusması başladı. Yeme inmiyor. Dün yem uzattığımda azıcık yemişti ama şimdi uzatınca iştahla alıyor ama kıramadan tükürüyor.

Hastalığı üç gündür var. İlk iki gün kabarıktı. İshali dün başladı ve devam ediyor.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bari elle besleyeyim diyorum ama ailem istemiyor. Yani aparatla besleyenlerin videolarını izledim hayvanın gırtlağına istemeden zarar veririz diye aparat kullanmak istemiyoruz. Aparatsız şırıngayla besleyebilir miyiz? Mesela ağzına götürsek mamayı itsek o yese olmaz mı?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Şuan şoktayım ishalini nasıl olduysa duvarın kafesin altında kalan kısmına sıçratmış ve çok kötü.

Ekli dosyalar

• IMG_20231130_110753.jpg
    IMG_20231130_110753.jpg
    675.9 KB · Görüntüleme: 9

Ronay

Site Kurucusu
Şimdi kusması başladı. Yeme inmiyor. Dün yem uzattığımda azıcık yemişti ama şimdi uzatınca iştahla alıyor ama kıramadan tükürüyor.

Hastalığı üç gündür var. İlk iki gün kabarıktı. İshali dün başladı ve devam ediyor.
Veterinere gitme şansı yoksa Enrocure alıp kullanabilirsiniz. Kuşunuz yem yemiyorsa beslenme şart. Dediğiniz şekilde zor olacağını düşünüyorum. Şırınga ile besleme şart yapamazsanız anlayan bir veteriner yapacaktır.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Veterinere gitme şansı yoksa Enrocure alıp kullanabilirsiniz. Kuşunuz yem yemiyorsa beslenme şart. Dediğiniz şekilde zor olacağını düşünüyorum. Şırınga ile besleme şart yapamazsanız anlayan bir veteriner yapacaktır.
Peki ben beslemesi için veterinere bıraksam ücret alır mı? Hani bu durum geçene kadar veterinere bıraksam veteriner beslese?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Aslında ücret de önemli değil ama işte çok pahalı olursa bilmiyorum nasıl yaparız :( Kabul ederse bari vete bırakayım o beslesin düzenli olarak

Ronay

Site Kurucusu
Bunun en doğrusu dışkı tahlilidir. Kesin hastalık belirler. Benim tavsiyem teşhisi veteriner bırakmanız.

Taha

Admin
Ücret konusunda telefondan bilgi alabilirsiniz.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba kuşunuzun durumu nasıl. Götürme şansınız oldu mu veterinere
Götürdüm. Amino asit, probiyotik ve vitamin verdi. Kuşun arkasındaki dışkı kalıntılarını silip temizledi. İki üç güne kadar geçmezse dışkıları mikroskobik incelemeye alınacakmış. Şimdi dışkısı açık yeşil su. Çok az da katı kısmı var. Çünkü elimle uzattığım birkaç dal darı parçasından başka hiçbir şey yemiyor. Yeme inmediği gibi elimle normal yem uzatınca da yemiyor. Dal darıdan da azıcık alıp köşesine çekilip hemen uyuyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Çok çok az yiyor.

İpek..s

Moderator
Çok geçmiş olsun yedek kafes varsa ayırmanızi tavsiye ederim bu sayede dinlenmiş olur ve diğer kuşlara bulaşma ihtimali olan bir durum varsa ortadan kalkar

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Çok geçmiş olsun yedek kafes varsa ayırmanızi tavsiye ederim bu sayede dinlenmiş olur ve diğer kuşlara bulaşma ihtimali olan bir durum varsa ortadan kalkar
Çoktan ayırdım hatta iki tane yeni kafes aldım. O eski hastalıklı üretim kafesini de attım. Şimdi kafesleri üçe böldüm; Bir kafeste Limon ile Menekşe, bir kafeste Bıdık, diğerinde Fıstık var. Veteriner aynı odada olmaması lazım demişti ama kafesi koyacak yer bulamadık ki. İnşallah diğerlerine geçmez.