Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Çok Korkuyor

2525elfff

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumuzu yeni aldik.eve geleli 4.gunu kafesin hep dışından konustuk.ele gelmekten çok korkuyor.cirpiniyor.ne zmn alıştırma yapmamız lazm.ne zaman ele gelir hocam?

Soru Muhabbet Kuşum Çok Korkuyor

Yani suanlik sabır zaman sevgi ve ilgi dimi hocam.bende sanırım biraz sabirsizim.her kuş sayfalari böyle aşamadan geçiyor yani.cogu kuş sayfalarini takip ediyorum eline koluna geliyorlar oyun oynuyolar koynuna geliyo çok özeniyorumm acaba bizimkisi böyle olur mu
Zaman ve ilgi lazım. Sakın zorlama, avuçlama yapmayın. Eğitimde güven her şey.

2525elfff

İspinoz Üye
Buyrun hocam sanırım dişi.

Ekli dosyalar

• IMG20240113213925.jpg
    IMG20240113213925.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 12

İpek..s

Yönetici
Kuşunuz yavru Süleyman hocaminda söylediği gibi zamanla alışacaktir maşallah 🧿 kuşunuz hayırlı olsun

PauL

Mubiş Üye
Merhaba, kuşunuz yavru daha alışma süreci olucaktır.Kuşa yaklaşımlarda ani ve hızlı haraketlerde bulunmayın yavaş yavaş yaklaşın ani haraketler onun çırpınmasına ve kendisine zarar verme durumuna gelebilir.Elinize almaya çalışmayın size güvenmesi için sevdiği yada seveceği şeylerden öncelikle vermeye çalışın.Size güvenmesi öncelikli.

2525elfff

İspinoz Üye
Merhaba, kuşunuz yavru daha alışma süreci olucaktır.Kuşa yaklaşımlarda ani ve hızlı haraketlerde bulunmayın yavaş yavaş yaklaşın ani haraketler onun çırpınmasına ve kendisine zarar verme durumuna gelebilir.Elinize almaya çalışmayın size güvenmesi için sevdiği yada seveceği şeylerden öncelikle vermeye çalışın.Size güvenmesi öncelikli.
Peki alisma suresnde kafesin dışındanmi konusalim?alıştığını nerden anlicaz peki.diyelimkk 10 15 gün geçti..hala alisamadi nasıl anlicam..nasil parmak egitimini nasl vericem.elime gelmesini çok istiyorum ama.once zamanmi lazm.bu seferde kafese alismazmi.parmagimi ona uzattığımda benden kaciyorr

Taha

Yönetici
Peki alisma suresnde kafesin dışındanmi konusalim?alıştığını nerden anlicaz peki.diyelimkk 10 15 gün geçti..hala alisamadi nasıl anlicam..nasil parmak egitimini nasl vericem.elime gelmesini çok istiyorum ama.once zamanmi lazm.bu seferde kafese alismazmi.parmagimi ona uzattığımda benden kaciyorr
Forumdaki eğitim konularına bakabilirsiniz. Kuşu 7-10 gün kafesten çıkarmayın. Yanına gidip sohbet edin. Aşırı korkmuyorsa elinize yem döküp yedirmeye çalışın. Korkmuyorsa fazla zorlamayın yavaş yavaş

Ronay

Yönetici
Forumdaki eğitim konularına bakabilirsiniz. Kuşu 7-10 gün kafesten çıkarmayın. Yanına gidip sohbet edin. Aşırı korkmuyorsa elinize yem döküp yedirmeye çalışın. Korkmuyorsa fazla zorlamayın yavaş yavaş

Konuya bakabilirsiniz tıklayıp.

PauL

Mubiş Üye
Bunun için zaman herşeyin ilacı acele etmeyin kafese alışması normal o onun evi zaten kafesi koyduğunuz yerden bir başka yere almayın bir yerde dursun.Kuşunuza kafes dışından seslenin konuşun ilgi gösterin o zamanla size alışıcak hatta odaya girdiğinizde bile heyecanlanıcak kafesin içinde.Arada bişeyler uzatın elinizden yemesini sağlayın.Konuşma durumu hemen olmaz sizin sesinizi ve ağzınızdan çıkan cümleleri kayıt ediyor konuşmaya başladığında farkedeceksiniz ki sizin gibi aynı ses tonundan ve ne şekilde söylediyseniz o tarzda söylicek.Ama bunun için zaman ve ona karşı ilginiz gerekiyor.

2525elfff

İspinoz Üye

Bunun için zaman herşeyin ilacı acele etmeyin kafese alışması normal o onun evi zaten kafesi koyduğunuz yerden bir başka yere almayın bir yerde dursun.Kuşunuza kafes dışından seslenin konuşun ilgi gösterin o zamanla size alışıcak hatta odaya girdiğinizde bile heyecanlanıcak kafesin içinde.Arada bişeyler uzatın elinizden yemesini sağlayın.Konuşma durumu hemen olmaz sizin sesinizi ve ağzınızdan çıkan cümleleri kayıt ediyor konuşmaya başladığında farkedeceksiniz ki sizin gibi aynı ses tonundan ve ne şekilde söylediyseniz o tarzda söylicek.Ama bunun için zaman ve ona karşı ilginiz gerekiyor.

2525elfff

İspinoz Üye
Yani suanlik sabır zaman sevgi ve ilgi dimi hocam.bende sanırım biraz sabirsizim.her kuş sayfalari böyle aşamadan geçiyor yani.cogu kuş sayfalarini takip ediyorum eline koluna geliyorlar oyun oynuyolar koynuna geliyo çok özeniyorumm acaba bizimkisi böyle olur mu

Ronay

Yönetici
Zaman ve ilgi lazım. Sakın zorlama, avuçlama yapmayın. Eğitimde güven her şey.

Çözüm

2525elfff

İspinoz Üye
Guvenini kazanayim derken kaybetmekte var.:(
İlgiden kasıt?
Herrgun konusuyorum.sevgi sözcükleri söylüyorum..kafesin biraz önüne sandalye koyup oturuyom onunla sohbet ediyorum.:)dinliyo güzelce dinliyo.yemini yerken ben varken korkuyo tam yemini yiyemyo arkasini dönüyor.ben gidince rahatca yiyo..alismamis demek dimi hocam..bide hep salincakta günün cogunu orda yada yer tabanında geciriyo yavru olduğu için yoruluyo sanırım..salincagi cikartiyimmi kalsinmi hocam..bu sefer ilgi odagi hep salıncak olmazmi