Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Çok Tüy Döküyor

SefaKy

İspinoz Üye
Kuşum bana geleli 3-5 ay falan oldu. Bu hafta tüyleri aşırı dökülmeye başladı. Bana veren arkadaşıma sordum dönem dönem oluyo aşırı döküyolar dedi ama yinede sormak istedim bu normal mi? Suyuna vitaminde koyuyorum. Arada farklı yemklerde veriyorum.

Soru Muhabbet Kuşum Çok Tüy Döküyor

Mevsim geçişlerinde, ortam sıcaklığı sürekli değişkenlik gösteriyorsa ve belirli dönemler tüye girmelerine sebep olabiliyor Kuşun alışık olduğu normal rutininin dışına çıkıldığında hatta başıma geldi yem değişikliğinde bile tüye giren kuşum oldu. Bazı durumlarda da hastalık, aşırı güçlü beslenme, yemde yüksek oranda nijer tohumu ve yulaf varsa tüye sokabilir kuşu. Hastalık kaynaklı olmayan tüy dökme durumu varsa haftada 2 kez kaliteli B vitamini veya kuşlar için olan yulaf ile (haftada 2 kez 1-2 tatlı kaşığı) takviye edilebilir çabuk ve sağlıklı tüy çıkartması için. Ortam sıcaksa bu dönemde bir kaç kez banyo verilebilir (ortam sıcak olmalı aksi takdirde hasta olabilir) Tüy dönemleri kuşların bünyesinin zayıf düştüğü hastalıklara karşı...

Ramiz

Tecrübeli Üye
Mevsim geçişlerinde, ortam sıcaklığı sürekli değişkenlik gösteriyorsa ve belirli dönemler tüye girmelerine sebep olabiliyor Kuşun alışık olduğu normal rutininin dışına çıkıldığında hatta başıma geldi yem değişikliğinde bile tüye giren kuşum oldu. Bazı durumlarda da hastalık, aşırı güçlü beslenme, yemde yüksek oranda nijer tohumu ve yulaf varsa tüye sokabilir kuşu. Hastalık kaynaklı olmayan tüy dökme durumu varsa haftada 2 kez kaliteli B vitamini veya kuşlar için olan yulaf ile (haftada 2 kez 1-2 tatlı kaşığı) takviye edilebilir çabuk ve sağlıklı tüy çıkartması için. Ortam sıcaksa bu dönemde bir kaç kez banyo verilebilir (ortam sıcak olmalı aksi takdirde hasta olabilir) Tüy dönemleri kuşların bünyesinin zayıf düştüğü hastalıklara karşı daha dirençsiz oldukları dönemlerdir bu yüzden dikkatli olmak gerekir.

Çözüm

SefaKy

İspinoz Üye
Mevsim geçişlerinde, ortam sıcaklığı sürekli değişkenlik gösteriyorsa ve belirli dönemler tüye girmelerine sebep olabiliyor Kuşun alışık olduğu normal rutininin dışına çıkıldığında hatta başıma geldi yem değişikliğinde bile tüye giren kuşum oldu. Bazı durumlarda da hastalık, aşırı güçlü beslenme, yemde yüksek oranda nijer tohumu ve yulaf varsa tüye sokabilir kuşu. Hastalık kaynaklı olmayan tüy dökme durumu varsa haftada 2 kez kaliteli B vitamini veya kuşlar için olan yulaf ile (haftada 2 kez 1-2 tatlı kaşığı) takviye edilebilir çabuk ve sağlıklı tüy çıkartması için. Ortam sıcaksa bu dönemde bir kaç kez banyo verilebilir (ortam sıcak olmalı aksi takdirde hasta olabilir) Tüy dönemleri kuşların bünyesinin zayıf düştüğü hastalıklara karşı daha dirençsiz oldukları dönemlerdir bu yüzden dikkatli olmak gerekir.

Yem değiştirdim evet ilk defa. Eski yeminden alacağım şimdi tekrar. B vitamini olarak önerebileceğiniz bir marka var mı?

Ramiz

Tecrübeli Üye
Yem değiştirdim evet ilk defa. Eski yeminden alacağım şimdi tekrar. B vitamini olarak önerebileceğiniz bir marka var mı?
Ronay hocama katılıyorum BT-Amin Forte iyidir bölünmüş olarak satan yerler var ancak internetten alabilirsiniz pet shoplarda bulmanız zor. 10-20 cc alsanız bile uzun süre yeter zaten tüy dönemi dışında 20 günde 1 veya ayda 1 kullanılabilecek bir ürün.

SefaKy

İspinoz Üye
Ronay hocama katılıyorum BT-Amin Forte iyidir bölünmüş olarak satan yerler var ancak internetten alabilirsiniz pet shoplarda bulmanız zor. 10-20 cc alsanız bile uzun süre yeter zaten tüy dönemi dışında 20 günde 1 veya ayda 1 kullanılabilecek bir ürün.
Teşekkür ederim hemen temin edeceğim. Ve deneyeceğim