Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

muhabbet kuşum kabız lütfen yardım edin acil

Hasan

İspinoz Üye
kuşum sanriim kabız oldu zeytinyagini ağzına damlatmistim ve poposuna da sürdüm, popo bölgesi biraz sis gibi duruyor, diski saatte 1 kez falan yapıyor ve sulu oluyor, elma sirkesi karıştırdım suyuna ve icirdim lütfen yarxim edin ne yapmalıyım. eğer bugün gece olmezse yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum. dün akşam poposuna yapışmış diskilar vardı ve kafeste beyaz diski görmüştüm 3, 4 tane. ama birdaha beyaz diski yapmadi ve kuş eve 2 gün önce geldi

muhabbet kuşum kabız lütfen yardım edin acil

Ölebilecek kadar ağır bir durum görmedim. Bu tür dışkılar yumurta oluşturduklarında veya beslenme düzensizliklerinden olabilir. Biraz sistemlerin de bozukluk var. Beslenme düzenini değiştirip bağırsak florasını toparlamanız gerek. Bunun için iyi bir probiyotik şart. Ayrıca ev yiyecekleri vermeyin. Biraz gözlemleyim bize yazın. Şuan büyük bir problem yok. Probiyotiği 10 günde 1 veya 2 kez sularına katarak verebilirsiniz. Versele laga, entrobac vb markalar işe yarar. Yem kalitesi düşükse artırınız.

Ronay

Yönetici
Merhaba hoş geldiniz. Dışkı fotoları ekler misiniz? Kabızlık için dışkı için kuşunuza yeşillik vermek poposuna bir damla yağ sürme vb uygulamalar yapabilirsiniz. Ama dışkıyı görüp net konuşmak gerek.

Hasan

İspinoz Üye
Merhaba hoş geldiniz. Dışkı fotoları ekler misiniz? Kabızlık için dışkı için kuşunuza yeşillik vermek poposuna bir damla yağ sürme vb uygulamalar yapabilirsiniz. Ama dışkıyı görüp net konuşmak gerek.
IMG_20230502_142825.jpg

bu kuşumun poposu, birde bir video atacağım onda güncel yaptığı diskilar var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hasan

İspinoz Üye
buda 2 gün önce gordugum diski, ama birdaha hiç yapmadı bundan. zaten 4 tane falan yapmıştı
IMG_20230501_231744.jpg
Screenshot_2023-05-01-23-15-03-441_com.miui.gallery.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ronay

Yönetici
Ölebilecek kadar ağır bir durum görmedim. Bu tür dışkılar yumurta oluşturduklarında veya beslenme düzensizliklerinden olabilir. Biraz sistemlerin de bozukluk var. Beslenme düzenini değiştirip bağırsak florasını toparlamanız gerek. Bunun için iyi bir probiyotik şart. Ayrıca ev yiyecekleri vermeyin. Biraz gözlemleyim bize yazın. Şuan büyük bir problem yok. Probiyotiği 10 günde 1 veya 2 kez sularına katarak verebilirsiniz. Versele laga, entrobac vb markalar işe yarar. Yem kalitesi düşükse artırınız.

Çözüm

Taha

Yönetici
Aramıza hoşgeldiniz Ronay hocamın dediklerini uygulayın bende ciddi bir problem göremedim. İştah enerji nasıl

Hasan

İspinoz Üye
Aramıza hoşgeldiniz Ronay hocamın dediklerini uygulayın bende ciddi bir problem göremedim. İştah enerji nasıl
hosbuldum. eve geleli bugün 4. gün oyuzden daha eve yeni yeni alisiyor. çok hareket etmesini beklemiyorum zaten birde dışı bir kuş. ama tüylerini kabartmiyor ve öbür erkek kusumla araları iyi birbirlerine yem veriyorlar kur yapiyorlar bazen.

Hasan

İspinoz Üye
kuşumu daha önce yemlikten yem yerken gördüğümu hatirlamiyorum belkide yem yemedigi için az diski yapiyrodur. bugün sabah yemlikten yem yedi ama. birde dün kuşumu kafesten dışarı çıkardığımda yere tüy döküldü 2-3 tane ama kafasında tüy tüpleri goremedim. sizce tuye girmiş olabilirmi

Ronay

Yönetici
Yeni gelmiş bir kuş, yem yememesi stresten kaynaklı bir sorun yok şuan, tavsiyem 10 gün en az salmayın alışsın. Şuan için sağlıklı duruyor. Dışkıda biraz farklılaşma sebebi de stres, vitamin ve probiyotik verin ve forumda ki eğitim ve eve yeni gelen kuşlarla ilgili makaleleri okuyun.

Hasan

İspinoz Üye
Yeni gelmiş bir kuş, yem yememesi stresten kaynaklı bir sorun yok şuan, tavsiyem 10 gün en az salmayın alışsın. Şuan için sağlıklı duruyor. Dışkıda biraz farklılaşma sebebi de stres, vitamin ve probiyotik verin ve forumda ki eğitim ve eve yeni gelen kuşlarla ilgili makaleleri okuyun.
bende öyle düşünüyorum. 2 gün önce gordugum beyaz diskilarin sebebi ne olabilir? birdaha yapmadı onlardan. birde kuşlarim birbirlerine yem kusuyorlar, kur yapiyorlar. sizce alismislarmidir ve eğer kuş hasta değilse nezaman ciftlesirler? dişi daha yuvaliga girmedi

Taha

Yönetici
bende öyle düşünüyorum. 2 gün önce gordugum beyaz diskilarin sebebi ne olabilir? birdaha yapmadı onlardan. birde kuşlarim birbirlerine yem kusuyorlar, kur yapiyorlar. sizce alismislarmidir ve eğer kuş hasta değilse nezaman ciftlesirler? dişi daha yuvaliga girmedi
İlk onc ortama alışması gerekiyor. ama yem kusma, kur yapma kavga etmeme bunlar güzel haberler şuan için bir sorun olmadığını gösteriyor.

Hasan

İspinoz Üye
İlk onc ortama alışması gerekiyor. ama yem kusma, kur yapma kavga etmeme bunlar güzel haberler şuan için bir sorun olmadığını gösteriyor.
kuşun sulu diski yapması sanırım geçmiş poposuna yapışmış diski gördüm ama ellemedim. kafese marul ve havuç astım maruldan yedi. ve yem yiyor artik

Hasan

İspinoz Üye
iyi günler ben bu konudan birşey soylemek istiyorum, dişi kuşumun hareketleri güzeldi fakat bugün tüylerini kabarttigini farkettim ama arada tellere çıkıp telleri kemiriyor eşiyle oynuyor ve yemleri az kaldığı icin yemlige yem katicaktim posetteki yemin kurtlandigini farkettim ve attım. kafes zeminindeki dışkının çevresi beyaz zar gibi birseyle çevrili gibiydi. ilk geldiginde yaptığı kuru bembeyaz diski gibi degil, normal gibi ama çevresi beyaz birşeyle kapliydi ne yapabilirim

Ekli dosyalar

• IMG_20230521_142134.jpg
    IMG_20230521_142134.jpg
    556.4 KB · Görüntüleme: 2

Ronay

Yönetici
Bu durum yem kalitesizliği, bazen çeşitli bağırsak enfeksiyonlarında görülmektedir. Tavsiyem kaliteli yem alıp kullanmanız ve kum verin. Halsizlik artar ise ve bu dışkı devam ederse, bize yazın ilaç önerisi yaparız.

Hasan

İspinoz Üye
Bu durum yem kalitesizliği, bazen çeşitli bağırsak enfeksiyonlarında görülmektedir. Tavsiyem kaliteli yem alıp kullanmanız ve kum verin. Halsizlik artar ise ve bu dışkı devam ederse, bize yazın ilaç önerisi yaparız.
kaliteli yem dediğiniz nasıl oluyor? ben önceden kuşlarıma petshoplardan falan yem alıyordum genelde. busefer aldığım yemi dişi kuşu aldigim adam vermişti. şokta falan satılan paket yemlerdrn alsam olurmu? birde erkek kuşumun dışkıları normal

Son düzenleme: