Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kusum Kafes Içinde Çirpiniyor

yediemin

Mubiş Üye
Selam, muhabbet kusum aksamlari özellikle garip hareketler yapiyor kanat çirpiyor, ani hareketler yapiyor, isiriyor. Bunlari neden yapiyor olabilir? Kusum erkek.

Ronay

Yönetici
Genelde bunu ortamda bir tehdit veya huzursuz hissettiklerinde yaparlar. Omuz hizasında güzel bir yere koyun. Bu durumlarda ışığı açıp sakinleşmesini bekleyin. Sonra tekrar kapatın. Bu ürkek alışık olmayan kuşlarda daha da çok olabiliyor makaleyi okuyun muhakkak.

yediemin

Mubiş Üye
Genelde bunu ortamda bir tehdit veya huzursuz hissettiklerinde yaparlar. Omuz hizasında güzel bir yere koyun. Bu durumlarda ışığı açıp sakinleşmesini bekleyin. Sonra tekrar kapatın. Bu ürkek alışık olmayan kuşlarda daha da çok olabiliyor makaleyi okuyun muhakkak.

gece uyudugumuz zaman degil, aksam 8, 9 gibi böyle yapiyor

Ronay

Yönetici
Burada o saatler de kuşu etkileyen faktörü tespit etmelisiniz. O saate ışık kapatıyor olabilirsiniz, o saati bulunduğunuz yerde çok ses olabilir vs vs bu gibi örnekleri belirleminiz gerekir.

yediemin

Mubiş Üye
Burada o saatler de kuşu etkileyen faktörü tespit etmelisiniz. O saate ışık kapatıyor olabilirsiniz, o saati bulunduğunuz yerde çok ses olabilir vs vs bu gibi örnekleri belirleminiz gerekir.
Isik hep açik, seste normal televizyon sesi acik. Rahatsiz olabilecek bi faktör göremiyorum.

Ronay

Yönetici
O zaman şöyle yapın omuz hizası odanın bir köşesine asın ve gözlemleyin. Ben anlık bir durum olduğunu düşünüyorum zamanla kesecektir bu hareketi.

Ronay

Yönetici
Evet bu da olabilir takip derken bunu kastettim. Öncelikle tünek aralarına kafes göz gezdirin sonrada bir vilmectin vb ense damlası alıp 1 damla enseden damlatırsanız 4-6 ay arası koruma sağlar. İçiniz rahat olur.

Ronay

Yönetici
Şu iki makaleye bakın…

yediemin

Mubiş Üye
Şu iki makaleye bakın…

Suan hiçbirseyi yok normal oturuyor. Ama neden bazen öyle yapiyor anlamiyorum

Taha

Yönetici
Merhaba hocam gerekeni söylemiş. Akşamları uyku isterler rahatsız edilmek istemezler bu sebeple de strese giriyor olabilir. Ek olarak tüy dökme döneminde de olabilir