🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
muhabbetkuslari.org
gece uyudugumuz zaman degil, aksam 8, 9 gibi böyle yapiyorGenelde bunu ortamda bir tehdit veya huzursuz hissettiklerinde yaparlar. Omuz hizasında güzel bir yere koyun. Bu durumlarda ışığı açıp sakinleşmesini bekleyin. Sonra tekrar kapatın. Bu ürkek alışık olmayan kuşlarda daha da çok olabiliyor makaleyi okuyun muhakkak.
![]()
Muhabbet kuşu gece korkusu
Muhabbet Kuşu Karanlık Korkusu veya Gece Çırpınma Sebepleri Bir gece ani bir çırpınma sesi duydunuz muhabbet kuşunuzun kafesine yaklaştığınızda anormal durum olmadığına rağmen kuşunuzun çırpındığını fark ettiniz. Aklınıza gelebilecek soru muhabbet kuşu karanlıktan korkar mı ? tabi ki de cevabı...muhabbetkuslari.org
Burada o saatler de kuşu etkileyen faktörü tespit etmelisiniz. O saate ışık kapatıyor olabilirsiniz, o saati bulunduğunuz yerde çok ses olabilir vs vs bu gibi örnekleri belirleminiz gerekir.
Isik hep açik, seste normal televizyon sesi acik. Rahatsiz olabilecek bi faktör göremiyorum.Burada o saatler de kuşu etkileyen faktörü tespit etmelisiniz. O saate ışık kapatıyor olabilirsiniz, o saati bulunduğunuz yerde çok ses olabilir vs vs bu gibi örnekleri belirleminiz gerekir.
Acaba pire, bit mi var?O zaman şöyle yapın omuz hizası odanın bir köşesine asın ve gözlemleyin. Ben anlık bir durum olduğunu düşünüyorum zamanla kesecektir bu hareketi.
görünümü nasil pirenin?Evet bu da olabilir takip derken bunu kastettim. Öncelikle tünek aralarına kafes göz gezdirin sonrada bir vilmectin vb ense damlası alıp 1 damla enseden damlatırsanız 4-6 ay arası koruma sağlar. İçiniz rahat olur.
muhabbetkuslari.org
muhabbetkuslari.org
Suan hiçbirseyi yok normal oturuyor. Ama neden bazen öyle yapiyor anlamiyorumŞu iki makaleye bakın…
![]()
Kuşlarda Kırmız Bit
Kuşlarda ve Muhabbet kuşu Kırmız Bit ve Kırmızı Bit İlaçları Bazen muhabbet kuşu, sultan papağanı, kanarya ve ispinoz vb kafes kuşları kafeslerinde dolaşan, yuvalıklarda görülen veya suluk, yemlik aralarında dolaştığı görülen kuşlarda kırmızı bitler sık rastlanılan durumdur. Özellikle yaz...muhabbetkuslari.org
![]()
Muhabbet Kuşunda Biti Hakkında Her şey
Muhabbet Kuşu Biti Hakkında Her şey Bit terimini açtığımızda bir sürü çeşidi olan bir ektoparazitten bahsetmiş olacağız. Kuşlar üzerinde 3 tip Bit mevcuttur. Baş biti, vücut biti, kanat biti diye yaşadığı bölgeye göre ayırabiliriz. Bu bit tiplerinin hepsi rahatsızlık verir kuşa ama bulunduğu...muhabbetkuslari.org
evet tüyde döküyor.Merhaba hocam gerekeni söylemiş. Akşamları uyku isterler rahatsız edilmek istemezler bu sebeple de strese giriyor olabilir. Ek olarak tüy dökme döneminde de olabilir
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.