Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Maalesef Aniden Öldü

Hakan

İspinoz Üye
8
Sevgili Üstad lar herkese selamlar öncelikle.Forumda yeniyim,deneyimli arkadaşlardan görüş almak istedim.
Yaklaşık 4 yıldır evimizin bir üyesi olan muhabbet kuşumuzu, maalesef dün aniden kaybettik .Bir gün önce hiç bir şeyi yoktu,her zamanki gibi,gayet neşeli kıpır kıpırdı,omuzlarımızdan inmezdi. Sabah baktım kefesinde tüylerini kabartmış ve hızlı hızlı nefes alıp veriyordu,sanki nefes darlığı çeker gibi bi hali vardı ve iyi görünmüyordu,tepki vermiyordu,hemen bir veteriner araştırmaya başladım,ve götürmeye fırsat bulamadan iki saat içinde öldü.Şok olduk.Çok üzüldük,inanın eşim ve oğlumla birlikte oturup ağladık,çok seviyorduk,çok alışmıştık. Neden ölmüş olabilir, bir gece de ne oldu böyle hiç birşey anlamadık,o kadar hızlı geliştiki sürekli düşünüyorum, aklımdan çıkmıyor.Görüşleriniz nelerdir muhabbetler böyle aniden ölürmü,ne olmuş olabilir.
Uzattım birazda sanırım kusuruma bakmayın.
Herkese mutlu sağlıkı günler dilerim

Süleyman E.

Yönetici
H Hakan, Hoş geldiniz çok geçmiş olsun üzücü bir durum olmuş 😓 bazen kuşlar hastalıklarını hiç belli etmiyorlar maalesef ani kalp krizleri vs de olabiliyor. Kafes zemini ve dışkı resmi görmek lazım her hangi bir hastalık vs var mı diye. İnşâAllah iyi bir dostunuz yeniden olur 🤲🏻

Hakan

İspinoz Üye
8
Hoş gördük Teşekkür ederim süleyman bey. Kafesi düzenli temizlerdim,o sabah dışkısında da herhangi bir anormallik görmedim baktığımda.
Hemen kafesi temizleyip kaldırdım,o an bi görüntü almak da aklıma gelmedi açıkçası.çok canlı çok hareketli bir kuştu,aslında oğlum çok istemişti onun için almıştım.Sonrasında bizde çok sevdik.Şimdi yeni bir tana daha alsam mı kararsız kaldım bilemiyorum,oğlum çok istiyor tekrar, bakalım hayırlısı. Aslında bu tür evcil hayvan beslerken ki özellikle kanatlı hayvanlar için, bu durumlara da hazırlıklı olmak gerekiyor sanırım,siz ne dersiniz hemen bitane alsam mı

Süleyman E.

Yönetici
H Hakan, Rica ederim 🤲🏻 peki alalı ne kadar olmuştu kuşu sizde ne kadar süre kaldı 🤔

Evet, bu tür canlılarda maalesef bu tarz olaylar âni ve hızlı olabiliyor.

Genelde hemen unutulsun diye yeni bir kuş alınır, ama siz bu sefer alacağınız yavruyu iyi seçin iyi izleyin o şekilde olabilir. Karar sizin

Hakan

İspinoz Üye
8
Yaklaşık 4 yıl önce almıştım, 40 günlüktü aldığımda. Evet yine yavru almayı düşünüyorum, bir iki gün içinde alırım inşallah. Kafesi boş kalmasın, dediğiniz gibi hem unutması da kolay olur. Teşekkür ederim ilginize, böyle dertleşmek iyi geliyor insana. Meşgul ettim belki sizi de, hakkınızı helal edin, görüşmek dileğiyle

Taha

Yönetici
Hakan bey öncelikle başınız sağolsun geçmiş olsun. Yeni yavrunuzda hayırlı olsun tüyü kadar ömrü olsun inşallah 🧿

Hakan

İspinoz Üye
8
Günaydın Taha Bey. Teşekkür ederim öncelikle ilginize, memnun oldum ayrıca. Hiç sesi çıkmıyor minik dostumuzun,pek bişey de yiyip içmiyor,zamanla alışıcak sanırım,ikinci sahiplenişim bu, ilk aldığım muhabbet kuşumda pek hatırlamıyorum açıkçası nasıl geçmişti o süreç. Bu defa daha dikkatli tecrübe edicem inşallah, mümkün olduğu kadar .Görüşmek umuduyla tekrar selamlar