Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşum Öldü

thekerem

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumu veterinere götürdüm açık yarası vardı, yarayı temizleyip ilaç sıktılar ama verdiği antibiyotik kuşun felç ve koma geçirerek elimde ölmesine neden oldu. İlacı vermeden önce gayet iyiydi elimi falan ısırıyordu keyfi yerindeydi. İlacı çay kaşığının ucu kadar suluğuna koydum. İlacı verdikten hemen sonra hayvan kaskatı kesildi, ayakları tutmadı, kanat çırpmaya başladı, tepkisi gitti, kafası tepeye bakmaya geriye doğru bakmaya başladı yarası daha derinleşmesin diye kanadını kapatıp elime aldım ve sonrasında titremeye başladı 3 dakika boyunca titredi sonrasında kalbi durdu öldü. Veterinerin verdiği Antibiyotik İlaç Epimycin . Suyuna buğday tanesi kadar karıştırın verin ama bugün içmez damlalıkla verin dedi. İlacı vermeden önce iyiydi yarası bile neredeyse toparlamıştı sadece biraz üzgündü.
Ölüm sebebi ne olabilir? Verdiği ilaç tehlikeli bir ilaç mı?

Taha

Yönetici
Muhabbet kuşumu veterinere götürdüm açık yarası vardı, yarayı temizleyip ilaç sıktılar ama verdiği antibiyotik kuşun felç ve koma geçirerek elimde ölmesine neden oldu. İlacı vermeden önce gayet iyiydi elimi falan ısırıyordu keyfi yerindeydi. İlacı çay kaşığının ucu kadar suluğuna koydum. İlacı verdikten hemen sonra hayvan kaskatı kesildi, ayakları tutmadı, kanat çırpmaya başladı, tepkisi gitti, kafası tepeye bakmaya geriye doğru bakmaya başladı yarası daha derinleşmesin diye kanadını kapatıp elime aldım ve sonrasında titremeye başladı 3 dakika boyunca titredi sonrasında kalbi durdu öldü. Veterinerin verdiği Antibiyotik İlaç Epimycin . Suyuna buğday tanesi kadar karıştırın verin ama bugün içmez damlalıkla verin dedi. İlacı vermeden önce iyiydi yarası bile neredeyse toparlamıştı sadece biraz üzgündü.
Ölüm sebebi ne olabilir? Verdiği ilaç tehlikeli bir ilaç mı?
Yanlış hatırlamıyorsam solunum hastalıkları için kullanılan bir antibiyotik. Sizin kuşunuzun sorunu neydi tam olarak ne için gittiniz

Ronay

Yönetici
Geçmiş olsun. Solunum ilacı vermiş. Etken maddesi eritrosin büyük ihtimalle, bu ilaç abartılı dozaj girmezseniz sorun olmaz. Siz solunum sorunu var dediniz mi? Burada yapılması gereken kanat yarası için gittiyseniz. Boyunluk takmak kuş kanadıyla oynamasın diye ardından yara çok çok derinse dikiş, derin değilse günde 2 defa dezenfente etmek hafif düzey antibiyotik veya K vitamini takviyesi ile yara kremi. Size ne dedi tam olarak ?

Taha

Yönetici
Bu arada kaybınız için üzgünüm. Başınız sağolsun 😔