Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşum öne doğru eğik durmaya başladı

Boncuk26

İspinoz Üye
Merhaba arkadaşlar. 2012 yılından beri benimle olan 11 yaşında bir muhabbet kuşum var. Normalde çok neşeli ve sürekli öten/konuşan bir kuş. Ancak 2 hafta önce tüy dökümüne girdiğinden beri bir türlü kendini toparlayamadı. Suluğuna B vitamini kompleks takviyesi yaptım. Ama dünden beri daha da durgunlaştı ve halsizleşti. Sevdiği şarkıyı açtığımda bile tepki vermiyor. Hep aynalı salıncağında dururdu ama şimdi tüneğinde duruyor. Gövdesi öne doğru eğiliyor. Hemen ardından duruşunu düzeltmek istiyor. Kendisini düzeltmeye çalışırken dengesini kaybediyor ve kanatlarını açmak zorunda kalıyor. Biraz olsun duruşunu dikleştirdikten sonra yine öne eğilmeye başlıyor. Gözlerini kısıyor. Kuşuma ne olmuş olabilir? Lütfen yardımcı olun. Fotoğraf ve video ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Video : https://streamable.com/kel1a6

Ekli dosyalar

• 20230531_141606.jpg
    20230531_141606.jpg
    3.7 MB · Görüntüleme: 52
  • 20230531_141354.jpg
    20230531_141354.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 33

Muhabbet Kuşum öne doğru eğik durmaya başladı

Bakın bu ürünler takviye yani ilaç değiller. Zararları yok eğer orjinal ise iyi ürünler ama bizler insanları endişelerini çıkara çeviren sitesinde ürün reklamları olup sadece ürün satmak amacı ile bunu yapan insanlara karşı korumak isteriz. Velhasır Kelam kuş enfeksiyon kaynaklı bu durumu yapıyorsa bir yararı olmayacaktır. Destek iyi ama enfeksiyon ise kesin konuşamayız dışkı tahlili şart olduğundan, bana göre enfeksiyon antibiyotik ve antifungal şart. Bu sebepten kullanın bize sonuçları yazın. İnşallah düzelir. Geçmiş olsun.

Not : Bu iş vitaminle düzelecek iş değil. Size yazan o kişiler maalesef ki bilgi düzeyi yetersiz. Büyük ihtimalle bu işin sonunda kuşunuzu kaybetme ihtimali var. Keşke veteriner şansınız olsa.

Süleyman E.

Admin
Merhaba hoş geldiniz aramıza. Öncelikle geçmiş olsun dışkı da bir problem var mı resim yükleyebilirmisiniz ceyran da kaldimi acaba ? Bir de yaşının vermiş olduğu bir ağırlıkta olabilir artık

Boncuk26

İspinoz Üye
Merhaba hoş geldiniz aramıza. Öncelikle geçmiş olsun dışkı da bir problem var mı resim yükleyebilirmisiniz ceyran da kaldimi acaba ? Bir de yaşının vermiş olduğu bir ağırlıkta olabilir artık
Merhaba. Çok teşekkürler. Cereyanda kalmadı. Bu öne eğilme durumu birkaç gündür böyle ve aniden başlayan bir şey. Yavaş yavaş olsa yaşına verebilirdim ama dediğim gibi birden başladı. Dışkı fotoğraflarını ve bir videoyu ekliyorum.

Video : https://streamable.com/l6x0u5

Ekli dosyalar

• 20230531_191211.jpg
    20230531_191211.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 21
  • 20230531_190801.jpg
    20230531_190801.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 21

Ronay

Site Kurucusu
Merhaba geçmiş olsun. Tünekler şimdilik kalsın. Yemliği kuşa yaklaştırın. Çekerseniz de tüneği yere yem kabı koyup verin. Anladığım kadarı ile çarpma, düşme vs sonrası görülmemiş ki. Dışkı da enfeksiyon var. Dışkı tahlili olmadan kesin konuşmak doğru değil. Dışkı yapısı ve hareketler biraz salmonella belirtileri gibi görünmekte. Benim tavsiyem kuşunuz yaşlı da olduğundan veteriner imkanı varsa veteriner ama yok ise baytril %2.5 suyuna verilerek 5 gün verilip. Ardından ağızdan 1 damla şeklinde 3 gün mikostatin damla verilebilir. Sonrası ile de 1 gün hiç bir şey sonra 2 gün probiyotik veriniz. Ama ilaçlar yaşı için ağır gelebilir. Baytril geniş reçeteli bir ilaç bir çok enfeksiyona iyi geldiği için önerdim asıl sonuç dışkı tahlili ile olacaktır.

Boncuk26

İspinoz Üye
Merhaba geçmiş olsun. Tünekler şimdilik kalsın. Yemliği kuşa yaklaştırın. Çekerseniz de tüneği yere yem kabı koyup verin. Anladığım kadarı ile çarpma, düşme vs sonrası görülmemiş ki. Dışkı da enfeksiyon var. Dışkı tahlili olmadan kesin konuşmak doğru değil. Dışkı yapısı ve hareketler biraz salmonella belirtileri gibi görünmekte. Benim tavsiyem kuşunuz yaşlı da olduğundan veteriner imkanı varsa veteriner ama yok ise baytril %2.5 suyuna verilerek 5 gün verilip. Ardından ağızdan 1 damla şeklinde 3 gün mikostatin damla verilebilir. Sonrası ile de 1 gün hiç bir şey sonra 2 gün probiyotik veriniz. Ama ilaçlar yaşı için ağır gelebilir. Baytril geniş reçeteli bir ilaç bir çok enfeksiyona iyi geldiği için önerdim asıl sonuç dışkı tahlili ile olacaktır.
Merhaba. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Yaşadığım yer küçük ve veterinere götürme imkanım yok. Bugün internetten Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi ve Röhnfried Entrobac sipariş verdim. Dediğiniz gibi kuşum yaşlı olduğu için ilk aşamada vitamin ve probiyotik takviyesi denemek istedim. Bu ürünler gelene kadar haşlanmış yumurta beyazı veya sarısı versem olur mu? Yemini daha az yemeye başladı, iştahı biraz azaldı.

Ronay

Site Kurucusu
Merhaba. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Yaşadığım yer küçük ve veterinere götürme imkanım yok. Bugün internetten Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi ve Röhnfried Entrobac sipariş verdim. Dediğiniz gibi kuşum yaşlı olduğu için ilk aşamada vitamin ve probiyotik takviyesi denemek istedim. Bu ürünler gelene kadar haşlanmış yumurta beyazı veya sarısı versem olur mu? Yemini daha az yemeye başladı, iştahı biraz azaldı.
"Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi ve Röhnfried Entrobac" bu ürünleri size belirli biri veya site mi önerdi ? (site ismi vermeden söylerseniz) Kuşta olan enfeksiyon var ise vitaminle ve probiyotikle düzelmez. Size tavsiyem dışkı tahlili imkan yoksa antibiyotik tedavi, ama sizin bileceğiniz iş. Site olayını sormamın sebepleri var açıklayacağım. Tekrar geçmiş olsun.

Boncuk26

İspinoz Üye
"Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi ve Röhnfried Entrobac" bu ürünleri size belirli biri veya site mi önerdi ? (site ismi vermeden söylerseniz) Kuşta olan enfeksiyon var ise vitaminle ve probiyotikle düzelmez. Size tavsiyem dışkı tahlili imkan yoksa antibiyotik tedavi, ama sizin bileceğiniz iş. Site olayını sormamın sebepleri var açıklayacağım. Tekrar geçmiş olsun.
Muhabbet kuşu forum sitelerinde insanlar yorumlarda bu markanın en iyisi olduğundan bahsetmiş. Multivitamini kendim sipariş verdim. Birisi Entrobac tavsiye etti. Sebeplerini açıklar mısınız, endişelendim.

Ronay

Site Kurucusu
Bakın bu ürünler takviye yani ilaç değiller. Zararları yok eğer orjinal ise iyi ürünler ama bizler insanları endişelerini çıkara çeviren sitesinde ürün reklamları olup sadece ürün satmak amacı ile bunu yapan insanlara karşı korumak isteriz. Velhasır Kelam kuş enfeksiyon kaynaklı bu durumu yapıyorsa bir yararı olmayacaktır. Destek iyi ama enfeksiyon ise kesin konuşamayız dışkı tahlili şart olduğundan, bana göre enfeksiyon antibiyotik ve antifungal şart. Bu sebepten kullanın bize sonuçları yazın. İnşallah düzelir. Geçmiş olsun.

Not : Bu iş vitaminle düzelecek iş değil. Size yazan o kişiler maalesef ki bilgi düzeyi yetersiz. Büyük ihtimalle bu işin sonunda kuşunuzu kaybetme ihtimali var. Keşke veteriner şansınız olsa.

Son düzenleme:
Çözüm

Ronay

Site Kurucusu
son dışkı ile ilk attığınız dışkı aradı zaman farkı ne? İştah nasıl? Güncel durumu nedir?

Ronay

Site Kurucusu
Dışkı toparlanmış durumda probiyotik verin. Denge sorunu ne oldu? Ani bir toparlanma olduysa ya bir tranva yaşanmış yada kuşta zehirlenme yaşamış ama bu garip bir durum hiç bir şey kullanmadan dışkının bir
günde toparlanması 🤔Halen dışkı biraz daha toparlanması gerek .