Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Salyalı Ve Köpüklü Kusuyor

dytcheery

İspinoz Üye
Muhabbet kuşum 3 aydır ishal ve kusuyor.
Son zamanlarda köpüklü ve salyalı kusmaya başladı. Kusunca halsizleşiyor, uykulu oluyor ve hep sıcak yerler arıyor.
3 farklı veteriner antifungal, antibiyotik ilaçlar verdi ama hiçbiri fayda etmedi. Probiyotik ve multivitamin de veriyorum.
Yemi veteriner tavsiyesi ile aldım, suyunu her gün değiştiriyorum. Artık nasıl iyileşecek çok çaresiz kaldım. Önereceğiniz ilaç var mı? Bilen biri yardımcı olsun lütfen :(

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz
Kuşunuzun güncel dışkı resmini ve videosunu görebilir miyiz
Verilen ilaç mantar enfeksiyonu bakteri giderici bir ilaç ne dozda kullanmanızı söyledi veteriner ilaç tablet şeklinde mi?

dytcheery

İspinoz Üye
merhaba, yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. 🌸

buraya video ekleme kısmını bulamadım, birkaç görsel ekledim. bütün görselleri şimdi çektim.

1. de kustuktan sonra ağzının köpürme anı. sıcak olduğu için bilgisayarın üzerinde uyuyor kustuktan sonra, üşüyor sanırım.
2. dışkıyla ilgili bugün popo kısmına yapıştığını gördüm, geçtiğimiz haftadan bu yana yapışma oluyor düzenli temizliyorum.
bazen dümdüz su, bazen suyla karışık beyaz, bazen cıvık yeşil olarak yapıyor dışkısını. kafes dibinde attığım kağıt son 3 güne ait dışkısı. su dökülmedi kağıda bu arada, ishalden dolayı öyle bir yeşillenme var ve bu durum tam 3 aydır hiç düzelmedi.
3. kustuktan sonra bazen de böyle yatağa yatıyor orada uyuyor saatlerce. şu an oldukça halsiz ve yataktaki görselde olduğu gibi uyuyor.
bugün iştahı çoook kötüydü.

son kullandığımız ilaçlar: amoksisilin (sabah akşam 1'er damla), metoklomromid (sabah akşam 1'er damla), ranitidin günde 1 defa 1 damla olacak şekilde 1 hafta boyunca içti ve arada birde suyuna sirke ilave etmemi söyledi veteriner. ilaçları direkt ağzına damlattım suya karıştırmadım.

bu ilaçlardan 1 hafta önce de başka bir veteriner mikostatin (insanlarda kullanılan bir ilaçmış bu da) vermemi söylemişti 4 damla suyuna damlatıyordum günlük ama o ilaç çoook kötü etkiledi bence kuşumu.

bunların hepsinden önce de farklı 1 hapı 4'e bölüp suyuna atmamı isteyen veteriner olmuştu, ilaç adı yazılı değildi o da hiçbir işe yaramadı antibiyotik olduğunu biliyorum sadece. kuşu çok kötü etkilediği için yarıda bıraktırdı zaten.

bunlar dışında versele laga yem kullanıyorum, diazyme diye bir probiyotik takviyesi kullanıyorum (haftada 1 ya da 2 suyuna damlatarak)
arada bir yumurta haşlayıp veriyorum (ayda 1-2 defa)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.46 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.46 (1).jpeg
    331.4 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.46.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.46.jpeg
    169.6 KB · Görüntüleme: 9
  • WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.38.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.38.jpeg
    198.2 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.27.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.27.jpeg
    461.4 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.26.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-21 at 23.02.26.jpeg
    614 KB · Görüntüleme: 11

Ronay

Yönetici
Şimdi bu tür durumlarda 3 parça işlem yapılmalı bir swap yani kursaktan örnek alınmalı, ardından röntgen çekilmeli tümör vb için, dışkı testi yapılmalı. Kesin hastalık belirlenmeli bence iyi bir araştırma yapacak test yapacak veteriner gidip swap ve dışkı testi isteyiniz.

Antibiyotik ve antifungal verilmiş ya bu durum dışında tümör vb yada yanlış etken maddeli ilaç verilmiş işe yaramamış olabilir. En son hangi
İlacı ne zamn kullandınız?

dytcheery

İspinoz Üye
Şimdi bu tür durumlarda 3 parça işlem yapılmalı bir swap yani kursaktan örnek alınmalı, ardından röntgen çekilmeli tümör vb için, dışkı testi yapılmalı. Kesin hastalık belirlenmeli bence iyi bir araştırma yapacak test yapacak veteriner gidip swap ve dışkı testi isteyiniz.

Antibiyotik ve antifungal verilmiş ya bu durum dışında tümör vb yada yanlış etken maddeli ilaç verilmiş işe yaramamış olabilir. En son hangi
İlacı ne zamn kullandınız?
tümör müüü, umarım öyle bir şey yoktur :cry:
istanbul'da bu testleri yaptırabileceğim bir yer var mı öneriniz?

ilaç olarak en son 10 gün önce amoksisilin, metoklopramid ve ranitidin kullandık 1 hafta boyunca.

Ronay

Yönetici
Kesin vardır demiyorum testler yapılmalı diyorum istanbul üniversitesi swap ve dışkı testini sorun arayıp.