Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşum Sol Ayağını Kullanamiyor

kutay

Forpus Üye
Birkaç gün duruş bozukluğu fark etmiştim ama çok ciddiye almadım. Yemini değiştirdim ve yem almaya indiğinde ayağını tam kullanmadığını fark ettim. Gözlemledigim kadarıyla haraketlerinde yemesinde bir şey yok ya da kusma görmedim. Ağzının içinde herhangi bir koku yok.
Duruşu böyle
O ayağını ağzıyla temizlemeye çalışıyor ve kendini temizliyor şuan. Mantar olduğundan şüpheleniyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler

Taha

Admin
Merhaba aramiza hoşgeldiniz. Kısa bir video atabilir misiniz ayakta mantar göremedim bu resimlerden

Taha

Admin
Mantardan ziyade bir incinme gibi duruyor. İmkan varsa veterinere götürmeniz garanti olur. İmkan yoksa hidroid Forte tarzında ödem atıcı bir vuruk kremi kullanabilirsiniz. 3 gün sabah akşam kulak pamuğu ile güzelce yedirin krem artığı kalmasın. Sonra tekrar bakalım

kutay

Forpus Üye
Parmağınızı kavramada bir problem yok, tunegi de kavrayabiliyor demek ki bir sorun yok. Ayağını tüle takma oldu mu peki? İncitmiş de olabilir. Ama orada bir pullanma var gibi gördüm ben.
Evet ilk öncelikle tule takıldı tam kurtaracakken çıktı. Sonra valize gitti aynı ayağını yine taktı.
Mantardan ziyade bir incinme gibi duruyor. İmkan varsa veterinere götürmeniz garanti olur. İmkan yoksa hidroid Forte tarzında ödem atıcı bir vuruk kremi kullanabilirsiniz. 3 gün sabah akşam kulak pamuğu ile güzelce yedirin krem artığı kalmasın. Sonra tekrar bakalım
İşte olduğum için ilk oncelikle krem denemek istiyorum olmazsa izin alıp gidebilirim pullanma var ise mantar kremi de alayım mi

limonfıstık

Mubiş Üye
Evet ilk öncelikle tule takıldı tam kurtaracakken çıktı. Sonra valize gitti aynı ayağını yine taktı.

İşte olduğum için ilk oncelikle krem denemek istiyorum olmazsa izin alıp gidebilirim pullanma var ise mantar kremi de alayım mi
He o zaman mantar kremi almayın. Voltaren alıp sürün ağrıyı alır.

limonfıstık

Mubiş Üye
Voltareni de pirinç tanesi kadar kulak çöpüyle sürebilirsiniz sonra ışığı kapatın ki yemesin. Bu arada kantaron yağı da minicik yine kulak çöpüyle deneyebilirsiniz o da ağrı kesici özelliği var 🙂

kutay

Forpus Üye
Voltareni de pirinç tanesi kadar kulak çöpüyle sürebilirsiniz sonra ışığı kapatın ki yemesin. Bu arada kantaron yağı da minicik yine kulak çöpüyle deneyebilirsiniz o da ağrı kesici özelliği var 🙂
Çok büyük bir şey değil sanırım.bugun daha canlı daha iyi basabiliyor gibi hemen krem takviyesi yapacağım saolun.

Taha

Admin
Pulla için mantar kremine gerek yok kokusuz düz vazelin sürebilirsiniz