Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Tüylerini Kırıyor, Nedeni Nedir ? (Resim Ekledim.)

drayes

İspinoz Üye
Merhaba muhabbet kuşum erkek yaklaşık 6 aylık tek kuş kafesi geniş büyük 4-5 tane ilgilenebileceğim oyuncağı var kafes içinde gaga taşı mineral blok onlar da mevcut kendi kednine öten keyfi yerinde bir kuş fakat şöyle sorun var kuş gagasıyla kanatlarını kırıyor görselde olduğu gibi bu şekilde olunca da kanat bütünlüğü bozuluyor yani kanat işleyişsiz hale geliyor tüy ben de bu şekilde kendi kırdığı kanatları çekiyorum işlevsiz olduğu için artık yenisi gelsin diye fakat yeni gelene de bu şekilde kırıyor kendi yani bu sorunun nasıl çözerim bilemedim o yüzden siz tecrübeli insanları sormak istiyorum ilgili görselleri konuya ekledim

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 64
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 24
  • 3.jpeg
    3.jpeg
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 23
  • 5.jpeg
    5.jpeg
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 23

drayes

İspinoz Üye
hiçbir takviye kullanmıyorum ilk defa kuş besliyorum
yemi bu şekilde
bir tanıdık: Kuşta karaciğer problemi var. Bt amin forteye yüklenmeyin. Yağlı ve protein oranı yüksek yiyecekler, dal darı vermeyin. Ak darı, aspur ağırlıklı besleyin. Haftada 2 kez yarım suluğa 2 damla depomin aminovit veya bt amin forte. Her gün uarım suluğa 15 damla powerchol 5 damla prozim plus katın. 15 gün sonunda dozu 10 damlaya düşürerek devam edin 2 ay kadar. diyor