Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Muhabbet Kuşum Uyuyor

Hasta evcillee.

Beyzabzkrt

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumun 2 gün önce gagasının kenarına kafesin kapı teli çok sert bir şekilde çarptı ve kanadı o gün keyifsizdi ertesi gün biz evde yokken kardeşim onu odada karanlıkta unutmuş oda panikle duvarlara çarpıp yere düşmüş ve 2-3 gündür sürekli kafasını arkasına koyup uyuyor ne yapmalımışım

Beyzabzkrt

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumun 2 gün önce gagasının kenarına kafesin kapı teli çok sert bir şekilde çarptı ve kanadı o gün keyifsizdi ertesi gün biz evde yokken kardeşim onu odada karanlıkta unutmuş oda panikle duvarlara çarpıp yere düşmüş ve 2-3 gündür sürekli kafasını arkasına koyup uyuyor ne yapmalımışım

Ekli dosyalar

• IMG_0484.jpeg
    IMG_0484.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 2
  • IMG_0481.jpeg
    IMG_0481.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 3

Ronay

Yönetici
Bir dışkı fotosu alabilir miyim? Kuş rahatsız artık lütfen bir süre salmayın dışarı dinlensin hayvancağız.

Ronay

Yönetici
Bakın lütfen yanlış anlamayın beni, iyi niyetinize ve hayvan sevginize inanıyorum. Yaşınızı bilmiyorum ama bu hayvanlar bir can taşıyor siz kardeşiniz ailenizin gibi, bizler kadar onlarda değerli ve yaşamayı hak ediyorlar. Bu yüzden bu hayvanları sürekli dışarı salacak sürekli bir oyuncakmış gibi hareket etmemeliyiz. Kardeşiniz var ve söz geçiremiyorsanız gerçekten bakacak birine verebilirsiniz. Ben çok fazla ihmal ve sanki bir oyuncakmış gibi davranıldığını düşünüyorum.

Gelelim olaya öncelikle veteriner gitmesi şart bence bir görülmesi gerek. Dışkı temiz büyük ihtimalle çarpmaya dayalı tranva oluştu. Gaga bölgesine terramycin krem sürüp kafesten salmayın ve vitamin vererek suluğuna omuz hizasında rüzgar almayan bir yere koyarak sabırla beklemelisiniz. Veterinere gitme ihtimali yoksa.

Beyzabzkrt

İspinoz Üye
Bakın lütfen yanlış anlamayın beni, iyi niyetinize ve hayvan sevginize inanıyorum. Yaşınızı bilmiyorum ama bu hayvanlar bir can taşıyor siz kardeşiniz ailenizin gibi, bizler kadar onlarda değerli ve yaşamayı hak ediyorlar. Bu yüzden bu hayvanları sürekli dışarı salacak sürekli bir oyuncakmış gibi hareket etmemeliyiz. Kardeşiniz var ve söz geçiremiyorsanız gerçekten bakacak birine verebilirsiniz. Ben çok fazla ihmal ve sanki bir oyuncakmış gibi davranıldığını düşünüyorum.

Gelelim olaya öncelikle veteriner gitmesi şart bence bir görülmesi gerek. Dışkı temiz büyük ihtimalle çarpmaya dayalı tranva oluştu. Gaga bölgesine terramycin krem sürüp kafesten salmayın ve vitamin vererek suluğuna omuz hizasında rüzgar almayan bir yere koyarak sabırla beklemelisiniz. Veterinere gitme ihtimali yoksa.
Haklısınız normal de ihmal gibi bir şey söz konusu olmuyor gerçekten canımızdan çok değer veriyoruz ama ailevi problemlerden dolayı o gün çok bakamadık aniden dışarı çıkma durumumuz olmuştu yoksa 3 yıldır bizimle bir yerine bile asla zarar gelecek bir konumda bırakmadık. Dediklerinizi uygulayacağım rüzgar almayan bir yere koyduk ve gece annem yanına koyarak uyuyor bir durum olursa bakmak için ilginiz için teşekkür ederim veteriner e götüremiyorum bulunduğum konumdan dolayı ama ne olur ne olmaz diye araştırıyorum yine de

Ronay

Yönetici
Beni yanlış anlamadınız umarım. Niyetim suçlama o bu değil daha iyi bakım görmesi gaga da yara var mı? Vitamin elinizde var mı?

Beyzabzkrt

İspinoz Üye
Beni yanlış anlamadınız umarım. Niyetim suçlama o bu değil daha iyi bakım görmesi gaga da yara var mı? Vitamin elinizde var mı?
Vitamin elimde var haftada bir suyuna katıyordum avisol kullanıyorum gagasında tüyünün altında yara yeri belli oluyor ama kuşu rahatsız etmemek için çekip atmadım size isterseniz yarın gönderirim , bu arada sizi yanlış anlamadım 😇

Ronay

Yönetici
Teşekkürler anlayışınız için yarın gönderin birde eczaneden tereamycin deri kremi alın o bölgeye çok az şekilde sürebilirisiniz. Dışarı salmayın muhakkak dinlensin uzun süre kafeste.🙂

Beyzabzkrt

İspinoz Üye
Teşekkürler anlayışınız için yarın gönderin birde eczaneden tereamycin deri kremi alın o bölgeye çok az şekilde sürebilirisiniz. Dışarı salmayın muhakkak dinlensin uzun süre kafeste.🙂
Tamamdır o kremi kuşlarda kullanabildiğimizi bilmiyordum , yarın gidip alıcam hemen umarım iyi gelir teşekkür ederim ilginiz için