Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet kuşum yavru mu?

luin

İspinoz Üye
Merhaba.Bu tatlışı 1 ay önce aldım.Dükkandaki ilgilenen insana yavru 1.5 aylık bir erkek istedigimi soyledim.Yavrularin oldugu kafesi gosterdi.Bir tane kus begendim.Digerlerine gore cok daha tombul ve iri kendisi.Aldim 1 ay oldu oglusuma fakat sanki daha buyuk gibi duruyor hic anlayamadim.Benekleri var irisi biraz daha acik ama bas kismi cizgilerle dolu ve ceresi pembe mor karisimi.Yavru mu anlayamadim bakabilir misiniz ve hangi cins acaba? Ayrica bir sorum daha olacak mineral tasi ve gaga tasi var kafesinde yeterli mi?

Screenshot_2023-07-09-00-19-59-88_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Ronay

Yönetici
Merhaba hoş geldiniz aramıza siz ve kuşunuz 🙂dedikleri gibi yaşı, bir sorun yok. İrise takılmayın bu mutasyona hatta bakıma göre bile değişen bir durum. Kuş erkek ve şuan 2-2.5 aylık arası yanak benekleri daha çok ufak çizgiler daha gitmemiş ilk tüyüne girmediğini gösteriyor zaten. İlk tüy 3-3.5 aylık civarı gerçekleşir buda daha küçük olduğunu gösteriyor.

Bu arada boydan da resim atarsanız daha net yorumlar yaparız. Irk, mutasyon vs.

luin

İspinoz Üye
Merhaba hoş geldiniz aramıza siz ve kuşunuz 🙂dedikleri gibi yaşı, bir sorun yok. İrise takılmayın bu mutasyona hatta bakıma göre bile değişen bir durum. Kuş erkek ve şuan 2-2.5 aylık arası yanak benekleri daha çok ufak çizgiler daha gitmemiş ilk tüyüne girmediğini gösteriyor zaten. İlk tüy 3-3.5 aylık civarı gerçekleşir buda daha küçük olduğunu gösteriyor.

Bu arada boydan da resim atarsanız daha net yorumlar yaparız. Irk, mutasyon vs.
Ya çok teşekkür ederim tüm bilmediklerimi söylediniz zaten hesapladigimda da o aylar civari cikiyordu.boydan atayım ırkını falan da merak ediyorum size zahmet olmazsa
Screenshot_2023-07-09-00-51-33-50_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg