Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşum Yuvayla Ilgileniyor Ama Girmiyor

omerkk

Forpus Üye
Merhabalar 6 8 aylık muhabbet kuşlarım oldukça mutlular beraber birbirlerini kaşıyorlar kurlaşıyorlar vs. ama henüz bir çiftleşme görmedim. Sık sık yuvanın önünde ki tüneğe gidiyorlar yuva girişini didikliyorlar içine bakıyorlar ama bunu 2 aydır falan yapıyorlar ve hiç yuvaya girmediler bundan eminim. Dişi kuşumun ceresi kahverengileşmedi hiç normalde bir kaç ayda olması lazım diye düşünüyorum kuşlarım genç 1 yaşında henüz değiller tahminimce. Yemlerine Nijer karıştırıp veriyorum. Kullandığım vitaminleri de aşağıya yazıyorum.

Röhnfried Gervit-W MultiVitamin

Oilmix-s Esansiyel Yağ Karışımı

Röhnfried Entrobac Probiyotik

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-01-30 saat 13.59.17_51062d93.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-30 saat 13.59.17_51062d93.jpg
    85.7 KB · Görüntüleme: 24
  • WhatsApp Görsel 2025-01-30 saat 13.59.28_868b0e6a.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-30 saat 13.59.28_868b0e6a.jpg
    109.8 KB · Görüntüleme: 4

Taha

Yönetici
Kuşlar yanlış anlamadıysam biri 6 biri 8 aylık dişi olan henüz kızgınlık dönemine girmemiştir. İdeal süre 10-12 ay civarı. Anlattığınız kadarıyla anlaşma iyi. Sabırla yuva zamanı gelecektir.

omerkk

Forpus Üye
Kuşlar yanlış anlamadıysam biri 6 biri 8 aylık dişi olan henüz kızgınlık dönemine girmemiştir. İdeal süre 10-12 ay civarı. Anlattığınız kadarıyla anlaşma iyi. Sabırla yuva zamanı gelecektir.
Yok şöyle ki ben kuşları alalı 5 6 ay oluyor yada olmuyor aldığımda da tahmini 2 3 aylıktılar yani 8 9 aylık kuşlar her ikiside 1 yaşında olduklarını sanmıyorum. 2 aydır yuva inceleme kurlaşma gibi durumlar uzun sürünce merak ettim dediğiniz gibi hemen hemen yaş gerekiyor sanırım

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Yok şöyle ki ben kuşları alalı 5 6 ay oluyor yada olmuyor aldığımda da tahmini 2 3 aylıktılar yani 8 9 aylık kuşlar her ikiside 1 yaşında olduklarını sanmıyorum. 2 aydır yuva inceleme kurlaşma gibi durumlar uzun sürünce merak ettim dediğiniz gibi hemen hemen yaş gerekiyor sanırım
O zaman çiftleşme sesi dinletin sık sık ve kalabalık kümes sesi dinletin.

omerkk

Forpus Üye
O zaman çiftleşme sesi dinletin sık sık ve kalabalık kümes sesi dinletin.

Merhaba tekrardan bir sorum olacak yukarıda yazmış olduğum vitaminleri haftalık günlere bölüp düzenle vermeye çalışıyorum ancak suluğu ertesi gün aynı hizada görüyorum acaba 1 2 damla alıp bırakıyorlar su hizası değişmiyor mu yoksa kuşlar içerisine vitamin koyduğum da içmiyorlar mı anlamış değilim bu 3 vitamin içinde geçerli

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Merhaba tekrardan bir sorum olacak yukarıda yazmış olduğum vitaminleri haftalık günlere bölüp düzenle vermeye çalışıyorum ancak suluğu ertesi gün aynı hizada görüyorum acaba 1 2 damla alıp bırakıyorlar su hizası değişmiyor mu yoksa kuşlar içerisine vitamin koyduğum da içmiyorlar mı anlamış değilim bu 3 vitamin içinde geçerli
Kış aylarında az su tüketirler. Suyun içine birşey katıldığında ise daha nazlı tüketirler. Mutlaka içiyorlardır. Ama az içiyorlar demekki. Az su tükettikleri için kışın vitamin dozu bir tık arttırılabilir. 👍