Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum

Aysu gün

İspinoz Üye
Merhabalar
Kuşum Şuan tüy dökme döneminde ancak
Kuşumun karın kısmının alt taraflarında sarı yağ bezesi oluştu gün geçtikçe büyüyor suyuna sirke koyuyorum yemini sade vitaminsiz yem yaptım sizce daha fazla büyümemesi için ne yapmalıyım artık istekli uçmuyor sürekli uyuyor ya da duruyor yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar

İpek..s

Yönetici
Merhaba iyi akşamlar aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun durumunu anlatan bir kaç görsel görebilir miyiz

Aysu gün

İspinoz Üye
Bu şekilde yani boyutu fasülye kadar var ve kulak memesi sertliğinde

Ekli dosyalar

• IMG_9739.jpeg
    IMG_9739.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 6

İpek..s

Yönetici
Kuşunuzda yağlanma var sanırım dışkı popoya yapışıyor sanırım güncel dışkı resmini de görebilir miyiz

Aysu gün

İspinoz Üye
Kuşumun dışkısı sulu dışkı yapıyor altına koyduğum peçeler açık renk sarı oluyor farklı aralıklarla sulu susuz yapıyor Şuan ki dışkısı açık yeşil beyaz olması gereken dışkı su olarak akıyor birde Şuan tüy dökme döneminde yağlanmadan kaynaklı sanırım dışkı yaparken zorlanıyor gibi görünüyor yağlanma için sirke limon sıkıyorum suyuna belirli aralıklarla yemi de vitaminsiz yeme çevirdim ama yinede büyüyor her gün salıyorum ama uçmak istemiyor yoruluyor sanırım aynı olduğu yerde duruyor kafesine kendi istemedikçe girmezdi yardımcı olursanız sevinirim bi kuşçu ile konuştum ve araştırma yaptığımda bunları yapmamı önerdiler ama sanırım faydası olmuyor veterinere götürecektim ancak girmemi gerektiren bir durum yok dedi kuşçu olan kişi sizce ne yapmalıyım

Aysu gün

İspinoz Üye
Kuşumun dışkısı sulu dışkı yapıyor altına koyduğum peçeler açık renk sarı oluyor farklı aralıklarla sulu susuz yapıyor Şuan ki dışkısı açık yeşil beyaz olması gereken dışkı su olarak akıyor birde Şuan tüy dökme döneminde yağlanmadan kaynaklı sanırım dışkı yaparken zorlanıyor gibi görünüyor yağlanma için sirke limon sıkıyorum suyuna belirli aralıklarla yemi de vitaminsiz yeme çevirdim ama yinede büyüyor her gün salıyorum ama uçmak istemiyor yoruluyor sanırım aynı olduğu yerde duruyor kafesine kendi istemedikçe girmezdi yardımcı olursanız sevinirim bi kuşçu ile konuştum ve araştırma yaptığımda bunları yapmamı önerdiler ama sanırım faydası olmuyor veterinere götürecektim ancak girmemi gerektiren bir durum yok dedi kuşçu olan kişi sizce ne yapmalıyım

İpek..s İpek..s

İpek..s

Yönetici
Öncelikle vitaminli yem dediğiniz şey yemin içerisinde bulunan renkli hamur parçaları mı?
Yem doğru değil muhtemelen aspur ak darı kızıl darı daldarı bunları da tüketmesi gerekiyor
Limonlu ve sirkeli suya son verin veterinere gitmesinde fayda var özellikle bir kanatlı uzmana
Size gerekli olmadığını söyleyen kişi şifa verememiş anlaşılan

Son düzenleme:

Aysu gün

İspinoz Üye
Öncelikle vitaminli yem dediğiniz şey yemin içerisinde bulunan renkli hamur parçaları mı?
Yem doğru değil muhtemelen aspur ak darı kızıl darı daldarı bunları da tüketmesi gerekiyor
Limonlu ve sirkeli suya son verin veterinere gitmesinde fayda var özellikle bir kanatlı uzmana
Size gerekli olmadığını söyleyen kişi şifa verememiş anlaşılan
Yani vitaminsiz yem renksiz sade yem peki teşekkür ederim iyi günler