Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşumda Sarımsı Bir Şişlik Var

Mstf

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumun popo kısmında yaklaşık 2 hafta önce bir şişlik ortaya çıktı, yumurtlama belirtisi olduğunu düşündük ve zamanla geçeceğini zannettik ama gün geçtikçe biraz daha büyüdü ve bu hale geldi. Yumurta sıkışması olabileceğini düşünerek kuşçuya götürdük ama kuşçu bunun başka bir şey olduğunu yumurta olsaydı o kısmın daha sert olacağını söyledi. Kuşumun iştahı yerinde, yine normalde yaptığı hareketleri yapıyor, uçuyor, hareket ediyor ama bu kısım hâlâ geçmedi. Ne olabileceği hakkında bir bilginiz varsa lütfen paylaşın, çaresiz durumdayım. (Not:Fotoğrafı yüklememe site izin vermiyor)

Süleyman E.

Yönetici
Öncelikle hoş geldiniz geçmiş olsun yağ bezesi olabilir. Yükleyeceğiniz resmin ekran resmini alıp o şekilde yükleyin o zaman yüklenecektir

Mstf

İspinoz Üye
Öncelikle hoş geldiniz geçmiş olsun yağ bezesi olabilir. Yükleyeceğiniz resmin ekran resmini alıp o şekilde yükleyin o zaman yüklenecektir
Teşekkürler, kuşum aslında hareketli bir kuş yağ bezesi olduğunu pek düşünmüyorum. Fotoğrafı da bu şekilde teşekkürler dediğiniz şekilde yükledim
Screenshot_2024-04-01-16-28-55-347_com.miui.gallery.jpg

Ronay

Yönetici
Bu durum veterinerlik bir olay, tavsiyem veterinere götürmeniz.

Mstf

İspinoz Üye
Bu durum veterinerlik bir olay, tavsiyem veterinere götürmeniz.
2 gün önce veterinere götürdüm. Veteriner, kuşun karnındaki keseciğin patladığını ve oraya sıvı dolumu olduğunu. ameliyat haricinde elinden bir şey gelmediğini söyledi ancak çok şükür kuşumun keyfi yerinde ve hâl hareketlerinde herhangi bir değişme yok bu yüzden de başka bir sebebi olabileceğini düşünerek fikir almak amacıyla yazdım. Hâlâ bana kuşum görünüşü harici iyiyken veterinerin bu dediği pek doğru gelmiyor. Veterinere güvenmediğimden değil ama çaresizim buna sebep olabilecek başka bir neden arıyorum.