Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşumda Yağlanma Olabilir Mi ?

Ciciksm

Forpus Üye
8 yaşında muhabbet kuşum var. Geçenlerde popoda hafif şişlik olduğunu fark ettim ishal de değil kabız da. 3 aydır uçamıyor zaten sanırım kanadı kırıldı ve yanlış kaynadı. Ama hal ve hareketlerinde bir problem yok neşeli şükür ki. Kanadının kırık olduğu zamanlarda hasta olduğunu düşünmüştüm ve sürekli dal darı ile besledim yem yemiyordu çünkü. Şişlik dışarda belli olmuyor kuş beyaz olduğu için. Elimi sürdüğümde hissettiğim bir şişlik. Karaciğer yağlanması olabilir mi kuşumda ? İnternetteki tümör fotoğraflarına benzemiyor nasıl anlayabilirim ? 8 senedir benle muhtemelen yeni oldu bayağıdır olsa anlardım diye düşünüyorum.

Süleyman E.

Yönetici
Hoş geldiniz aramıza, resim ekleyebilirmisiniz yağ bezesi de olabilir

Ciciksm

Forpus Üye
Hoş geldiniz aramıza, resim ekleyebilirmisiniz yağ bezesi de olabilir
Hoşbolduk hocam rahat durmuyor çekemedim zaten elimi sürdüğümde hissediyorum. Dışardan belli olmuyor. Yine de bir görüntü ekleyeceğim ama bahsettiğim şeyi anlatan bir foto olmayacak. Yanımda biri olduğunda daha rahat çekip atarım inşallah. Bir ara keten tohumu aspur ve dal darıya sarmıştı ben de yeter ki yesin aç kalmasın dedim.

Ekli dosyalar

• IMG_2384.jpeg
    IMG_2384.jpeg
    1,016.8 KB · Görüntüleme: 24

Süleyman E.

Yönetici
Yüksek ihtimalle yağlanma kanadı kırıldıktan sonra da uçma durumu da zayıfladığı için yaşın da verdiği etki ile artık bu tarz durumlar görülebiliyor

Ciciksm

Forpus Üye
Yüksek ihtimalle yağlanma kanadı kırıldıktan sonra da uçma durumu da zayıfladığı için yaşın da verdiği etki ile artık bu tarz durumlar görülebiliyor
Şu an acaba yağlanma yüzünden mi uçamadı diye de düşündüm. Çünkü ilk başlarda kısa mesafe uçuyordu yani uçmaya çalışıyordu ama uçamıyordu kanatlarını açıp vazgeçiyordu bir gün dolabın arkasına düşmüş uçarken bulunduğum yerde de kuşlarla ilgilenen bir veteriner yoktu çevre illere götürdüğümde yine alamadılar kanadında bir çıkıntı oldu tek kanadı sorunluydu ben de herhalde kırıldı dedim. Ama iş işten geçmişti. Elma sirkesinin yağlanma durumlarında verildiğini duydum ne kadar doğrudur ? Ve bu yağlanma kuşu öldürecek kadar ciddi bir şey mi ? Uçamıyor ama yine salıp yürütüyorum hareket etsin diye artık bi faydası olur mu onu da bilmiyorum 😞

Süleyman E.

Yönetici
C Ciciksm, Onun da etkisi vardır ama çoğunluğu kanadından dolayı olabilir korkmaniza gerek yok siz düzenli rutin olarak çıkartın hareket etsin bol bol. Geniş bir kafesi olursa rahat eder beslenme de aspur oranı az yemler kullanın dal darı haftada bir defa olabilir sirke vermeyin şuan

Ciciksm

Forpus Üye
C Ciciksm, Onun da etkisi vardır ama çoğunluğu kanadından dolayı olabilir korkmaniza gerek yok siz düzenli rutin olarak çıkartın hareket etsin bol bol. Geniş bir kafesi olursa rahat eder beslenme de aspur oranı az yemler kullanın dal darı haftada bir defa olabilir sirke vermeyin şuan
Zaten kafesi çok büyük tünekler arası atlıyor tırmanıyor bakalım inşallah sağlıkla devam eder kalan ömrüne, çok teşekkür ederim ☺️

Ciciksm

Forpus Üye
C Ciciksm, Rica ederim inşâAllah sağlıklı bir yaşamı olur siz ilgiyi gösteriyorsunuz zaten 🙂
Elimden geldiğince küçük dostumun yanındayım keşke anlayabilseydim daha fazlasını yapabilseydim. Hocam son bir soru daha entrobac, bu amin forte ve gerwit dışında vermem gereken bir takviye var mı ?
Bir de kuşuma haftada bir ceviz ve fındık da verirdim şimdiye kadar bunları da kesmeli miyim ?

Süleyman E.

Yönetici
C Ciciksm, Etrobac Probiotik gayet etkilidir gervitte iyidir bu ikisi yeterli fındık ve ceviz de yag bakımından zengindir o yüzden onlara ara verin haftada bir havuç rendeleyip verebilirsiniz