Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşumun Anüsünde Dışkı Birikmesi Ve Anüsünün Iç Tarafında Kızarıklık

Keremy1

İspinoz Üye
Bugün dişi muhabbet kuşumu uçması için kafesinden çıkardım. avizeye çıktığımda poposunun iç kısmında kızarıklık ve anüsünde dışkı birikmesi gördüm. son zamanlarda ayağı ile hep poposunu kaşıyordu. Mart ayına kadar yanında bir erkek kuş vardı o öldüğünden beri kafasını demirlere vs. sürtüyordu. poposunun neden kaşıdığını araştırdığımda çiftleşme isteğinden olabileceğini gördüm ve pek önemsememiştim. Ayrıca ara ara erkek kuşların tünekle çiftleşmesi gibi hareket yapıyor. internette genelde vakalarınn kabızlık nedeniyle olduğunu gördüm fakat bir sormak istedim. Tüyü kabarık değil sadece sprey ile sirkeli su fışkırttığımda ve uykusu geldiğinde tüylerini kabartıyor. İştahı yanındaki erkek kuş öldüğünden beri azalmıştı. şu aralar yine biraz az yiyor. Enerjik bir kuş durgun değil suyuna 2 haftada bir vitamin takviyesi yapıyorum. kızgınlık döneminde ve ceresinde yavaş yavaş kirli beyaza doğru dönmeye başlıyor. yani kızgınlığı yakında bitecek gibi. Kuşumun hastalığı nedir ve nasıl bir tedavi uygulamalıyım
1690207992945.png

Ronay

Yönetici
Merhaba siz ve kuşunuz hoş geldi aramıza 🙂
Bize tünekte boydan kısa bir video ekler misiniz? Ayrıca dışkı fotosu da ekler misiniz?

Keremy1

İspinoz Üye
Bize tünekte boydan kısa bir video ekler misiniz? Ayrıca dışkı fotosu da ekler misiniz?
Fotoğraf aşağıda dışkı yaparken çiftleşme hareketi yapar gibi yapıyor suyuna soda ekledim
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
videoda arka plandaki sesler için özür dilerim iştahı yerinde videodaki gibi bu saatte bile hareketli maşallah

Ekli dosyalar

• IMG_20230724_214020.jpg
    IMG_20230724_214020.jpg
    759.2 KB · Görüntüleme: 7

Taha

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Video görünmüyor. Bu şekilde ekleyebilir misiniz

Keremy1

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Video görünmüyor. Bu şekilde ekleyebilir misiniz

Ronay

Yönetici
Tüyleri kaldırıp popo kısmını çeker misiniz? Şiş gibi geldi baya ne zamandır böyle ?

Keremy1

İspinoz Üye
Tüyleri kaldırıp popo kısmını çeker misiniz? Şiş gibi geldi baya ne zamandır böyle ?
Kuşum elimden sürekli kaçıyor nasıl yakalayabilirim üzerine örtü falan atsam kendine zarar verir mi çok çırpınıyor elimle tuttuğumda kanatlarına zarar verecek

Keremy1

İspinoz Üye
fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadım ama anüsün iç tarafını görebildim. anüs biraz geniş geldi gözüme. içinde bağırsak yapısına benzeyen bir yapı var sanırım dışkı rengi koyu kırmızı. ayrıca küçük yumurta gibi bir şişlik var anüsün içinde anüsün rengi kırmızı ve hafif şişlik var elimden kaçmasa yaramaz çekeceğimde elimde durmuyor. bunuda dışkı yaparken gözlemleyebildim. kuş hareketeli ama az dışkı yapıyor ve dışkı yaparken zorlanıyor veterinere götürmeme gerek var mıdır? Tümör tarzı bir durum var mıdır. şişlik bıldırcın yumurtası büyüklüğünde

Ronay

Yönetici
Tünekte iken net video atarsanız çok yaklaşmadan kuyruk hareketlerini görelim o bölge sarımtrak ve yumuşaksa yağ doku sert kuyrukta yukarı aşağı oynuyor ve bel çöküklüğü var ise yumurta, eğer bunlar yok ise tümör olabilir en net yöntem röntgendir. Bunu da kanatlı uzmanı şart. Net video ve dışkı fotosu atar mıısnız? Çok yaklaşmayın kuş evcil kafese çıkıyor anlaşılmıyor. Zoom yaparak çekin ve dışkı fotosu atın.

Keremy1

İspinoz Üye
Tünekte iken net video atarsanız çok yaklaşmadan kuyruk hareketlerini görelim o bölge sarımtrak ve yumuşaksa yağ doku sert kuyrukta yukarı aşağı oynuyor ve bel çöküklüğü var ise yumurta, eğer bunlar yok ise tümör olabilir en net yöntem röntgendir. Bunu da kanatlı uzmanı şart. Net video ve dışkı fotosu atar mıısnız? Çok yaklaşmayın kuş evcil kafese çıkıyor anlaşılmıyor. Zoom yaparak çekin ve dışkı fotosu atın.
kuyruğunu aşağı doğru oyantıyor elleyemedim o bölgeyi fakat o bölge kırmızı pek sarı gibi durmuyor https://streamable.com/xza7ny
video burada zoom yaptığım için net görünmeyen yerleri olabilir kuyruk bağlantı noktası top gibi bunun sebebi sanırım kuyruğun aşağı doğru durması istanbul avrupa yakasında yada tekridağ çerkezköyde bildiğiniz kanatlı uzman varsa götürebilirim limon dıkı.jpg en yeni dışkısı hatta diğer dışkılarını çekerken tam o sırada yaptı. dün biraz koyu renkli dışkılama yapıyordu bugün beyaz bölge hakim

Ekli dosyalar

• limon dıkı.jpg
    limon dıkı.jpg
    8.5 KB · Görüntüleme: 8
  • limon dışkı.jpg
    limon dışkı.jpg
    12.6 KB · Görüntüleme: 9
  • limon dışkı3.jpg
    limon dışkı3.jpg
    10.3 KB · Görüntüleme: 6

Ronay

Yönetici
Video net değil. Net konuşmam için röntgen şart, bana yumurta var gibi geldi. Biraz bekleyin, eğer yumurta vb görülmezse kitledir.

Keremy1

İspinoz Üye
Video net değil. Net konuşmam için röntgen şart, bana yumurta var gibi geldi. Biraz bekleyin, eğer yumurta vb görülmezse kitledir.
anladım röntgeni nereden çektirebilirim. bildiğiniz iyi veteriner var mı istanbul avrupa tarafında veya tekirdağda

Ronay

Yönetici
İstanbul üniversitesi klinikleri vardı sanırım herhangi bir veteriner kliniğince çekerler ama kanatlı uzmanı olması gerekir. Röntgen çekmeden ne olduğu bilinmez kesin. 5-6 gün bekleyin yumurta vb olmaz ise götürün.

Keremy1

İspinoz Üye
Teşekkürler konu hakkında başka deneyimi olan arkadaşlar var mıdır birde onlarn yorumlarını alalım

Keremy1

İspinoz Üye
Şişlik sert elletti kendini şişlik çok küçük zor belli oluyor zaten fakat üzerinde sarı nokta tarzı şeyler var ama onlar kuşumun tüyüde olabilir anüs yolunda bugün bir tıkanma yok kuyruk aşağı doğru yaklaşık 50 derece lik açı var(göz kararı) şişlik bugün biraz inmiş gibi yada anüsün üstü sarı beyaz renkte olduğu için sanırım bana öyle geldi şişlik kuş tellere çıktığında zayıf bir insanın yemek yedikten sonra karnı şişmesi,tuvaleti geldiğinde bel altındaki hafif şişkinlik gibi. Kuş bugünde hareketli hafta sonu hala devam ederse bir üreticiye sorarım sonra röntgen çektiririm