Bugün dişi muhabbet kuşumu uçması için kafesinden çıkardım. avizeye çıktığımda poposunun iç kısmında kızarıklık ve anüsünde dışkı birikmesi gördüm. son zamanlarda ayağı ile hep poposunu kaşıyordu. Mart ayına kadar yanında bir erkek kuş vardı o öldüğünden beri kafasını demirlere vs. sürtüyordu. poposunun neden kaşıdığını araştırdığımda çiftleşme isteğinden olabileceğini gördüm ve pek önemsememiştim. Ayrıca ara ara erkek kuşların tünekle çiftleşmesi gibi hareket yapıyor. internette genelde vakalarınn kabızlık nedeniyle olduğunu gördüm fakat bir sormak istedim. Tüyü kabarık değil sadece sprey ile sirkeli su fışkırttığımda ve uykusu geldiğinde tüylerini kabartıyor. İştahı yanındaki erkek kuş öldüğünden beri azalmıştı. şu aralar yine biraz az yiyor. Enerjik bir kuş durgun değil suyuna 2 haftada bir vitamin takviyesi yapıyorum. kızgınlık döneminde ve ceresinde yavaş yavaş kirli beyaza doğru dönmeye başlıyor. yani kızgınlığı yakında bitecek gibi. Kuşumun hastalığı nedir ve nasıl bir tedavi uygulamalıyım