Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşumun Ayağı Şişiyor

ozers

İspinoz Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun ayağında şişlik ve kızarıklık oluştu. O ayağında tırnakları fazla uzamiyor ve karariyor. Geçen tırnağını kestim biraz kanadi geçti. Daha önce de olmuş geçmişti. Ondan mı oldu bilmiyorum yalnız kesmeden önce de bizimkiler krem sürmüşler. Ayağında kıl dolanması vs göremedim. Diğer ayağında sorun yok. Sorun olmayan ayağıyla tunegi kavrayabiliyor. Diğer ayağını açık tutuyor. Ayagi hafiften morarmaya başlıyor. Evde antibiyotik deri kremi vardı ondan sürdüm dün ve bugün. Kuscuya götürdüm kapanmış dükkan. Şimdi sorun neden kaynaklanıyor arkadaşlar anlayan bilen var mıdır? Acaba tırnağını keserken ayağını mı zorladım bilmiyorum ki. Ama oncesinde bizimkiler ayak derisinde bir gariplik sezip krem sürmüşler.

Ekli dosyalar

• IMG-20240116-WA0002.jpg
    IMG-20240116-WA0002.jpg
    112.2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG-20240116-WA0001.jpg
    IMG-20240116-WA0001.jpg
    71.6 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20240116-WA0000.jpg
    IMG-20240116-WA0000.jpg
    86.2 KB · Görüntüleme: 7

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz,
Kuşunuzun tırnağı kökünden kesilmiş gibi görünüyor
Enfeksiyon kapmış bu süreçte salmamamanizi öneririm kafesin üzerine konuyor gördüğüm kadarıyla paslı olduğu için bu durumu daha da güç bir duruma sokar hangi kremi kullanıyorsunuz ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-16-18-09-45-196_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-01-16-18-09-45-196_com.android.chrome.jpg
    585.2 KB · Görüntüleme: 3

ozers

İspinoz Üye
Evde sivilce kremi vardı nadixia diye reçetesinde deri yüzeyi enfeksiyonları diye yazıyor ondan sürdüm yeni yeni sizce geçer mi ne yapmalıyım kardeş

ozers

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz,
Kuşunuzun tırnağı kökünden kesilmiş gibi görünüyor
Enfeksiyon kapmış bu süreçte salmamamanizi öneririm kafesin üzerine konuyor gördüğüm kadarıyla paslı olduğu için bu durumu daha da güç bir duruma sokar hangi kremi kullanıyorsunuz ?

.

İpek..s

Yönetici
Evde sivilce kremi vardı nadixia diye reçetesinde deri yüzeyi enfeksiyonları diye yazıyor ondan sürdüm yeni yeni sizce geçer mi ne yapmalıyım kardeş
Fucidin veya terramycin (yara kremi)sürebilirsiniz sabah akşam kulak çubuğu yardımı ile sürünüz. Süreçten haberdar ediniz daha kötüye giderse veteriner yardımı almanızda fayda var geçmiş olsun

ozers

İspinoz Üye
Fucidin veya terramycin (yara kremi)sürebilirsiniz sabah akşam kulak çubuğu yardımı ile sürünüz. Süreçten haberdar ediniz daha kötüye giderse veteriner yardımı almanızda fayda var geçmiş olsun
Suyuna herhangi bir antibiyotik ilaç atmam gerekiyor mu çünkü o ayağı sonuna kadar kızarık ve şiş

ozers

İspinoz Üye
Geceye kalmıyor ki sürerken bile her yere bulastiriyor bana geriye bisey kalmıyor birazda yedirince.. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..

Taha

Yönetici
İpek hocam gerekeni söylemiş. Sürekli tırnak kesmek yerine tahta tünek kullanmanız daha iyi olacaktır. Ve tırnak keserken kanatmamaya dikkat edin. Kuşlarda 3-5 damla dediğimiz kan sağlığını etkiliyor. Damarlara denk getirmeyin derin kesmeyin uçtan alın. Bununla ilgili videolar var onlarada bakabilirsiniz olmuyorsa anlayan birisine kestirin.

ozers

İspinoz Üye
Normalde kanatmiyordum ama bazen ayağını çekiyor bende her seferinde nereden keseceğimi tekrar ayarlamaya çalışıyorum bazende kanatabiliyorum bu yüzden normalde kanatmazdim