Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşumun Eski Neşesi Yok Ve Durgun

Sefa çanaktepe

İspinoz Üye
1.5 yaşında bi erkek muhabbet kuşum var önce vitamin aldım petshoptan ve ilk gün vitaminin birisini kullandım hiç bi sorun yoktu aradan iki gün geçti diğer vitamini koydum suyuma o arada ayagında bi beyazımsı sarımsı bi şişlik farkettim iltihap gibi bişiydi kantoron yapı ve teramsin kremle müdehale ettim ve şuan az bi şişlik kaldı onu hallettim ama diğer vitamini kullandıktan sonra hem çok su içer oldu hemde konuşmayı bıraktı tek kelime etmiyor o yüzden vitaminleri vermeyi bıraktım eski neşesi yok konuşmuyor önceden kafeste durmamak için türlü türlü soytarılık yapan kuş bu sefer kafesin kapısını açsamda umrunda olmuyor çok su içtiği için mi anlamadım dışkısı su gibi dışkısı ufacık yosun yeşili ve sulu olan kısım su şişesinin kapagı kadar bi çapta oluyor bazen daha büyük bazen daha küçük kuşumun bu hale gelmesinin sebebi ne olabilir ve çözüm yolu arıyorum yardımcı olur musunuz bulunduğum yerde kuş veterineri yok be yapacağımı bilemiyorum ?
Fotoğrafları aşağıya bırakıyorum ne olduysa keyf yazan multivit i kullandıktan sonra olmaya başladı ve kuşum fotoğraftaki gibi gün boyu durgun, sessiz, neşesiz ve eski iştahı yok yardım ı olursanız sevinirim !

Ekli dosyalar

• image 3.jpg
    image 3.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 54
  • image 4.jpg
    image 4.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
  • image 5.jpg
    image 5.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
  • 3902A006-86E9-476B-B3B4-1F2D3BDF6760.jpeg
    3902A006-86E9-476B-B3B4-1F2D3BDF6760.jpeg
    986.9 KB · Görüntüleme: 15

Ronay

Yönetici
Verdiğiniz vitaminlerin etkisi çok düşük ki enfeksiyon var dışkıda antibiyotik kullansanız 4 gün daha etkili olacaktır. Ayaklarındaki sorunu tam anlamadım. Antibiyotik olarak sulphamezatine verebilirsiniz. 4 gün boyunca her gün suyuna bir damla atıp. Sonra kateli bir probiyotik ile iyice toparlayacaktır. Ev yemekleri ve yiyecekleri vermeyiniz.

Sefa çanaktepe

İspinoz Üye
Verdiğiniz vitaminlerin etkisi çok düşük ki enfeksiyon var dışkıda antibiyotik kullansanız 4 gün daha etkili olacaktır. Ayaklarındaki sorunu tam anlamadım. Antibiyotik olarak sulphamezatine verebilirsiniz. 4 gün boyunca her gün suyuna bir damla atıp. Sonra kateli bir probiyotik ile iyice toparlayacaktır. Ev yemekleri ve yiyecekleri vermeyiniz.
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için bu ismini yazdığınız sulphamezatine baktım ama eczanede satılıyor diye bilgide var veterinerde satılıyor diye bilgide var o yüzden sormak istedim.

Ronay

Yönetici
Veterinerlerde veya üretici varsa çevrenizde sorun. Geçmiş olsun tabi veteriner imkanı varsa her zaman veteriner öncelikli olmalıdır.

Sefa çanaktepe

İspinoz Üye
Kuş veterineri bulmadı gerçekten zor oldu ama bulduk baktı enfeksiyon var dedi 2 antibiyotik verdi 2 şer damla olucak suyuna dedi 1 serum verdi suyuna 10 damla olucak dedi 1 tane küçücük poşette toz verdi suyuna 1 mercimek tanesi kadar olucak dedi ve bitane sindirim düzenleyici verdi 2 damla olcak bundanda dedi ve 1 hafta bıyunca kullanıcaksınız dedi öğlen 12 de yaptıysanız gece 12 de temiz suyu koyun öğlen 12 ye kadar temiz su sonra gece 12 ye kadar ilaclı su içicek dedi. Ve dediklerine harfiyen uyuyorum ilk zamanlar acık yeşildi kakası ishali şuanda hafiften bi koyu yeşile doğru dönüyor gibi ama çok halsiz uçamıyor, uçmayı geçtim biraz gezinsin kafesin içinde strese falan girmesin diye ara ara cıkartıyorum ama adım atamıyor bazen tökeziyor :(
Yaklaşık hasta olalı ve konuşan sabahları beni aşkım babacım cici kuş diye uyandıran kuşum konuşmayı bi anda keseli 5-6 gün oldu ve cik diye sesini duymadım o günden bu yana ve bu gece telefondan gelen kuş sesine ilk defa tepki verdi 2 kere cik dedi sonra yine sustu; acaba iyileşmeye başladı ve biraz zaman mı alıcak ?
Konusması, ucması, yürümesi, bu halleri hastalıgı atlattıktan sonra gecer mi yani hastalıkla alakalı mı yoksa hastalığıyla birlikte birde strese mi girdi acaba :(

Ronay

Yönetici
Merhaba ne zamandır ilaç kullanıyorsunuz? Bir dışkı fotosu atar mısınız? Bir de ilaçların ismi nedir?