Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Muhabbet Kuşumun Garip Tüy Hastalığı

Hasta evcillee.

Cez

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumu küçükken başkasından almıştım uçamıyordu ama tüylerinde hiçbir sıkıntısı yoktu. Büyüdükçe görünmeyen yerlerindeki (kanat altı ve bacakların üst kısmı) tüyler tamamen döküldü ve yerlerine daha geniş ve garip tüyler çıkmaya başladı. Kuşum hepsini çekip, koparıyor. Büyük, ıslak,sert, birbirine yapışık tüyler. Daha ilk fark ettiğimde veterinere sordum ama iyi bir cevap alamadım. Bir tür ilaç vermişti onu verdim ama hiçbir değişiklik olmadı. Senelerdir böyle bir çözüm bulabilmiş değilim.

Ronay

Site Kurucusu
Kuşunuz da aşırı stresten kaynaklı tüy yolma gibi davranış sorunu var. Bu tür durumlarda kaliteli mineral ve vitamin takviyesi artı stres azaltma nedir bu; büyük kafes, kafes içi iyi dizayn, omuz hizası yüksek yere kafesi asma ve yerini oynatmama, kuşu ele avuca almama ve son olarak ise sosyalleştirme süreç doğru gitmez ise daha fazla sayıda kuş besleyen birine vermek öbür kuşlarla sosyalleşebilir.