Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşumun Göz Kapakları Şişti

caxop

İspinoz Üye
Muhabbet kuşum zehirlendigi icin ilac kullanıyoruz.Bugune kadar kus gayet iyiydi cıvıl cıvıldı fakat birkac gun ilaclarini aksattik bunun yanında kusun ilaclari icmek istememesi de var tabi.Bugün tüm gün uyudu kuş uyanmak bilmedi,uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor uyansada geri yatıyor böyle mayısık mayışık garip bir hâli vardı.Gözlerini açmakta zorlanıyor çok uyuduğu için göz kapakları mi şişti acaba anlamadım.Göz kapaklarından kuşun gozleri gozukmuyor normalde kusumun gozleri kocamandır.Yemini suyunu yemesinde icmesinde sorun yok.Sadece bugun cok uyuyor gozleri sisik ve biraz fazla sakin.Fotografları ekleyecektim ama sunucunun işlemesi için cok buyuk diyor?

caxop

İspinoz Üye
Merhabalar, hoşgeldiniz bir fotoğraf ekler misiniz
Merhaba,hoşbuldum.İlk iki fotoğraf şimdiki hâli en son fotograftaki gözlerinin normal hâli.Bu arada kuşun burnundaki ve yanaklarındaki lekeler ilaclar damladığı için oluştu.

Ekli dosyalar

• IMG_20240211_003155.jpg
    IMG_20240211_003155.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20240211_003214.jpg
    IMG_20240211_003214.jpg
    875.3 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20240211_003431.jpg
    IMG_20240211_003431.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 7

Ronay

Yönetici
caxop caxop, ben gözünde bir problem göremedim. Ne tesavisi uyguladınız? Sorun neydi? Ve dışkı fotosu atar mısınız?

caxop

İspinoz Üye
caxop caxop, ben gözünde bir problem göremedim. Ne tesavisi uyguladınız? Sorun neydi? Ve dışkı fotosu atar mısınız?
Bugün daha kötü oldu hayvan önünü göremiyor.Zehirlendigi icin ilac tedavisi uyguluyoruz.Videoda kuşun gözünü açmış hâlini çektim.Ben dokununca falan korkuyor normalde korkmazdı.Yem yemeye yemliğini zor buluyor önünü gördüğünü sanmıyorum.Ama kör olduğu için değil göz kapakları şiştiği için göremiyor anladığım kadarıyla.https://streamable.com/u5w057
bu arada dışkılarında yem yok onlar dökülmüş yemler.

Ekli dosyalar

• IMG_20240211_133428.jpg
    IMG_20240211_133428.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 6

Ronay

Yönetici
Bu kuş kesinlikle iyi bir kanatlı uzmanında tedavi olmalı çok geç kalabilirsiniz. Zehirlendiğini nasıl anladınız? Bence daha farklı bir problem var. Bence ultrasonla organlara bakılmalı.

caxop

İspinoz Üye
Bu kuş kesinlikle iyi bir kanatlı uzmanında tedavi olmalı çok geç kalabilirsiniz. Zehirlendiğini nasıl anladınız? Bence daha farklı bir problem var. Bence ultrasonla organlara bakılmalı.
Kabardığı için öyle duruyor olabilir mi aslında çok uzun bir olayı var bu kuşun eve gidince uzun uzun anlatsam yardimci olabilir misiniz?Bu halleri yeni yeni olan birsey degil bu olaylardan once kus atak geciriyordu videolu fotografli sekilde falan tüm süreci anlatsam yardımcı olur musunuz?

Taha

Yönetici
Kabardığı için öyle duruyor olabilir mi aslında çok uzun bir olayı var bu kuşun eve gidince uzun uzun anlatsam yardimci olabilir misiniz?Bu halleri yeni yeni olan birsey degil bu olaylardan once kus atak geciriyordu videolu fotografli sekilde falan tüm süreci anlatsam yardımcı olur musunuz?
Anlatın yardımcı olmaya çalışırız.