Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşumun Hareketlerinde Tuhaflık Var

Melissa

Forpus Üye
Herkese merhaba. 3 buçuk yaşında dişi bir kuşum var. Kuşum bu sene surekli hastalandi, bazen tedavilerle bazen de kendiliginden iyilesti sanirim bunyesi problemli, ilk aldigimizda da hastaydi zaten. En son 2 hafta once yine hastalandi, veterinerimiz koksidiyoz(adini yanlis yazmis olabilirim) dedi, ilaclarini verdi ve toparladik yine. Fakat sonrasında hic kafeste durmayan kuşum kafesin kapisiyla yemligi arasinda gun boyunca mekik dokuyor, iki yem gagaklayip kafes kapisinda duruyor ve surekli bu hareketi tekrar ediyor pes pese. Dururken de basini egiyor sanki karnina bakar gibi bazen de sag arkaya cevirip oyle kaliyor ve biraz halsizlik de var gibi. Diskilari 3 sene icinde ilk defa normal kivaminda. Aldigimizdan beri en saglikli zamaninda bile kimi zaman su gibi kimi zaman normal diskiliyordu ama hicbir zaman normal kus diskisi gibi olmamisti. Ilk defa normal diski yapti. Kimi zaman yemli diskiliyor oyle olunca probiyotik ve vitamin destegiyle 2 gune toparliyoruz. Ama ilk defa boyle tuhaf hareketini gordum, sallabas olmasindan cok korkuyorum normalde hasta olmasina da alistik zaten ama bu farkli. Inanin 3 senedir su yavrucagizi hayatta tutacagim diye canım cikti ama ilk defa boyle caresiz kaldim, dua etmekten baska birsey yapamiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden teşekkür ederim.

Melissa

Forpus Üye
Bir de eklemeyi unuttum, bugun maydanozun iyi gelecegini gordugum icin maydanoz verdim ve vitamin takviyesi yaptim. Ayrica cok uzun yazmisim kusura bakmayin panikle patir patir yazıverdim, hakkinizi helal edin.

Melissa

Forpus Üye
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
daha demin cektigim videosu burada

Süleyman E.

Yönetici
Melissa Melissa, Şuan kuşun genel duruşu vs gayet iyi geldi bana o hareketi yapma sebebini bulmak lazım dışkı vs nasıl yemesin de ve içmesin de bir sıkıntı var mı

Melissa

Forpus Üye
Aramıza hoş geldiniz geçmiş olsun dışkı resmi ve kuşun resmini görebilirmiyiz
IMG_20240322_123053.jpg

Melissa

Forpus Üye
Melissa Melissa, Şuan kuşun genel duruşu vs gayet iyi geldi bana o hareketi yapma sebebini bulmak lazım dışkı vs nasıl yemesin de ve içmesin de bir sıkıntı var mı
Cok sukur yok hatta kimi zaman biraz sık aralıklarla yiyor. Acaba bu hastalik süreçlerinde veya vitamin verirken suluktan icmedigi icin mecbur siringayla veriyorum ondan mi strese girdi ki? Gerci iki senedir hep siringayla verdim hic boyle yapmamisti

Melissa

Forpus Üye
Cok sukur yok hatta kimi zaman biraz sık aralıklarla yiyor. Acaba bu hastalik süreçlerinde veya vitamin verirken suluktan icmedigi icin mecbur siringayla veriyorum ondan mi strese girdi ki? Gerci iki senedir hep siringayla verdim hic boyle yapmamisti
Kafeste durmasi bile tuhaf geldi bana normalde sadece yatmaya girer gun icinde ev icerisinde kafasina gore cirit atar, kapi kollarinda uyur. Ama bu son tedaviden beri yanimiza bile ugramiyor dogru duzgun dun cekirdegin hatrina biraz durdu sonra hemen kostu kafesine. Ben mi cok pimpirik yaptim diyecegim ama hastaliklarina alisigiz da ilk defa bizden uzaklasip boyle tuhaf hareketler yapmaya basladi hic davranissal veya hareketleriyle ilgili problem yaşamadık

Süleyman E.

Yönetici
Melissa Melissa, Belki de kullandığınız ilaçlar yan etki yapmış olabilir bazen ondan da kaynaklı olabiliyor veterinerin verdiği ilaç yüksek ihtimalle antibiyotik etkilidir o ilaçtan sonra 5 gün vitamin ve Probiotik devam etmek gerekli çünkü ağır bir hastalık o hastalıkta kullanılan ilaç kuşları yıpratabiliyor. Mesela koksidiyoz yada e-coli gibi ağır hastalıklarda mutlaka kullanılan ilaçlardan sonra 5 gün üst üste vitamin ve probiotik kullanılır vücut toparlanması için

Melissa

Forpus Üye
Melissa Melissa, Belki de kullandığınız ilaçlar yan etki yapmış olabilir bazen ondan da kaynaklı olabiliyor veterinerin verdiği ilaç yüksek ihtimalle antibiyotik etkilidir o ilaçtan sonra 5 gün vitamin ve Probiotik devam etmek gerekli çünkü ağır bir hastalık o hastalıkta kullanılan ilaç kuşları yıpratabiliyor. Mesela koksidiyoz yada e-coli gibi ağır hastalıklarda mutlaka kullanılan ilaçlardan sonra 5 gün üst üste vitamin ve probiotik kullanılır vücut toparlanması için
Dun basladim vitamine, probiyotik de ekleyerek veririm bugunden itibaren dediginiz gibi. Su anlik korkulacak birsey yok degil mi? Sallabas falan degildir insallah.