Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kusumun Karnı Ve Poposu Sis

fıstık.12

İspinoz Üye
Merhaba 6 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Yaklasik bir haftadır halsiz ve surekli uyuyor. Karnında ve poposunda şişlik var. Karnındaki şişlik sapsarı bir reknte ve dışkısını yaparken zorlanıyor. tunekte dururken kuyruğu sallanıyor ve nefes almakta zorlanıyor tık tık diye ses geliyor. Yardım eder misiniz lutfennn

Soru Muhabbet Kusumun Karnı Ve Poposu Sis

Ben solunumsal bir ses duyamadım. Bariz sesli hırıltı yoksa solunum sorunu olduğunu düşünmüyorum.

1- Öncelikle enfeksiyon tedasi başlanmalı.
2- lipom röntgeni çekilip gerekirse alınmalı veteriner tarafından ki tecrübeli bir kanatlı uzmanı şart. İleri yaştan dolayı yapmak istemeyebilirlerde.

Yaşadığınız yer neresi? Bilen varsa vet önersin.

Vet bulamazsanız ben size öneriler de bulunacağım. Geçmiş olsun.

Ronay

Yönetici
Hoşgeldiniz aramıza…
Dosya seç kısmından sorun olan bölgelerin fotolarını atar mısınız?

fıstık.12

İspinoz Üye
Pek rahat durmadigi için doğru düzgün çekemedim. Ayrıca dışkısı da tüylerine yapisiyor belli olmuyorsa sabah tekrar cekebilirim yağlanma olabilir diye düşünmüştüm ama poposu da sis

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-07-11-22-35-30-488_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-07-11-22-35-30-488_com.miui.gallery.jpg
    888.4 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2023-07-11-22-35-14-268_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-07-11-22-35-14-268_com.miui.gallery.jpg
    881.1 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2023-07-11-22-37-30-042_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-07-11-22-37-30-042_com.miui.gallery.jpg
    538.4 KB · Görüntüleme: 18

Ronay

Yönetici
Önden de normal tünekte çeker misiniz? Dışkı fotosu da ekler misiniz? Rica etsem.

fıstık.12

İspinoz Üye
.

Ekli dosyalar

• IMG_20230711_225223.jpg
    IMG_20230711_225223.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20230711_225045.jpg
    IMG_20230711_225045.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20230711_225225.jpg
    IMG_20230711_225225.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 26

Ronay

Yönetici
Öncelikle geçmiş olsun. Her zaman vereriner ulaşmak sormayı öncelikli öneriyoruz. Ama gördüklerimi anlatayım.

1- Popoda lipom(kistik yağ) dediğim yapı oluşmuş. Bu durum ancak cerahi müdahale ile alınır. Alınmadan yaşar mı? Yaşar hatta çok uzun süre yaşayanlar da olabilir. Ama vet görse iyi olur tabi kanatlı uzmanı olmalıdır.

2- Dışkı da gördüğüm kadarı ile kuşta enfeksiyon var. Kusma var mı? Ne zamandır bu şekilde kabarık ve dışkısı bu şekilde?

3- Cere renginde bozulma var bu hormonal dengesizlik olduğuna işaret bu da kistler ve yaş ilerlemeleri ile görülen ilişkili durum.

fıstık.12

İspinoz Üye
Yaklaşık 1.5 - 2 haftadır böyle onun öncesinde çok hareketliydi. kusma yok hapsuruyor ve zor nefes alıyor gibi sadece. Bundan öncesinde nefes alışverişi de gayet duzgundu ama nolduysa yaklaşık 2 hafta falan önce oldu. kanatlı uzman var mı bilmiyorum burda normal veterinere götürmeyi düşünüyordum ben de. Solunumu için bişey önerebilir misiniz rica etsem kuyruğu falan sallanıyor

Ronay

Yönetici
Öncelikle enfeksiyonu çözmelisiniz. Size tavsiyem bir antibiyotik tedavi daha sonra ufak bir antifungal geçmelisiniz. Solunum sorunu için bir video gerekli bir bakalım ona da bulmazsanız veteriner ben size ilaç önereceğim. Videoyu aşağıdaki linke bakıp ekleyebilirsiniz. (Yaklaşık 8-10 sn en az boydan nefes alışını, kuyruk hareketlerine kadar görebiliceğimiz video)

Ronay

Yönetici
Ben solunumsal bir ses duyamadım. Bariz sesli hırıltı yoksa solunum sorunu olduğunu düşünmüyorum.

1- Öncelikle enfeksiyon tedasi başlanmalı.
2- lipom röntgeni çekilip gerekirse alınmalı veteriner tarafından ki tecrübeli bir kanatlı uzmanı şart. İleri yaştan dolayı yapmak istemeyebilirlerde.

Yaşadığınız yer neresi? Bilen varsa vet önersin.

Vet bulamazsanız ben size öneriler de bulunacağım. Geçmiş olsun.

Çözüm

fıstık.12

İspinoz Üye
Uşak'ta yaşıyorum ama ilcedeyim. Öncelikle teşekkür ederim önerileriniz için çok fazla soru sordum kusura bakmayın ama karnındaki için birşey söylemediniz yağlanma mı acaba ? enfeksiyon için de onerdiginiz antibiyotik falan varsa söyler misiniz rica etsem

Ronay

Yönetici
Karın tarafını tam göremedim ama bunlar lipomlar ve yaplanmalar. Şunu da söyleyeyim lipomlar yağ yapılıdır ama kistiktir. Ve büyüyüp yaşamsal tehlike oluşturabilir.

Bizler bize veteriner önerdiklerini öneriyoruz Dışkı tahlili olmadan kesin bir şey önermek zor ama bulabilirsiniz. Bu tür dışkılar bakteriyel de olabilir mantarda, tavsiyem eczaneden mikostatin alıp ağızdan günde bir damla sadece 1 damla verilip 3 gün sonra dışkı fotosu atmanız. Değişim başlamışsa antibiyotik tedavi uygulanmalıdır. Her zaman birinci önceliğiniz veteriner olmalıdır . Tabi yoksa bunu deneyiniz. Durumu ağırlaşmış kuşunuzun daha da kötü olmadan başlayın. Ölüm riski çok fazla haberiniz olsun.