Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Muhabbet Kuşumun Karnındaki Tüylerde Azalma Var.

Hasta evcillee.

Nikre02

Forpus Üye
Merhaba. Bir süredir Muhabbet kuşumun karnındaki tüylerde azalma var. Tüy dökümü döneminde olduğunu düşündüm başta ama uzun süredir düzelmedi. Bunun neden olduğunu ve ne yapmamız gerektiğini bilen birileri var mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-09 at 16.39.45.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-09 at 16.39.45.jpeg
    66.7 KB · Görüntüleme: 58

Taha

Yönetici
Merhaba. Bir süredir Muhabbet kuşumun karnındaki tüylerde azalma var. Tüy dökümü döneminde olduğunu düşündüm başta ama uzun süredir düzelmedi. Bunun neden olduğunu ve ne yapmamız gerektiğini bilen birileri var mı?
Merhaba kuşunuzun birde tam görünecek resmini ekler misiniz. Kuş kuluçkada vs değil dimi.

Ronay

Yönetici
Kuşunuz kaç yaşında? Ne zamandır sizinle?
Bakımsız ve zayıf duruyor. Acil vitamin ve probiyotik takviyesi şart bence.

Nikre02

Forpus Üye
Kuşunuz kaç yaşında? Ne zamandır sizinle?
Bakımsız ve zayıf duruyor. Acil vitamin ve probiyotik takviyesi şart bence.
2 yıldır bizimle, yaklaşık 3 yaşında. yazın yurt dışına çıktığımız için 1 aylığına başkasında kaldı. Geldiğimizde ishal olmuştu bir süre ağızdan ilaç içirmek zorunda kaldık ama ondan kötü etkilendi sanırım psikolojik olarak. O yüzden yakalayarak bir şey içirmek istemiyorum. Çok bir bilgim yok o yüzden yakalamadan suyuna katarak veya yemine katarak verebilceğim kaliteli vitamin ve probiyotik tavsiyesi verir misiniz?

Ronay

Yönetici
10-15 günde bir vitamin ve probiyotik verebilirsiniz. Aynı gün vermeyin suyuna probiyotiktwn mercimek tanesi kadar, gervitten ise yarım suluğa 4-5 damla şeklinde ikisinin kullanımı aradında 4-5 gün olsun.

Nikre02

Forpus Üye
10-15 günde bir vitamin ve probiyotik verebilirsiniz. Aynı gün vermeyin suyuna probiyotiktwn mercimek tanesi kadar, gervitten ise yarım suluğa 4-5 damla şeklinde ikisinin kullanımı aradında 4-5 gün olsun.
Hocam şimdi fark ettim kanadının altındaki tüylerde çok fazla düşmüş. Kanadının altında ve yanında derisi gözüküyor. Yakında ki veterinerlere daha önce ishal olduğunda götürmüştüm ama çok fazla ilgilenmediler ve çok anladıklarını düşünmüyorum kuşlardan. Hava soğuk olduğu içinde dışarı çıkarmak istemiyorum. Arabamızda olmadığı için uzaktaki bir veterinere götüremiyorum. Gün içinde genelde keyfi yerinde. Ötüp oynuyor. Dışardan gözükmüyor ama kafasını okşarken küçük sert tüy kapsüllerinden olduğunu hissediyorum ve çok tüy döküyor o yüzden tüy dökümü döneminde olduğunu düşünüyorum. Geceleri bazen 1 dakika kadar vikler gibi ses çıkarıyor ama sonrasında geri susuyor. Kuyruk atması var. Yani gün içerisinde genelde keyfi yerinde, bazen yorgun gibi duruyor sadece. Vitamin ve probiyotik yeterli olur mu? Bir süre bunları uygulayarak gözlemlemeli miyim yoksa acilen veterinere gitmesi mi lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Taha

Yönetici
Suya takviye koyduğunuz zaman 6-8 saat sonra döküp suluğu temizleyin temiz su koyun. Fazla bekleyince zehirleme yapıyor.

Nikre02

Forpus Üye
Evet ama bize dışkı fotosu ve ses için video atar mısınız?
Öncelikle geç cevap için özür dilerim. Neye evet dediğinizi anlayamadım. Dışkıyı yeni çektim. Sesi çekeli birkaç gün oldu ama gene böyle sesler çıkarıyor. Bazen biraz daha vıcık vıcık bir ses çıkarıyor sadece (onu kaydedemedim ama kaydedebilirsem atacağım). Ses biraz az ama sesi sona kadar açıp kulağınıza yaklaştırırsanız duyabilirsiniz. İlginiz içinde ayrı olarak çok teşekkür ederim.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-10 at 21.03.27.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-10 at 21.03.27.jpeg
    32.8 KB · Görüntüleme: 3

Ronay

Yönetici
Ronay Ronay Rahatsız ettiğim için özür dilerim sadece gözden kaçtıysa diye etiketlemek istedim.
Estağfirullah, Dışkı temiz enfeksiyon yok ama kuşunuzda alt solunum yolu sorunu mevcut. Veteriner gitme imkanınız yoksa doksimis vb solunum ilaçları kullanabilirsiniz. 6-7 gün. Ardından iyi bir probiyotik ve C vitamin desteği şart.
Veteriner imkanı varsa kanatlı uzmanına götürebilirsiniz.

Nikre02

Forpus Üye
Estağfirullah, Dışkı temiz enfeksiyon yok ama kuşunuzda alt solunum yolu sorunu mevcut. Veteriner gitme imkanınız yoksa doksimis vb solunum ilaçları kullanabilirsiniz. 6-7 gün. Ardından iyi bir probiyotik ve C vitamin desteği şart.
Veteriner imkanı varsa kanatlı uzmanına götürebilirsiniz.
Hocam inşallah yarın veterinere götüreceğim ama ne kadar bilgili kuşlar hakkında bilmiyorum. Götürdükten sonra size onun söylediklerini iletebilir miyim? Fikrinizi duymak içimi rahatlatır.

Taha

Yönetici
Hocam inşallah yarın veterinere götüreceğim ama ne kadar bilgili kuşlar hakkında bilmiyorum. Götürdükten sonra size onun söylediklerini iletebilir miyim? Fikrinizi duymak içimi rahatlatır.
Tabiki memnuniyet duyarız. Hangi şehirdesiniz belki kanatlı uzmanı bilen vardır bulunduğunuz şehirde