Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşumun Kursağı Çok Şiş

arslan77

İspinoz Üye
2 haftadır muhabbet kuşumun kursağı şiş. İlk gördüğümde çok yem yediğini sanmıstım daha sonrasında tüylerini şişirmeye ve uyumaya başladı hareket kabiliyeti azaldı. 1 hafta sonra veterinere danıştım ishal yapması için damla verdi, kullandım fakat hala şiş bir etkisini şuan için görmedim. Şuan biraz uçuyor alçak mesafe, yem çok vermedim iyice şişmesin diye . Kafese koyduğumda tekrar tüylerini şişiriyor ve zaman zaman uyuyor . Ne yapmam lazım, yardımlarınız için Allah razı olsun.

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    73.5 KB · Görüntüleme: 54
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    83.4 KB · Görüntüleme: 3
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    57.6 KB · Görüntüleme: 3
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    52.4 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    52.1 KB · Görüntüleme: 4

Soru Muhabbet Kuşumun Kursağı Çok Şiş

Muhabbet kuşu kursak şişmesinin bir çok nedeni olabilir. Parazit (örn. trichomoniasis), mantar veya bakteri enfeksiyonları nedeniyle öğütülmüş yem boşaltılmasında gecikme veya azalma meydana gelebilir. Böbrek hastalığı, ağır metal zehirlenmesi ve viral hastalık (örneğin polioma) da sorumlu olabilir. Burada Veteriner hekimin kuşun kursağından alinacak swap veya dışkıdan alınacak swap ile beraber lab da kültürü yapılıp antibiyogram testine tabi tutulmalı. Bu şekilde kesin sorun anlaşılır. Veterinere gidemem derseniz deneme yanılma ile tedavi öneririz.

arslan77

İspinoz Üye
Merhaba paylasıyorum. evet ses cıkartıyor video cektim aslında onun icin fakat siteye video yüklenmedi. yardımınız için tesekkür ederim .
not: suan veterinerin verdigi ishal yapma ilacını kullanmaya devam ediyorum.

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    95.6 KB · Görüntüleme: 3

arslan77

İspinoz Üye
Merhaba. Dışkı fotosu atar mısınız? Birde ses var mı? Hareket sırasında.
Merhaba paylasıyorum . evet ses çıkarıyor hareket esnasında detaylı video çektim aslında fakat siteye yüklenmedi. yardımınız için tesekkür ederim.
not: veterinerin verdigin ishal yapma ilacınını kullanmaya devam ediyorum.

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    95.6 KB · Görüntüleme: 4

Ronay

Yönetici
Şunu inceleyip video ekleyebilirsiniz

arslan77

İspinoz Üye
Şunu inceleyip video ekleyebilirsiniz
https://streamable.com/jtfuzg ekledim. yorumuzunu bekliyorum

Ronay

Yönetici
Muhabbet kuşu kursak şişmesinin bir çok nedeni olabilir. Parazit (örn. trichomoniasis), mantar veya bakteri enfeksiyonları nedeniyle öğütülmüş yem boşaltılmasında gecikme veya azalma meydana gelebilir. Böbrek hastalığı, ağır metal zehirlenmesi ve viral hastalık (örneğin polioma) da sorumlu olabilir. Burada Veteriner hekimin kuşun kursağından alinacak swap veya dışkıdan alınacak swap ile beraber lab da kültürü yapılıp antibiyogram testine tabi tutulmalı. Bu şekilde kesin sorun anlaşılır. Veterinere gidemem derseniz deneme yanılma ile tedavi öneririz.

Çözüm

arslan77

İspinoz Üye
Çok teşekkürler. Herhangi bir veteriner bu testi yapabilir mi? ve diğer seçenek olarak hangi tedavileri yapmamı önerirsiniz?

Ronay

Yönetici
Öncelikli önerim veteriner, Burak Uçar, İzmir de Özvet vb yerlerle görüşebilirsiniz. Ben tedavi uygulayacak olsam öncelikli mantar tedavisi daha sonra sırası ile antibiyotik ve parazit tedavisi yapardım. Şu tedavi kesin diyene bakmayın size ürün satmaya çalışanlara inanmayın. Tavsiyem 3 gün boyunca ağızdan mikostatin 1 damla damlatın her gün buraya yazın ona göre tedaviyi değiştiririz. Bu arada dışarıdan tohum, kum dışında ev yemekleri, ballı kraker vb vermeyin. Ama dediğim gibi öncelikli olarak veterinere danışmak daha sağlıklı.

arslan77

İspinoz Üye
Öncelikli önerim veteriner, Burak Uçar, İzmir de Özvet vb yerlerle görüşebilirsiniz. Ben tedavi uygulayacak olsam öncelikli mantar tedavisi daha sonra sırası ile antibiyotik ve parazit tedavisi yapardım. Şu tedavi kesin diyene bakmayın size ürün satmaya çalışanlara inanmayın. Tavsiyem 3 gün boyunca ağızdan mikostatin 1 damla damlatın her gün buraya yazın ona göre tedaviyi değiştiririz. Bu arada dışarıdan tohum, kum dışında ev yemekleri, ballı kraker vb vermeyin. Ama dediğim gibi öncelikli olarak veterinere danışmak daha sağlıklı.
tamamdır anladım dediginiz gibi yapacagım. kullandıgım ilacın fotografını da paylasıyorum bunun mikostatin ile bi alakası yok sanırım degil mi ? ona göre bırakacağım ve veterine danışıp dediginiz yöntemleri yapıp sizinle paylasıcam.

Ekli dosyalar

• kuş ilaç.jpeg
    kuş ilaç.jpeg
    66.4 KB · Görüntüleme: 2