Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşumun Yuvaya Girip Çıkma Nedeni

Suzan56

Forpus Üye
Dişi kuşum yanlızdı ona yaklaşık iki hafta oldu arkadaş aldım ilk başlarda yan yana bile gitmezlerdi sonra alıştılar yaklaşık bi kaç gündür dişi kuşum yuvaya girip çıkıyor içini dışını kemiriyor ne anlama geliyor yumurlar mı acaba

Soru Muhabbet Kuşumun Yuvaya Girip Çıkma Nedeni

Merhaba aramıza hoş geldiniz. :) Dişi muhabbet kuşunuzun yuvaya girip çıkma kesin yumurta yapacağı anlamına gelmez. Yanında dışkı büyümesi, çiftleşmeler ve uzun süreli yuvada kalma gibi olaylar varsa 10 gün içinde yumurtlar. Yerini değiştirmeyiniz. Çok rahatsız etmeyin.

Ronay

Site Kurucusu
Merhaba aramıza hoş geldiniz. :) Dişi muhabbet kuşunuzun yuvaya girip çıkma kesin yumurta yapacağı anlamına gelmez. Yanında dışkı büyümesi, çiftleşmeler ve uzun süreli yuvada kalma gibi olaylar varsa 10 gün içinde yumurtlar. Yerini değiştirmeyiniz. Çok rahatsız etmeyin.

Çözüm

Suzan56

Forpus Üye
Kuşum genelde gündüzleri yuvaya giriyor geceleri yuvaya girmiyor aşırı ses çıkarıyorlar

Ronay

Site Kurucusu
Dışkı da büyüme var mı? Çiftleşme var mı? Yuvaya sizi görünce mi atlıyor her zaman içerde mi? Kuluçka olmadan gece kalmaz zaten.

Suzan56

Forpus Üye
Dışkı da büyüme var mı? Çiftleşme var mı? Yuvaya sizi görünce mi atlıyor her zaman içerde mi? Kuluçka olmadan gece kalmaz zaten.
Yani nasıl desem bazen kontrol ediyorum beni görmeden bakıyorum yuvaya girdiğini içini kemirdiğini yaklaşık bi kaç dakka içinde kaldığını görüyorum ama biraz ses duyunca yuvadan çıkıyor yada bazen bizi görünce içeri giriyor çiftleşme var mı bilmiyorum hep yanlarında değilim açıkçası ama sürekli birbirlerinin ağızlarına yemek veriyorlar dışkısı önceki gibi değil ve öncekinden daha çok yemek yiyorlar

Suzan56

Forpus Üye
Yani nasıl desem bazen kontrol ediyorum beni görmeden bakıyorum yuvaya girdiğini içini kemirdiğini yaklaşık bi kaç dakka içinde kaldığını görüyorum ama biraz ses duyunca yuvadan çıkıyor yada bazen bizi görünce içeri giriyor çiftleşme var mı bilmiyorum hep yanlarında değilim açıkçası ama sürekli birbirlerinin ağızlarına yemek veriyorlar dışkısı önceki gibi değil ve öncekinden daha çok yemek yiyorlar
Yaklaşık 3 haftadır böyleler önceden böyle değillerdir sürekli erkek kuş dişi kuşu yuvaya teşvik ediyo

İpek..s

Moderator
Gelişmeler iyi yönde eğer kuluçkanin başlamasına karar verdiyse yumurtanın gelmesine yakın akşamları da yuvalıkta kalmaya başlayacaktır anlattıklarımızdan yola çıkarak hassas bir dişi olduğunu tahmin ediyorum çok fazla rahatsız etmeden süreci takip edin bu süreçte kalamar kemiği kum kuş kumu gaga taşı ve takviyeleri ihmal etmeyin
Bu süreçten sonra sabırla beklemekten başka yok bir şey gelmiyor elden

Suzan56

Forpus Üye
Gelişmeler iyi yönde eğer kuluçkanin başlamasına karar verdiyse yumurtanın gelmesine yakın akşamları da yuvalıkta kalmaya başlayacaktır anlattıklarımızdan yola çıkarak hassas bir dişi olduğunu tahmin ediyorum çok fazla rahatsız etmeden süreci takip edin bu süreçte kalamar kemiği kum kuş kumu gaga taşı ve takviyeleri ihmal etmeyin
Bu süreçten sonra sabırla beklemekten başka yok bir şey gelmiyor elden
Kuş kumu gaga taşı bunları veriyorum bende biraz sabırsız olduğum için her ses çıkardıklarında perde arkasında bakıyorum

Ronay

Site Kurucusu
Her şey güzel gidiyor gibi duruyor sabretmekten başka çareniz yok. Çiftleşmeler olur ise kısa sürede yumurta gelecektir. Aşırı kızıştırıcı tohumlar vermek iyi değildir.

Ronay

Site Kurucusu
Merhabalar :)Gelişme olumlu, yumurtlarsa çok uzun süre kalır saatlerce, akşamda kalır. Lütfen çok rahatsız etmeyin ki süreç olumlu devam etsin. Biraz sabır edin zamanla yumurta gelecektir.

Suzan56

Forpus Üye
Merhabalar :)Gelişme olumlu, yumurtlarsa çok uzun süre kalır saatlerce, akşamda kalır. Lütfen çok rahatsız etmeyin ki süreç olumlu devam etsin. Biraz sabır edin zamanla yumurta gelecektir.
Aşırı sabırsız biriyim hep perde arkasında bakıyorum çocukları bile balkona sokmuyorum rahatsız olmasınlar diye

Ronay

Site Kurucusu
Bu işin kuralı sabırdır. Büyük ihtimalle yumurtlayacaktır. Tabi net görmeden %100 yorum yapılamaz. Ama biraz zaman tanıyın. 7-8 gün içinde yumurta gelme ihtimali yüksektir.