🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Kuşum genelde gündüzleri yuvaya giriyor geceleri yuvaya girmiyor aşırı ses çıkarıyorlarMerhaba aramıza hoş geldiniz. Dişi muhabbet kuşunuzun yuvaya girip çıkma kesin yumurta yapacağı anlamına gelmez. Yanında dışkı büyümesi, çiftleşmeler ve uzun süreli yuvada kalma gibi olaylar varsa 10 gün içinde yumurtlar. Yerini değiştirmeyiniz. Çok rahatsız etmeyin.
Yani nasıl desem bazen kontrol ediyorum beni görmeden bakıyorum yuvaya girdiğini içini kemirdiğini yaklaşık bi kaç dakka içinde kaldığını görüyorum ama biraz ses duyunca yuvadan çıkıyor yada bazen bizi görünce içeri giriyor çiftleşme var mı bilmiyorum hep yanlarında değilim açıkçası ama sürekli birbirlerinin ağızlarına yemek veriyorlar dışkısı önceki gibi değil ve öncekinden daha çok yemek yiyorlarDışkı da büyüme var mı? Çiftleşme var mı? Yuvaya sizi görünce mi atlıyor her zaman içerde mi? Kuluçka olmadan gece kalmaz zaten.
Yaklaşık 3 haftadır böyleler önceden böyle değillerdir sürekli erkek kuş dişi kuşu yuvaya teşvik ediyoYani nasıl desem bazen kontrol ediyorum beni görmeden bakıyorum yuvaya girdiğini içini kemirdiğini yaklaşık bi kaç dakka içinde kaldığını görüyorum ama biraz ses duyunca yuvadan çıkıyor yada bazen bizi görünce içeri giriyor çiftleşme var mı bilmiyorum hep yanlarında değilim açıkçası ama sürekli birbirlerinin ağızlarına yemek veriyorlar dışkısı önceki gibi değil ve öncekinden daha çok yemek yiyorlar
Kuş kumu gaga taşı bunları veriyorum bende biraz sabırsız olduğum için her ses çıkardıklarında perde arkasında bakıyorumGelişmeler iyi yönde eğer kuluçkanin başlamasına karar verdiyse yumurtanın gelmesine yakın akşamları da yuvalıkta kalmaya başlayacaktır anlattıklarımızdan yola çıkarak hassas bir dişi olduğunu tahmin ediyorum çok fazla rahatsız etmeden süreci takip edin bu süreçte kalamar kemiği kum kuş kumu gaga taşı ve takviyeleri ihmal etmeyin
Bu süreçten sonra sabırla beklemekten başka yok bir şey gelmiyor elden
Yemlerine kızıştırıcıda koymuşum bi faydası olur diye ama onlarıda atıyorlar hepKuş kumu gaga taşı bunları veriyorum bende biraz sabırsız olduğum için her ses çıkardıklarında perde arkasında bakıyorum
Aşırı değildi küçük bi paketti yaklaşık iki kilo yeme karıştırdımHer şey güzel gidiyor gibi duruyor sabretmekten başka çareniz yok. Çiftleşmeler olur ise kısa sürede yumurta gelecektir. Aşırı kızıştırıcı tohumlar vermek iyi değildir.
Taze nane havuç mamaya ilave edebilirsiniz. Sık sık ve çok olmamak kaydıylaAşırı değildi küçük bi paketti yaklaşık iki kilo yeme karıştırdım
Arada salatalık rendeliyorum bazende meyve dediklerinizde yaparım tşklerTaze nane havuç mamaya ilave edebilirsiniz. Sık sık ve çok olmamak kaydıyla
Rica ederim sürecin sağlıklı geçmesi dileğiyleArada salatalık rendeliyorum bazende meyve dediklerinizde yaparım tşkler
Kolay gelsin iki gündür dişi kuşum yuvalıkta 5 dakka dan fazla kalıyor acaba bi gelişme olur mu kiRica ederim sürecin sağlıklı geçmesi dileğiyle
Aşırı sabırsız biriyim hep perde arkasında bakıyorum çocukları bile balkona sokmuyorum rahatsız olmasınlar diyeMerhabalar Gelişme olumlu, yumurtlarsa çok uzun süre kalır saatlerce, akşamda kalır. Lütfen çok rahatsız etmeyin ki süreç olumlu devam etsin. Biraz sabır edin zamanla yumurta gelecektir.
Şunuda farkettiğim dişi kuşun popo tarafı şişik bu normal miMerhabalar Gelişme olumlu, yumurtlarsa çok uzun süre kalır saatlerce, akşamda kalır. Lütfen çok rahatsız etmeyin ki süreç olumlu devam etsin. Biraz sabır edin zamanla yumurta gelecektir.
Ayyy inş rabbim sesinizi duysun çok istiyorum valla çocuklarım dan çok onlara ilgi gösteriyorumBu işin kuralı sabırdır. Büyük ihtimalle yumurtlayacaktır. Tabi net görmeden %100 yorum yapılamaz. Ama biraz zaman tanıyın. 7-8 gün içinde yumurta gelme ihtimali yüksektir.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.