Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşunda Şişlik

İrem

İspinoz Üye
Merhabalar. Dişi muhabbet kuşum üst üste çok kez yumurtlayınca onu erkek olandan uzaklaştırdık. 1 2 hafta sonra birden kursağının altında nohut kadar bir sertlik çıktı. Sağlığı konusunda hiç problem görülmüyor şimdilik. Ayırmadan önce bir çiftleşme söz konusu olduğundan dolayı yumurta olabilir mi? Bazıları patlatmak gerek diyor bazıları iğne ile yavaş yavaş alınması gerekir diyor fakat etraftan duyduğum şeylerden dolayı yanlış teşhis sonucu olacak şeylerden korkuyorum. Başka bir şey ise ne yapmak gerek? Eğer bir bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz?çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Snapchat-819210390.jpg
    Snapchat-819210390.jpg
    404.6 KB · Görüntüleme: 22

Taha

Admin
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Kitleye herhangi bir müdahale de bulunmayın siz. Görsel ekleme şansınız var mı. Uzun süre kuluçka geçirmesinden dolayı yağ bezesi olabileceğini düşünüyorum

İrem

İspinoz Üye
Merhaba cevap için teşekkür ederim. Fotoğraflar çok net değil fakat şöyle

Ekli dosyalar

• Snapchat-747269759.jpg
    Snapchat-747269759.jpg
    415.7 KB · Görüntüleme: 10
  • Snapchat-1852096358.jpg
    Snapchat-1852096358.jpg
    387.9 KB · Görüntüleme: 10

Taha

Admin
İrem İrem, evet yağlanmadan kaynaklı. Bol bol uçurun. Haftada 1-2 yeşillik. Bir duruma bakın. Eğer büyüme olursa veteriner ile cerrahi müdahale gerekebilir

İrem

İspinoz Üye
İrem İrem, evet yağlanmadan kaynaklı. Bol bol uçurun. Haftada 1-2 yeşillik. Bir duruma bakın. Eğer büyüme olursa veteriner ile cerrahi müdahale gerekebilir
Merhaba kuşumdaki kitle büyümeye devam ediyor. İstanbul içi tanıyıp bildiğiniz iyi bir yer varsa götürmek isterim. Maalesef dediğim gibi etrafımdan çok güzel şeyler duymuyorum yanlış işlem sonucu ölen kuşlar oluyor. Şimdiden teşekkür ederim.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Veterinere götürebilme imkanınız varmı yalnış teşhis koyulmaması için kanatlı uzmanı olmalı çoğunlukla ücretliler çünkü

Taha

Admin
Merhaba kuşumdaki kitle büyümeye devam ediyor. İstanbul içi tanıyıp bildiğiniz iyi bir yer varsa götürmek isterim. Maalesef dediğim gibi etrafımdan çok güzel şeyler duymuyorum yanlış işlem sonucu ölen kuşlar oluyor. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ne tarafta oturuyorsunuz Anadolu yakası bostancıya yakın iseniz galaksi pet veteriner var. Diğer veterinerlere göre fiyat uygun ve kuş konusunda bilgiler telefonla arayabilirsiniz önceden

İrem

İspinoz Üye
Merhaba ne tarafta oturuyorsunuz Anadolu yakası bostancıya yakın iseniz galaksi pet veteriner var. Diğer veterinerlere göre fiyat uygun ve kuş konusunda bilgiler telefonla arayabilirsiniz önceden
Evet yakınım oraya bir bakayım eğer güvenilir ise çok teşekkür ederim.

arslan77

İspinoz Üye
Merhaba cevap için teşekkür ederim. Fotoğraflar çok net değil fakat şöyle
Tedirgin olun istemem sadece bilginiz olsun diye söylüyorum benim kuşumda da aynısı oldu, ufak bir şişlik vardı kursağında daha sonra bu büyümeye başladı ve sonra elime aldım tüylerini açtım biraz aynı sizin paylaştığınız gibi tüyleri dökülmüş derisi gözüküyordu. Kursak mantarı falan diyolardı sanırım buna tam bilmiyorum tabi yanlış bilgilendirmek istemem çok dikkat ettim iyileşmesi için ama sonra halsizleşti öldü. dedigim gibi sizinki başka birşeyde olabilir tedirginlik olsun istemem sadece aynısı yaşadığım için anlattım