Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Yorumla! Mutasyon Odaklı Eşleme

Sende yorum yap!

Yasemin.e07

İspinoz Üye
6
Merhaba foruma henüz üye oldum, 10 yıldır kuş bakıyorum aktif olarak muhabbet kuşu, zebra ispinozu, sultan papağanı ve Monk papağanı bakıyorum .
Sorumuza gelelim ;
Bir çift muhabbetim var
sf violet blue sf spangle beyaz kafa erkek
Opaline greywing sarı kafa blue dişi (mavi beden tabanlı)
Öncelikle bu eşlemeden gelen yavruların sarı kafa mavi spangle olacağı geliyor eşleme uygulamasında lakin sorum şu yönde ; bu gw taşıyıcı yavrulardan biri ile bir rainbow eşlersem nasıl sonuçlanır? Biliyorum saf bir rainbow daha iyi lakin rainbow için ekstradan cepten gitmesini istemiyorum 😅
-
İkinci sorum ;
Yavru mavi dilute dişi muhabbetim var bunu ne ile eşleyebilirim 👀 büyüdüğü vakit gelmeden evvel damadımızın mutasyonu önden seçelim (dominant bir karakteri yok ve sosyal bir kuş o yüzden eşleme konusunda problem yaşatma ihtimali düşük)
Gerek görürseniz fotoğrafları bulup ekleyeceğim çiftin resmi yok 😄

Süleyman E.

Admin
Yasemin.e07 Yasemin.e07, Aramıza hoş geldiniz. Tam nokta atışı yapmışsınız forum olarak 😁👍🏻

Eşlemelere gelecek olursak birinci eşlemede sarı yüz yavrular gelecektir. Rainbowa ulaşmak için mutlaka altın surat bir Mavi veya tonları opal kuşa ihtiyacımız olacak. Bende jumbo rainbow üzerine çalışıyorum şuan.

İkinci kuş için yukarıda bahsettiğim bir erkek alırsanız çok iyi olacaktır.

Resimlerini bekliyoruz kuşların 🙂✋🏻

Yasemin.e07

İspinoz Üye
6
Yasemin.e07 Yasemin.e07, Aramıza hoş geldiniz. Tam nokta atışı yapmışsınız forum olarak 😁👍🏻

Eşlemelere gelecek olursak birinci eşlemede sarı yüz yavrular gelecektir. Rainbowa ulaşmak için mutlaka altın surat bir Mavi veya tonları opal kuşa ihtiyacımız olacak. Bende jumbo rainbow üzerine çalışıyorum şuan.

İkinci kuş için yukarıda bahsettiğim bir erkek alırsanız çok iyi olacaktır.

Resimlerini bekliyoruz kuşların 🙂✋🏻
Teşekkür ederim ☺ alırken de rainbow benzerliği var diye almıştım dişiyi açıkçası zaten iki tane opaline greywing vardı ikisidr dişiydi biri içime sindi arasından onu aldım
dilute ise daha çok evcil kuşum olsun diye ama 1 yaşına kadar almam etmem derim sonra dayanamam muhtemelen
FB_IMG_1726831306349.jpg

bunlar çiftin fotoğrafı hazirandan kalma fotoğraf 😅
IMG_20240920_142344.jpg

bu da küçük dilute hanımımız 😅 elde yatma gibi minnoş huyu var

Süleyman E.

Admin
Yasemin.e07 Yasemin.e07, MaşâAllah hepsine 🙂 çift daha genç baya bence ikinci tüyünü bekleyin derim eşleme için, altlarından güzel yavrular gelecektir. Onlar ile rainbow çalışması yapabilirsiniz. Dilute MaşâAllah baya alışmış size 🙂💯

Yasemin.e07

İspinoz Üye
6
Yasemin.e07 Yasemin.e07, MaşâAllah hepsine 🙂 çift daha genç baya bence ikinci tüyünü bekleyin derim eşleme için, altlarından güzel yavrular gelecektir. Onlar ile rainbow çalışması yapabilirsiniz. Dilute MaşâAllah baya alışmış size 🙂💯
evet oldukça gençler erkek ilk tüyü atlatmıştı şimdi yine tüyde,dişi de aynı şekilde tüyde şu an acelem yok yaza kadar vakitleri var 😄