Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Ne Yapmalıyım?

Mecnun

İspinoz Üye
Merhabalar 2 yaşlarında erkek bir muhabbet kuşum var. 1.5 aylıkken bize geldi ve o günden beri en kaliteli yemle besledim. 5-6 ay önceye kadar probiyotik de veriyordum. Kafesinde taşı ve kalamar kemiği var. Suyunu da düzenli içme suyumuzdan veriyorum. Ara sıra ıspanak, suyu alınmış havuç vb sebzeleri de yemeyi çol seviyor. Yaklaşık 20 kelime biliyor çok sevecen ve hareketli fakat yaklaşık 1 haftadır sürekli durgun bir halde ve ortamda ses olunca hep konuşurdu şimdi konuşmadığını fark ettim. Ara sıra ötüyor sadece, ama onu da eskisi gibi yapmıyor sanki. Biraz uyku halinde gibi çok hareketli değil. İshali yok bu arada yemini de yiyor. Neden böyle olmuş olabilir alıp vermem gereken bir vitamin ya da takviye var mı acil yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_1708.jpeg
    3.9 MB · Görüntüleme: 32
  • IMG_1712.jpeg
    IMG_1712.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1711.jpeg
    IMG_1711.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 18

Mecnun

İspinoz Üye
Ronay Ronay merhaba video nasıl ekleniyor ekleyemedim

Ekli dosyalar

• IMG_1729.jpeg
    IMG_1729.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_1730.jpeg
    IMG_1730.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10

Ronay

Yönetici

Buradan ekleyebilirsiniz konuya bakıp.

Mecnun

İspinoz Üye
https://streamable.com/m2x2xy

https://streamable.com/m2x2xy

Diğerlerini gece Bunu da az önce çektim kapısını açık bıraktım ara sıra çıkıp uçuyor;

https://streamable.com/kka9un

Konunuza ekledim. Kısa süre içinde izleyip dönüş yapacağım.
Tamamdır şu an fark ettim galiba ishal oldu anlık foroğrafı ile beraber yeni çektiğim videosunu da ekliyorum. Hemen müdahale etsem iyi olacak gibi duruyor, yardımınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_1739.jpeg
    IMG_1739.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7

Mecnun

İspinoz Üye
Ronay Ronay tekrar merhaba, güncelleme yapıyorum. Son birkaç saattir dışkısı bu şekilde. Yem yemesinde problem yok gibi. Bugün biraz daha fazla duyduk sesini (seslenme gibi) ama hala eskisi gibi konuşmuyor ötmüyor. Çoğunlukla uyku halinde. Yardımlarınıza göre yarın ilaç ya da takviye alacağım.

Ekli dosyalar

• IMG_1768.jpeg
    IMG_1768.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 11

Taha

Yönetici
Ronay Ronay tekrar merhaba, güncelleme yapıyorum. Son birkaç saattir dışkısı bu şekilde. Yem yemesinde problem yok gibi. Bugün biraz daha fazla duyduk sesini (seslenme gibi) ama hala eskisi gibi konuşmuyor ötmüyor. Çoğunlukla uyku halinde. Yardımlarınıza göre yarın ilaç ya da takviye alacağım.

Hocam müsait olduğunda dönüş yapacaktır. Dışkılarda enfeksiyon görünmüyor ama telde kafa sallama hareketini çok yapıyor mu.

Mecnun

İspinoz Üye
Hocam müsait olduğunda dönüş yapacaktır. Dışkılarda enfeksiyon görünmüyor ama telde kafa sallama hareketini çok yapıyor mu.
Evet 2 yıldır hep yaptığı bir hareket. Yanılmıyorsam ilgi çekmek ya da çıkmak istediği için yaptığını düşünüyorum.

Ronay

Yönetici
Kusma olayını takip edin. Ekstra son günlerde bir şey verdiniz mi? Ev yiyecekleri vs vs yem değişimleri?

Mecnun

İspinoz Üye
Kusma olayını takip edin. Ekstra son günlerde bir şey verdiniz mi? Ev yiyecekleri vs vs yem değişimleri?
Tamam. Geçen hafta havuç verdim ama zaten onu da yemedi galiba bir kaç aldıysa fark etmedim. Ara sıra verdiğim bir şey zaten. Onun haricinde konuyu açtığım gün dal darı verdim 1 adet. Başka bir şey yok. Yemde değişiklik yapmadım beak's exclusive kullanıyorum.

Ronay

Yönetici
Şöyle anlatayım enfeksiyon gözüküyor ama yemle veya besinlerle ilgili problemlerde buna sebep olabilir. Veteriner görmesi tahlil yapması gerek ama imkan yoksa gitmeye, eğer halsizlik bariz artmış, kabarmalar var ise antibiyotik tedavisi yapın. Neo terramycin veya biraz ağırdır ama sulphamezatine 4 gün civarı uygulayın. Sonra probiyotik takviyesi yapın. Ve dışkı fotosunu atın.

Mecnun

İspinoz Üye
Şöyle anlatayım enfeksiyon gözüküyor ama yemle veya besinlerle ilgili problemlerde buna sebep olabilir. Veteriner görmesi tahlil yapması gerek ama imkan yoksa gitmeye, eğer halsizlik bariz artmış, kabarmalar var ise antibiyotik tedavisi yapın. Neo terramycin veya biraz ağırdır ama sulphamezatine 4 gün civarı uygulayın. Sonra probiyotik takviyesi yapın. Ve dışkı fotosunu atın.
Halsizliği son 3 gündür aynı ilerliyor diyebilirim. Tek değişiklik iştah kesilmesi(bugün yediğini görmedim) ve dünden beri ishal başladı. Bugün Neo terramycin bulmaya çalışacağım o halde. Petshoplardan temin ediliyor sanırım