Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Nevzatın Eşi Sandığı Kuş Erkek Olabilirmi?

Ramazan Çetin

Forpus Üye
Resimlere eklediğim yavrum 32 günlük ben 20 günlükken sahiplendim. Niyetim nevzat ile çiftleştirmekti(3.resim). 10 kadar yavru baktım hepsinin gagası pembe gagaları siyah dişi istediğim için beyaz tonlarına baktım lakin bulamadım bende pembe tonu en açık olanı burun etrafında beyazlık olanı sahiplendim cinsiyeti nedir kesin hüküm vermek mümkün mü ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241002_092418_Gallery.jpg
    Screenshot_20241002_092418_Gallery.jpg
    882.1 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20241002_092410_Gallery.jpg
    Screenshot_20241002_092410_Gallery.jpg
    908.3 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20241002_092617_Gallery.jpg
    Screenshot_20241002_092617_Gallery.jpg
    277.3 KB · Görüntüleme: 9

Süleyman E.

Yönetici
Ramazan Çetin Ramazan Çetin, Popodan üfleme kanaryalar da geçerli. Aslında albino lutino hariç diğer bütün mutasyonlarda yavru iken cinsiyet belirleme kolay oluyor erkek yavrular da takip edilecek usul tamamen sizin elinizde olan yavru ile aynı Dişiler de ise daha açık ve beyazlık fazla okuyor burun etrafı

Ramazan Çetin

Forpus Üye
Ramazan Çetin Ramazan Çetin, Popodan üfleme kanaryalar da geçerli. Aslında albino lutino hariç diğer bütün mutasyonlarda yavru iken cinsiyet belirleme kolay oluyor erkek yavrular da takip edilecek usul tamamen sizin elinizde olan yavru ile aynı Dişiler de ise daha açık ve beyazlık fazla okuyor burun etrafı
Anladım çok teşekkür ederim ama ben alırken baktığımda belirgin fark olarak sadece görseldeki kuş vardı onunda pembe ceresi diğerlerinden daha soluktu burunda da beyaz soluk halka vardı diğer kuşlar hep daha koyu pembeydi ayırt ederken çok zorlandık. Eş seçerken ne tavsiye edersiniz 6 aylık dişi getirsem eş tutarmı yoksa erkeği götürüp eş tuttuğunumu almalıyım

Süleyman E.

Yönetici
Ramazan Çetin Ramazan Çetin, Rica ederim. Her daim.

Gün olarak küçük olduğu için cere rengi tam olarak oturmamıştir o yüzden bu şekilde bir olay gerçekleşmiş. Şöyle yapın derim eş seçiminde Erkek yuva takılı kafeste olsun içeride oyuncak vs olmasın kalamar Kemiği tek yada çift tünek olsun daha sonra yaşına yakın sağlıklı bir dişiyi erkeğin yanına atarsınız. Erkek Dişi geldikten sonra 1 hafta yuva takılı kafeste kalsın ama