Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Ölen Yavru Kuşum

Can123

İspinoz Üye
Selamün aleyküm hayırlı geceler. 4 tane Yavru olan muhabbet kuşum var. bugün 5. Yumurtadan bir Minoş daha çıktı ama maalesef öldü 🥺 annesi yuvalığın bir kenarına koymuş. O ölmüş yavruyu benimmi çıkarmam lazım yoksa annesi bir şekilde alıp kafese atarmı? Diğer yavrular hastalık falan kapar diye tedirgin oluyorum yardımcı olursanız sevinirim?

Ronay

Site Kurucusu
Geçmiş olsun. Yavruyu muhakkak çıkarın. Siz alın dişi çıkarmaz kolay kolay.

Ramiz

Tecrübeli Üye
Yavrular çok hızlı büyür. Muhabbet kuşları 2 gün arayla yumurtlar bazı kuşlar bütün yumurtalar çıkınca, bazı kuşlarda ilk yumurtadan itibaren yumurtaya yatarlar. İlk yumurtada yatması durumunda yavrularda 2 gün ara ile çıkmaya başlar. Bu durumda ilk çıkan yavrular daha gelişimli olur son çıkan yavru küçük olduğu için beslenemez yada diğer büyük yavruların altında sıkışıp ölür.
Bazıları sahte yumurta alıp kuş her yumurtladığında sahte ile değişip gerçek yumurtayı iyi bir şekilde muhafaza eder bütün yumurtalar gelince yumurtlama kesilince bütün sahteleri alıp gerçek yumurtaları koyarak kuşun bütün yumurtalara aynı anda yatmasını sağlar ve haliyle bütün yavrular aynı gün çıkar yumurtadan

Ramiz

Tecrübeli Üye
Zamanında hint bülbüllerim vardı 6 yumurta yaptı ilk yumurtada yatmaya başladı ilerde yavrular çıkmaya başladı gelişip büyüdüklerinde baktım 5 yavru var kontrol ettim ilk çıkan yavru kocaman olmuştu 3 cü çıkanın hemen hemen 2 katıydı haliyle 10-12 gün sonra çıkan altıncı yavru altlarında ölüp kurumuş belkide hiç beslenemeden öldü ilk 3 yavru anne ve babadan en çok payını alandı 4 ve 5. ise küçük kalmalarına ramen kurtardılar kendilerini