Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Ölmek Üzere Yardım

Gamze

İspinoz Üye
Dün çenesini kaşıyarak yara yaptı ve akşam çok fazla ishal oldu ve siyahtı bugün ise gözleri kapanmış çok nadir açıyor ishali kesildi fakat çok halsiz hiç yem yemiyor hareket etmiyor ne yapabilirim
15E5CD28-9659-490D-AA40-4848C9E5F3C4.jpeg
image.jpg
bir günde bu hale geldi

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoş geldiniz
Bir anda mi oldu çene altındaki yaradan kaynaklandığını sanmıyorum başka bir problemi var gibi

Gamze

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoş geldiniz
Bir anda mi oldu çene altındaki yaradan kaynaklandığını sanmıyorum başka bir problemi var gibi
Evet daha annesinden yeni ayrıldı yeni aldım eve getirdim ilk gün iyiydi çok uçamıyordu ama yavru olmasına bağlamıştım ertesi günün akşamı çenesi kaşımaktan yem bile yiyememişti sabah işte yara yaptığını farkettim tüm gün başında bekledim kaşımasın diye akşama doğru gözler kapanmaya başladı yavaştan bugünde bu hale gelmişti işte hiçbir şey yemiyor çok halsiz ve hala çenesini kaşıyor ishali bi anda oldu çok fazla şimdi yok yakınlardaki veterinerler kuş bakmıyormuş petshoplara sordum onlarda anlamadı vitamin farklı yemler verdiler gözü içinde krem aldım yaralarına da sürüyorum ama durumu git gide daha kötü oluyor

İpek..s

Yönetici
Evet daha annesinden yeni ayrıldı yeni aldım eve getirdim ilk gün iyiydi çok uçamıyordu ama yavru olmasına bağlamıştım ertesi günün akşamı çenesi kaşımaktan yem bile yiyememişti sabah işte yara yaptığını farkettim tüm gün başında bekledim kaşımasın diye akşama doğru gözler kapanmaya başladı yavaştan bugünde bu hale gelmişti işte hiçbir şey yemiyor çok halsiz ve hala çenesini kaşıyor ishali bi anda oldu çok fazla şimdi yok yakınlardaki veterinerler kuş bakmıyormuş petshoplara sordum onlarda anlamadı vitamin farklı yemler verdiler gözü içinde krem aldım yaralarına da sürüyorum ama durumu git gide daha kötü oluyor
Anladım muhtemelen yuvalıkta iken hastalık kapmış peki kasimasi bitten olabilir mi kontrol etmenizde fayda var
Açıkçası ben pek anlam veremedim kaşımasi ile ilgili değil diye düşünüyorum hocalarımda görüş bildirecektir

Gamze

İspinoz Üye
Anladım muhtemelen yuvalıkta iken hastalık kapmış peki kasimasi bitten olabilir mi kontrol etmenizde fayda var
Açıkçası ben pek anlam veremedim kaşımasi ile ilgili değil diye düşünüyorum hocalarımda görüş bildirecektir
Bitten olduğunu düşünmüyorum sadece çenesinin etraflarını kaşıyor bazen kaşınmaktan yerlere yatıyor

Ramiz

Tecrübeli Üye
Kuş yem kırabiliyormu yemlikten yemeye alışık değilse kafes tabanına yem koyunuz. Yemlikleri gözlemleyin kabuk varmı yemlerin üzerinde

Gamze

İspinoz Üye
Kuş yem kırabiliyormu yemlikten yemeye alışık değilse kafes tabanına yem koyunuz. Yemlikleri gözlemleyin kabuk varmı yemlerin üzerinde
Yem çok zor kırıyordu dal darı aldım onu yiyordu bugün hiç yemez oldu hastalıktan sürekli uyuyor hiç gezmiyor üşümesin diye de peteğin üstünde akşama kadar az önce kabuksuz yem aldım onu da yemedi

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Kursaktan ben yapamam ama petshoplara sorarım son durumu aynı yem yemiyor yemeye başlasa da 4 5 tane anca yiyor
Kursaktan şırıngayla besleme olmazsa kuşu bugün ya da yarın kaybedersiniz. Acilen kuştan anlayan tecrübeli bir yere götürmeniz lazım ki pet shopların yapabildiğini pek zannetmiyorum.

Gamze

İspinoz Üye