🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Evet daha annesinden yeni ayrıldı yeni aldım eve getirdim ilk gün iyiydi çok uçamıyordu ama yavru olmasına bağlamıştım ertesi günün akşamı çenesi kaşımaktan yem bile yiyememişti sabah işte yara yaptığını farkettim tüm gün başında bekledim kaşımasın diye akşama doğru gözler kapanmaya başladı yavaştan bugünde bu hale gelmişti işte hiçbir şey yemiyor çok halsiz ve hala çenesini kaşıyor ishali bi anda oldu çok fazla şimdi yok yakınlardaki veterinerler kuş bakmıyormuş petshoplara sordum onlarda anlamadı vitamin farklı yemler verdiler gözü içinde krem aldım yaralarına da sürüyorum ama durumu git gide daha kötü oluyorMerhaba aramıza hoş geldiniz
Bir anda mi oldu çene altındaki yaradan kaynaklandığını sanmıyorum başka bir problemi var gibi
Anladım muhtemelen yuvalıkta iken hastalık kapmış peki kasimasi bitten olabilir mi kontrol etmenizde fayda varEvet daha annesinden yeni ayrıldı yeni aldım eve getirdim ilk gün iyiydi çok uçamıyordu ama yavru olmasına bağlamıştım ertesi günün akşamı çenesi kaşımaktan yem bile yiyememişti sabah işte yara yaptığını farkettim tüm gün başında bekledim kaşımasın diye akşama doğru gözler kapanmaya başladı yavaştan bugünde bu hale gelmişti işte hiçbir şey yemiyor çok halsiz ve hala çenesini kaşıyor ishali bi anda oldu çok fazla şimdi yok yakınlardaki veterinerler kuş bakmıyormuş petshoplara sordum onlarda anlamadı vitamin farklı yemler verdiler gözü içinde krem aldım yaralarına da sürüyorum ama durumu git gide daha kötü oluyor
Bitten olduğunu düşünmüyorum sadece çenesinin etraflarını kaşıyor bazen kaşınmaktan yerlere yatıyorAnladım muhtemelen yuvalıkta iken hastalık kapmış peki kasimasi bitten olabilir mi kontrol etmenizde fayda var
Açıkçası ben pek anlam veremedim kaşımasi ile ilgili değil diye düşünüyorum hocalarımda görüş bildirecektir
Yem çok zor kırıyordu dal darı aldım onu yiyordu bugün hiç yemez oldu hastalıktan sürekli uyuyor hiç gezmiyor üşümesin diye de peteğin üstünde akşama kadar az önce kabuksuz yem aldım onu da yemediKuş yem kırabiliyormu yemlikten yemeye alışık değilse kafes tabanına yem koyunuz. Yemlikleri gözlemleyin kabuk varmı yemlerin üzerinde
Mutlaka kursaktan besleme yapılmalı yem yemiyorsa. Son durum nedir?Yem çok zor kırıyordu dal darı aldım onu yiyordu bugün hiç yemez oldu hastalıktan sürekli uyuyor hiç gezmiyor üşümesin diye de peteğin üstünde akşama kadar az önce kabuksuz yem aldım onu da yemedi
Kursaktan besleme yapılmaz ise daha çok güçsüz düşer eğer yapamaz iseniz ürerici veya petshop yapabilirMutlaka kursaktan besleme yapılmalı yem yemiyorsa. Son durum nedir?
Kursaktan ben yapamam ama petshoplara sorarım son durumu aynı yem yemiyor yemeye başlasa da 4 5 tane anca yiyorMutlaka kursaktan besleme yapılmalı yem yemiyorsa. Son durum nedir?
Kursaktan şırıngayla besleme olmazsa kuşu bugün ya da yarın kaybedersiniz. Acilen kuştan anlayan tecrübeli bir yere götürmeniz lazım ki pet shopların yapabildiğini pek zannetmiyorum.Kursaktan ben yapamam ama petshoplara sorarım son durumu aynı yem yemiyor yemeye başlasa da 4 5 tane anca yiyor
Samsun canik yakında bir veteriner var o da bakmıyormuş İlkadım tarafına gitmeye çalışacağımNerede ikamet ediyorsunuz? Belki tanıdık bir kanatlı uzmanı veönerebilirim.
Götüremedim maalesef ama kendim mama yaptım zorla kaşıkla falan yedirdim iştahı açıldı galiba yem yemeye çalıştı biraz da yem yedi az önce yine yiyorduKuşunuzu götürebildiniz mi yoksa açlıktan ölecek
İyi ağzına mamayı kaşık ucuyla tütün o yer zaten yemek zorunda hayata tutunmak için inşallah kurtulurGötüremedim maalesef ama kendim mama yaptım zorla kaşıkla falan yedirdim iştahı açıldı galiba yem yemeye çalıştı biraz da yem yedi az önce yine yiyordu
İyi ağzına mamayı kaşık ucuyla tütün o yer zaten yemek zorunda hayata tutunmak için inşallah kurtul
İnşallah bakalım uğraşıyorum elimden geldiği kadar ilginiz için çok teşekkür ediyorumİyi ağzına mamayı kaşık ucuyla tütün o yer zaten yemek zorunda hayata tutunmak için inşallah kurtulur
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.